Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Ετοιμο το νέο χαράτσι

Αυξήσεις μέχρι και 50% στα δημοτικά τέλη προτίθεται να επιβάλει για το νέο έτος η δημοτική αρχή του Δήμου Αιγάλεω, σύμφωνα με την εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Οι αυξήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε αυτές των δύο τελευταίων χρόνων, οι οποίες έφτασαν και αυτές με τη σειρά τους το 50%. Συγκεκριμένα, το 1997 οι δημότες του Αιγάλεω πλήρωσαν 40% παραπάνω για τα δημοτικά τέλη και το 1998 10%.

Μόνο που φέτος η δημοτική αρχή του Αιγάλεω χρησιμοποιεί σαν άλλοθι για την πρόσθετη φορολογία, την κόντρα της Διοικούσας Επιτροπής της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής με την κυβέρνηση, για τα οφειλόμενα του 1998 προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ). Η ΤΕΔΚΝΑ διεκδικεί ένα μικρό ποσοστό των οφειλομένων, προβάλλοντας το δίλημμα πως "αν αυτά δε μας δοθούν θα επιβάλλουμε υπερβολικές αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη".

Ο επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" Αιγάλεω (ΔΑΣ), Γιώτης Σατζαρίδης, τόνισε: "Το προεκλογικό σύνθημα της ΔΑΣ "λύση δεν είναι η τσέπη του δημότη" είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Η δημοτική αρχή ακολουθώντας με κινηματογραφική ταχύτητα τις επιταγές της ΕΕ - παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της για πάγωμα των τελών και καλή οικονομική κατάσταση του δημοτικού ταμείου - θα ρίξει όλα τα βάρη στις πλάτες των δημοτών. Το κυριότερο είναι ότι οι φανερές συμμαχίες των παρατάξεων των ΣΥΝ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταφεύγουν στην εύκολη λύση, στην πρόσθετη φορολογία των πολιτών, αντί να προωθούν κίνημα συνολικής διεκδίκησης των παρακρατημένων από την κυβέρνηση, τα οποία κατέβαλαν οι φορολογούμενοι, ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προσφέρει έργα και υπηρεσίες".

Ωστόσο η διοίκηση του δήμου θα επιχειρήσει, στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να προχωρήσει σε ένα ακόμα αντιλαϊκό σενάριο, στην υλοποίηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης (ΤΣΑ) με τη μορφή δημοτικών επιχειρήσεων και προτάσεις που θα αφορούν τη φύλαξη των σχολείων, την πρόσληψη τροχονόμων, πολιτιστικές δραστηριότητες. Τα ΤΣΑ καταργούν στην πράξη τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, αφού ο δήμος θα πληρώνει τον εργαζόμενο σύμφωνα με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλαδή με μισθό ανειδίκευτου εργάτη.

Στο Δήμο Αιγάλεω αναλογούν μόνο 80 - 90 θέσεις εργασίας από τα ΤΣΑ. Ο επικεφαλής της ΔΑΣ υπογράμμισε: "Στο δήμο μας η ανεργία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι 17%. Οι 90 θέσεις θα χρησιμοποιηθούν σαν στάχτη στα μάτια των ανέργων και ως μέσο αποπροσανατολισμού, προωθώντας την αντίληψη ότι μια θέση εργασίας μπορεί να μοιραστεί σε τρεις. Το σημαντικότερο είναι ότι τα έργα δεν είναι αναπτυξιακού χαρακτήρα αλλά κοινωνικών υπηρεσιών, τα οποία ανήκουν στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης".

Και συνέχισε: "Πρόκειται για προγράμματα υπανάπτυξης που φέρνουν πίσω την εργατική τάξη και τις κατακτήσεις της. Η ταύτιση του σημερινού δημάρχου με την κυβέρνηση και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής. Εμείς θα ενημερώσουμε το λαό με κάθε τρόπο, με τη μορφή περιοδειών και ανακοινώσεων και θα κατευθυνθούμε για την ανατροπή των ΤΣΑ και τη συγκρότηση κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ