Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΕΥΔΑΠ "τρίζει τα δόντια" στους καταναλωτές

"Πρόβα τζενεράλε" για την ιδιωτικοποίηση

Να "τρίξει τα δόντια" στους καταναλωτές αποφάσισε η ΕΥΔΑΠ, ενόψει προφανώς της ιδιωτικοποίησής της, που έχει εξαγγείλει ήδη η κυβέρνηση. Ετσι απειλεί τώρα με διακοπή της παροχής νερού τους καταναλωτές, αν εντός 40 ημερών από την παραλαβή των λογαριασμών τους δεν τους έχουν πληρώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να προχωρήσει στο μέτρο αυτό, επειδή, όπως υποστηρίζουν οι επικεφαλής της, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 500.000 ιδιώτες κακοπληρωτές που οφείλουν μικρά και μεγάλα ποσά, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 2,5 δισ. δρχ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από τη διακοπή της παροχής νερού, οι καταναλωτές που δε θα έχουν εξοφλήσει έγκαιρα τους λογαριασμούς τους, επιπλέον θα επιβαρύνονται και με τα έξοδα επανασύνδεσης που ανέρχονται γύρω στις 10.000 δρχ.

"Πονοκέφαλο" όμως για τους αρμόδιους της ΕΥΔΑΠ αποτελούν και τα χρήματα τα οποία χρωστούν στην ΕΥΔΑΠ διάφοροι δημόσιοι οργανισμοί, αλλά και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Λεκανοπεδίου. Το συνολικό ποσό των οφειλών αυτών ανέρχεται σε 10 περίπου δισ. δρχ. και η ΕΥΔΑΠ έχει ζητήσει ήδη από την κυβέρνηση να περικόψει τα χρήματα αυτά από αντίστοιχες κρατικές επιχορηγήσεις προς τους οργανισμούς αυτούς και να της τα δώσει.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα τμήμα όσων έχει προτείνει η μελέτη της ΕΤΕΒΑ για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Ενδεικτικό για το τι περιμένει τους καταναλωτές αν υλοποιηθεί η πρόταση για την ιδιωτικοποίηση, είναι ότι σε δεύτερη φάση προτείνεται ένα σχέδιο σημαντικών αυξήσεων της τιμής του νερού με βάθος μάλιστα τριετίας ή πενταετίας, κατά τα πρότυπα της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ