Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τι ζητούν οι μαθητές

Τα αιτήματα των μαθητών όπως αυτά διαμορφώθηκαν κατά την πανελλαδική συνάντηση Συντονιστικών Σχολείων που έγινε την περασμένη Κυριακή έχουν ως αιχμή την κατάργηση των νόμων 2525 και 2640 και ζητούν ενιαίο δωρεάν 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους.

Οι μαθητές απαιτούν: Ενα σχολείο σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν για όλους, που θα αναπτύσσει την κριτική σκέψη, θα δίνει σύγχρονες γνώσεις και εφόδια για όλους. ΟΧΙ στο Λύκειο - εξεταστικό κέντρο για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Να καταργηθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις του Αρσένη στη Β και Γ Λυκείου, αποσύνδεση του Λυκείου από το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, ΟΧΙ στην κατάργηση των μετεξεταστέων, όλα τα βιβλία δωρεάν (τα ξενόγλωσσα και της ειδικότητας), μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα, ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, οι μαθητικές εκλογές να γίνονται ενιαία.

Επίσης διεκδικούν: Μόρφωση για όλους τους μαθητές δίχως διακρίσεις, βιβλία και προγράμματα σύγχρονα, κατανοητά, δίχως ανούσιες λεπτομέρειες, που να βοηθούν να αποκτήσουμε κριτική σκέψη για τον κόσμο και τη ζωή. Σχολείο που να ολοκληρώνει τη μόρφωσή μας χωρίς φροντιστήρια ή άλλη εξωσχολική βοήθεια. Κατάργηση των ΙΕΚ και δημιουργία συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσα στη δημόσια δωρεάν παιδεία. 15% του προϋπολογισμού για την παιδεία. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ - ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ