Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Δυναμική διαδήλωση για το δικαίωμα στη μόρφωση

Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική που τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλιά, έδωσαν χτες το βράδυ με μαχητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, οι νυχτερινοί μαθητές του Λεκανοπεδίου.

Στις 8 άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Κάνιγγος, για να ξεκινήσουν λίγο αργότερα πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Στη συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία Κάνιγγος, συμπαραστάτες στον αγώνα των νυχτερινών μαθητών παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, εργατικά σωματεία, τη Γραμματεία Νέων της ΓΣΕΕ, από το Συντονιστικό Επαγγελματικών Σωματείων Αθήνας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Επίσης παραβρέθηκε ο οργανωτικός γραμματέας της Β' ΕΛΜΕ Αττικής Χρ. Ρουμπάνης.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των μαθητών εξέφρασε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας,ο οποίος τους κάλεσε να αντισταθούν σε αυτήν την ταξική πολιτική που κτυπά τους νυχτερινούς μαθητές με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους και οι οποίοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στον εφιάλτη των σπουδών και των εξετάσεων.

Με κύριο αίτημα την κατάργηση του νόμου 2525/97 και του νόμου για τα ΤΕΕ, και φωνάζοντας αγωνιστικά συνθήματα κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης όπως: "Τίποτα, τίποτα δε μας σταματά, τη μόρφωση θα πάρουμε με τον τσαμπουκά", "Σεισμός, σεισμός νυχτερινός θα είναι η απάντηση από δω και εμπρός", οι μαθητές πορεύτηκαν μέσω των οδών Πατησίων και Σταδίου με κατάληξη στο υπουργείο Παιδείας.

Φτάνοντας εκεί, αντήχησε το σύνθημα "Αυτό το υπουργείο δεν είναι της Παιδείας, είναι των ΜΑΤ και της ολιγαρχίας". Αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Νυχτερινών Σχολείων, επιδίωξε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Αν και είχαν ενημερώσει εγκαίρως, δε βρέθηκε κάποιος να τους δεχτεί. Αντίθετα, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζεται ότι "η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αναβαθμίζει το εσπερινό λύκειο, αφού δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά στους αποφοίτους του, να αποκτήσουν ισότιμο και ισοδύναμο Απολυτήριο Ενιαίου Λυκείου που τους εξασφαλίζει ανοιχτή πρόσβαση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ". Αναφέρει ακόμη ότι οι μαθητές των Α' και Β' τάξεων έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν... μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας κάθε Σάββατο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ