Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΤΕΪ ΣΟΡΙΝ
Ευθύνες για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ποινικές διώξεις αναμένεται να ασκηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος γιατρών που φέρονται να ευθύνονται για το θάνατο του Ελληνορουμάνου κακοποιού Σορίν Ματέι,όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου των Φυλακών Κορυδαλλού, μετά από το γνωστό φιάσκο της οδού Νιόβης που είχε αποτέλεσμα το θάνατο της άτυχης Αμαλίας Γκινάκη και τον τραυματισμό ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αγ. Βασιλόπουλος θα παραγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος γιατρών του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και ενός γιατρού του νοσοκομείου των Φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Αγ. Βασιλόπουλος έχει ήδη ολοκληρώσει το πόρισμά του για την υπόθεση Μ. Σορίν και αναμένεται να το διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά μέχρι το τέλος της βδομάδας για τα περαιτέρω. Η έρευνα αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο Ελληνορουμάνος κακοποιός.

Να υπενθυμίσουμε ότι την υπόθεση ερευνούσε αρχικά ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά Σ. Μαντακιοζίδης,αλλά στη συνέχεια η έρευνα διεκόπη και η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για συνέχιση της έρευνας, μετά από εντολή του εισαγγελέα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Π. Δημόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ