Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΪΤΖ
Εντυπωσιασμός αντί της πρόληψης

Η φετινή - περιορισμένη βέβαια - καμπάνια εκχωρήθηκε σε εταιρία δημοσίων σχέσεων και έτσι μια δραστηριότητα που θα έπρεπε να εντάσσεται σε ένα ευρύ σχέδιο αγωγής υγείας θα παρουσιαστεί με τη μορφή της διαφήμισης

Με εντυπωσιασμούς προσπαθεί η κυβέρνηση να καλύψει την αναποτελεσματική, και σε βάθος χρόνου, πολιτική πρόληψης κατά του ΕΪΤΖ στη χώρα μας, αγνοώντας ότι μια τέτοια κοντόφθαλμη πολιτική έχει ήδη στοιχίσει στη χώρα μας.

Ηδη, όπως αποκάλυψε ο "Ρ" στις 2.11.1998, η Ελλάδα "ανέβηκε" πέντε σκαλοπάτια και απ' τη 14η θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσον αφορά τα κρούσματα του ΕΪΤΖ, όπου βρισκόταν το 1996, βρέθηκε στην 9η θέση το 1998. Ωστόσο, χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αρμόδιος υφυπουργός Θ. Κοτσώνης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία της χώρας μας και δήλωσε ότι "δεν απέχουμε πολύ από τις άλλες χώρες της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την ενημέρωση".

Επιμελώς ο υφυπουργός απέφυγε και χτες - όπως και σε συνέντευξη στις 2.11.1998 - να δώσει ερμηνείες γι' αυτό το άλμα. Το δραματικό είναι ότι και αυτές τις καμπάνιες εντυπωσιασμού τις διέκρινε ο ερασιτεχνισμός και η αναποτελεσματικότητα. Και αντί το αρμόδιο υπουργείο - και κατ' επέκταση η κυβέρνηση - να προχωρήσει στον επί της ουσίας επανασχεδιασμό της ενημέρωσης προέκρινε ότι όλη αυτή η ενημερωτική δραστηριότητα μπορεί να καλυφθεί με την ανάθεση της καμπάνιας σε επαγγελματίες δημοσίων σχέσεων. Μια καθαρά, δηλαδή, λειτουργία και δραστηριότητα, που πρέπει να γίνεται στα πλαίσια της αγωγής υγείας, θα γίνει εν τέλει διαφήμιση. Επί πλέον και αυτή η δραστηριότητα - όπως και άλλες - θα καταλήξουν σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκαν τα εξής:

  • Το κεντρικό μήνυμα της φετινής καμπάνιας είναι: "Αλλάζουμε τώρα".
  • Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν τρεις μέρες. Θα ξεκινήσουν την Κυριακή 29 Νοέμβρη με το "παιχνίδι της ζωής". Πρόκειται για ένα υπαίθριο παιχνίδι στους δρόμους της Αθήνας, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 500 νέων ατόμων (σ.σ. θα συμμετάσχουν μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας "Στροφή", ομάδες νέων με ποδήλατα, χορευτών, μαθητών σχολείων και αθλητών του "Μίλωνα"), το οποίο θα καταλήξει στο Γκάζι. Εκεί, θα δώσουν συναυλία οι "Πυξ Λαξ", Βαγγέλης Γερμανός, Βασίλης Καζούλης, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Κρινιώ Νικολάου και οι Tsopana Rave.
  • Τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη διοργανώνεται εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. Η Δήμητρα Γαλάνη θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι από το θεατρικό του Μπέρτολτ Μπρεχτ "Ο κύκλος με την κιμωλία" και η Χάνα Σιγκούλα θα ερμηνεύσει τραγούδια που πρόσφατα ηχογράφησε για λογαριασμό του Σείριου.
  • Οι εκδηλώσεις θα τελειώσουν την Τρίτη 1η Δεκέμβρη με συμβολική πορεία που θα ξεκινήσει από τη Βουλή και θα καταλήξει στην Παλιά Βουλή. Εκεί θα πραγματοποιηθεί συζήτηση, σχετικά με την κοινωνική διάσταση και τους τρόπους αντιμετώπισης του ΕΪΤΖ. Η πορεία ονομάζεται "δρόμοι ζωής" και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και καμπάνια για την καθαριότητα (2004-08-11 00:00:00.0)
Επικίνδυνα αυξητικές τάσεις (2000-06-29 00:00:00.0)
Επιδερμική ενημέρωση αντί για αγωγή υγείας (1999-06-08 00:00:00.0)
Μαχητικό φιλειρηνικό "παρών" (1998-05-22 00:00:00.0)
μία συναυλία (1996-11-29 00:00:00.0)
Λιτότητα και στην αντιμετώπιση του ΕΪΤΖ (1996-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ