Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαχητικό φιλειρηνικό "παρών"

Οι δραστηριότητες του μαχόμενου κινήματος ειρήνης, της ΕΕΔΥΕ, συνεχίζονται και αυτή τη βδομάδα με φιλειρηνικές αντιιμπεριαλιστικές πορείες σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι αγωνιστές της ειρήνης καταγγέλλουν το καθεστώς της εξάρτησης της χώρας από τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και της παραμονής των αμερικανικών βάσεων και των πυρηνικών.

Συγκεκριμένα, οι αγωνιστές της ειρήνης θα δώσουν το μαχητικό τους "παρών":

Σάββατο 23 Μάη

- Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Ηρακλείου Κρήτης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Ο ρόλος της νεολαίας στη διασφάλιση της ειρήνης στα Βαλκάνια", στις 8.00 μμ,στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

- Στη Ζάκυνθο διοργανώνεται εκδήλωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου, όπου θα μιλήσει ο Γιώργος Λαμπράκης,γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

Κυριακή 24 Μάη

- Στη Χαλκίδα η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνει πορεία ειρήνης καταγγελίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Νέας Αρτάκης στις 10.00 πμ,με κατάληξη το μνημείο της Αντίστασης στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, όπου Θα ακολουθήσει εκδήλωση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

- Στην Κοζάνη η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει πορεία ειρήνης και διαδήλωση στις 6.00 μμ από το μνημείο Παναγιάς Κοζάνης στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, ενάντια στους ΝΑΤΟικούς τυχοδιωκτισμούς στην περιοχή και την υποτελή στάση της κυβέρνησης. Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία.

Τις επόμενες μέρες

- Η Επιτροπή Ειρήνης Υμηττού διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 25 Μάη στα γραφεία της επιτροπής (Ανδραμύτου 7), ώρα 7 μμ με θέμα: "Η κρίση στα Βαλκάνια και ο ρόλος του ΝΑΤΟ".

- Η Επιτροπή Ειρήνης Ικαρίας πραγματοποιεί πορεία ειρήνης την Κυριακή 31 Μάη.Η πορεία, στην οποία θα συμμετέχουν και όλοι οι φορείς του νησιού, θα ξεκινήσει από το Τσουρέδο και θα καταλήξει στον Αγιο Κήρυκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ