Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παγκόσμιο σύμβολο αγωνιστή της ειρήνης

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για τα 35 χρόνια από τις 22 Μάη 1963, μέρα της στυγερής δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη

Τριάντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, βουλευτή, βαλκανιονίκη, επιστήμονα, αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Μάη 1963. Με ανακοίνωσή της για την επέτειο αυτή, η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει:

"Το στυγερό έγκλημα διέπραξαν φασιστικά κτήνη του παρακράτους, υπό την άμεση καθοδήγηση του παλατιού, της τότε κυβέρνησης και των ΝΑΤΟικών κύκλων στη χώρα μας.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης υπήρξε το πρώτο θύμα των αγωνιστών της ειρήνης ενάντια στην εγκατάσταση των ΝΑΤΟικών πυρηνικών πυραύλων "Πολάρις" στην Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, που τότε ύψωσαν τη μισαλλοδοξία και όπλιζαν το χέρι των Γκοτζαμάνηδων και των Εμμανουηλίδηδων, όπως τότε, έτσι και σήμερα είναι οι εχθροί της ειρήνης και των λαών.

Ο δρυς που έπεσε, έγινε δάσος στις καρδιές των φιλειρηνικών ανθρώπων όλου του κόσμου. Χιλιάδες Λαμπράκηδες ξεπήδησαν και βάδισαν στα βήματά του, δίνοντας τεράστια ώθηση στο ελληνικό και παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα.

Οι δολοφόνοι του Γρηγόρη Λαμπράκη δεν μπόρεσαν να σκοτώσουν τις ιδέες του για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Ο Λαμπράκης ζει μαζί με χιλιάδες άλλους αγωνιστές της ειρήνης και της κοινωνικής προόδου.

Τριάντα πέντε χρόνια μετά, η ΕΕΔΥΕ, τιμώντας τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, συνεχίζει τον ευγενικό και ασυμβίβαστο αγώνα για την ειρήνη, ενάντια σ' αυτούς που τότε και τώρα αποτελούν την απειλή για την ειρήνη και την κοινωνική πρόοδο. Η λαϊκή αντίσταση, ο φιλειρηνικός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας είναι ο υποχρεωτικός και μοναδικός δρόμος που μπορεί σήμερα να περιορίσει την ανεξέλεγκτη δράση εκείνων που ονειρεύονται την παγκόσμια κυριαρχία, να ανατρέψει αύριο την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Αυτός ο αγώνας είναι η καλύτερη τιμή στους αγώνες και τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο μαραθωνοδρόμος της ειρήνης ΖΕΙ ως πανελλήνιο και παγκόσμιο σύμβολο ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ.

ΖΕΙ στους καθημερινούς αγώνες του λαού μας, ζει στην αντίσταση και στην πάλη για την ανατροπή της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ