ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Δεκέμβρη 1998
Σελ. /60
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Στάσεις εργασίας των γιατρών αύριο και μεθαύριο

Δύο εξάωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ.-2 μ.μ.), αύριο και μεθαύριο, προκηρύσσει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Λεκανοπεδίου.

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί άμεση πληρωμή των αναδρομικών μισθού και εφημεριών σε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς με τη μόνη νόμιμη εκκαθάριση, που είναι ανά γιατρό και ανά μήνα με βάση τα προγράμματα των εφημεριών. Διεκδικεί να εξασφαλιστούν στον προϋπολογισμό του 1999 τα απαραίτητα κονδύλια για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εφημερεύοντες γιατρούς, όπως προσδιορίζεται από το πόρισμα της Επιτροπής Ορισμού Προτύπων Εφημερίας. Επίσης, διεκδικεί αύξηση των δαπανών για την υγεία, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα της Δημόσιας Υγείας.

Τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της θέσης και προοπτικής της μεγάλης πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών, με τους νέους γιατρούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, με υπαρκτό το φάσμα της ανεργίας και με τους παλιότερους καθηλωμένους, καθόσον η διαδικασία της εξέλιξης δεν έχει ολοκληρωθεί, επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωσή της και τονίζει ότι "ιδιαίτερα το πρόσφατα ψηφισμένο νέο ιατρικό μισθολόγιο δεν αναγνωρίζει την προσφορά, το έργο και την υψηλή εξειδίκευση των νοσοκομειακών γιατρών και βρίσκεται πολύ μακριά από τις προσδοκίες μας".

Τέλος στην ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ επισημαίνεται: "Η εξαθλίωση τόσο των δημοσίων νοσοκομείων όσο και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μέσω της οικονομικής ασφυξίας, της περικοπής κοινωνικών δαπανών, των ελλείψεων σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, με τις γνωστές επιπτώσεις στην υγεία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των φτωχότερων στρωμάτων. Η ασυδοσία του μεγάλου οργανωμένου ιδιωτικού τομέα που διαρκώς ενισχύεται και θησαυρίζει από την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου".

Διαγκωνισμοί ενόψει ΚΥΣΕΑ

Εν μέσω εντονότατων παρασκηνιακών διαβουλεύσεων προετοιμάζεται η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, το οποίο την ερχόμενη Τρίτη θα μελετήσει το φάκελο της αγοράς υλικού από την Πολεμική Αεροπορία, που αποτελεί το πιο σημαντικό τμήμα του πενταετούς εξοπλιστικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο διάστημα μέχρι τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το υπουργείο Αμυνας αναμένεται, λαμβάνοντας υπόψη τους διαγκωνισμούς και τις πιέσεις των ενδιαφερομένων, να σχηματίσει το σχετικό εισηγητικό φάκελο, για τον οποίο την ερχόμενη Δευτέρα, μια μέρα πριν τη συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου, ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τις "πληροφορίες" που κυκλοφορούν, το ΚΥΣΕΑ θα ασχοληθεί με τα συστήματα "έγκαιρης προειδοποίησης" (ιπτάμενα ραντάρ), για τα οποία έχουν υποβάλει προσφορές τρεις εταιρίες, και για τα νέα μαχητικά αεροσκάφη. Σε ό,τι αφορά στα αεροσκάφη, οι "πληροφορίες" υποστηρίζουν πως δεν έχουν ακόμη "ωριμάσει" οι συνθήκες για τη λήψη απόφασης, η οποία μετατίθεται για τον επόμενο χρόνο. Αντίθετα, για τα "ιπτάμενα ραντάρ", όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση και πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη θα επιλεγεί μια από τις τρεις προσφορές.

Προσφορές για την Κούβα

Στον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης πρόσφεραν για φάρμακα: Νίκος Σολομωνίδης 140.000 δρχ., Δήμος Νεάπολης 100.000 δρχ., Δήμος Τριανδρίας 40.000, Δήμος Συκεών 50.000, Μαργέτα Ιακωβίδου 53.000, Δαβίδ Κοέν 50.000, Αθανάσιος Γιαννουλίδης 17.000, Αντώνης Παπακυριαζής 15.000, Γεώργιος Παναγιωτίδης 20.000, Αγγελος Καλαϊτζής 13.000, Κατερίνα Τσαβαχίδου 7.000, Γρηγόρης Θεοδωρίδης, Παύλος Κοπτερίδης, Μιχάλης Τσαρουχάς, Χρήστος Γκουντής, Θανάσης Δαμιανίδης, Ελένη Χαριζάνη, Μανόλης Παπαναργυρίου από 5.000 και Χρήστος Βασιλόπουλος 3.500 δρχ.

"902 TV"
"Οδηγός και αυτοκίνητο"

Παρακολουθήστε σήμερα από την τηλεόραση του "902" την εκπομπή "Οδηγός και αυτοκίνητο" στις 7.00μ.μ.,που παρουσιάζει:

  • Την έκθεση "Σαλόνι '98" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
  • Το ROVER 400.
  • Τους αγώνες ταχύτητας Μεγάρων και
  • Το SUPER CROSS, που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Η ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) πραγματοποιείται σήμερα, με την παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου και εκπροσώπων από τα πολιτικά κόμματα.

  • Συνεχίζονται και σήμερα οι εξετάσεις των υποψηφίων για την Εθνική Σχολή Δικαστών στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων) και όχι στην ΑΣΟΕΕ, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, λόγω κατάληψης της σχολής.
"Παρέμβαση" με δεντροφύτευση

Τα παιδιά από την Εναλλακτική Κοινότητα "Παρέμβαση", σε πείσμα ορισμένων, συνεχίζουν να αγωνίζονται και να παλεύουν για μια ζωή χωρίς ρατσισμό, για μια ζωή μέσα στο πράσινο.

Ετσι, σήμερα η "Παρέμβαση" θα κάνει δεντροφύτευση στη θέση Καρκαντά Πεντέλης,ώρα 11 πμ.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από το Δήμο Καλαβρύτων, για την επέτειο των 55 χρόνων από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, με την ομαδική δολοφονία των κατοίκων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκέμβρη 1943. Εναρξη της τελετής στις 10.30 π.μ.,με την τέλεση μνημοσύνου στον Καθεδρικό Ναό της πόλης. Στη συνέχεια, πορεία στον τόπο του μαρτυρίου και απότιση φόρου τιμής στα θύματα.

Πολιτικό Μνημόσυνο
  • Το Παράρτημα Πετραλώνων - Θησείου - Πάνω Σφαγείων της ΠΕΑΕΑ, αύριο Κυριακή 13 - 12 - 98 στις 11 π.μ. τελεί Πολιτικό Μνημόσυνο στα γραφεία του, προς τιμήν όλων των ηρωικών νεκρών του αντιφασιστικού αγώνα.
Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

Πολιτική εκδήλωση με θέμα: "Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η κατάργηση του καμποτάζ, οι συνέπειες για τη χώρα και τους ναυτεργάτες",οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ,σήμερα Κυριακή 13 Δεκέμβρη στις 10 π.μ. στον κινηματογράφο "Χάι Λάιφ",στην πλατεία Κοραή του Πειραιά. Θα μιλήσει ο Ορ. Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο γραμματέας της ΚΟΝ Γ. Μαρίνος.Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις εκπροσώπων του μαζικού λαϊκού κινήματος.

  • Η Επιτροπή Λευκαδιτών του Κόμματος καλεί τους Λευκαδίτες οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ να επικοινωνήσουν με τον σ. Θεόφιλο Λογοθέτη στα τηλέφωνα 92.37.001 - 92.36.279 για πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές στο Σύλλογο Λευκαδίων, που γίνονται σήμερα Κυριακή 13.12.98 στα γραφεία του συλλόγου (Γερανίου 41).
  • H KO Μεταμόρφωσης του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση - συζήτηση, που γίνεται σήμερα Κυριακή 13 Δεκέμβρη και ώρα 10.30 το πρωί στα γραφεία της Εθνικής Αντίστασης στη Μεταμόρφωση (Πίνδου 12) με θέμα: "Πολιτικές εξελίξεις". Καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος.
  • Η παρουσίαση του βιβλίου "Η τρίχρονη Εποποιία του ΔΣΕ" από τον Χρήστο Τσιντζιλώνη θα γίνει και σε εκδήλωση που οργανώνει η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, αύριο Δευτέρα 14 Δεκέμβρη, ώρα 6 μ.μ., στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Σήμερα, Κυριακή 13 Δεκέμβρη, στην εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου Χρυσοβίτσας Μετσόβου, τελούμε το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή κομμουνιστή σε όλη τη διάρκεια της ζωής του

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΚΟΛΑ

Ως κοινοτικός σύμβουλος επί πέντε δεκαετίες εργάστηκε με συνέπεια και αυταπάρνηση για την πρόοδο και την προκοπή του χωριού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

Ποιος καλύπτει τον Ανδρουτσόπουλο;

"Πάνω από πέντε μήνες πέρασαν από την οργανωμένη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Δημήτρη Κουσουρή και άλλων δυο νέων έξω από τα δικαστήρια και καμιά πρόοδος δεν υπάρχει για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την καταδίκη των δραστών", επισημαίνουν σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Μπάμπης Αγγουράκης.

"Ταυτόχρονα δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για την πορεία των ερευνών, ούτε για τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η διαλεύκανση της υπόθεσης", υπογραμμίζουν. "Ο κύριος δράστης της επίθεσης", προσθέτουν, "δηλαδή ο Ανδρουτσόπουλος, που είναι καταζητούμενος για κακουργήματα και ενώ εκκρεμεί ένταλμα σύλληψής του, συνεχίζει όχι μόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά και να δηλώνει προκλητικά την παρουσία του με συνέντευξη σε περιοδικό".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν ότι η κατάσταση αναδεικνύει τις κυβερνητικές ευθύνες για την απαράδεκτη καθυστέρηση και την "ανικανότητα" των αρμοδίων υπηρεσιών στη σύλληψη των υπευθύνων.

Οι Στρ. Κόρακας και Μπ. Αγγουράκης ρωτούν τον Φ. Πετσάλνικο ποια είναι η πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του κατηγορουμένου, αλλά και όσων ενέχονται στη δολοφονική επίθεση. Επίσης αν διενεργήθηκε ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες και παραλείψεις σε βάρος του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης και ποιο είναι το πόρισμα που βγήκε από αυτήν.

Εκκληση της "Δημοκρατικής Μέριμνας"

Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο παραμένει αναμφισβήτητο γεγονός ότι ικανός αριθμός αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης δεν έχουν αποκατασταθεί υλικά, με συνέπεια να μην έχουν κανέναν πόρο ζωής, καμιά ασφαλιστική κάλυψη, και σε προχωρημένη όλοι πια ηλικία αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες το έργο της συμπαράστασης και υλικής και ηθικής βοήθειας έχει αναλάβει από την ίδρυσή της το 1975 η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ" που το επιτέλεσε και το επιτελεί με επιτυχία χάρη και στη δική σας πρόθυμη συμπαράσταση.

Ετσι, οργανώνουμε και φέτος τη Χριστουγεννιάτικη εξόρμησή μας και ζητάμε και πάλι τη συμπαράστασή σας που είμαστε βέβαιοι δε θα μας την αρνηθείτε.

Μ' αυτή τη βεβαιότητα σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και σας ευχόμαστε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 1999.

Οι προσφορές σας γίνονται δεκτές στα γραφεία του Σωματείου μας, Ακαδημίας 78, τηλ. 3822.776, και στην Εθνική Τράπεζα (υποκατάστημα Κάνιγγος) στο λογαριασμό 129/480.210/14.

Με πολλή τιμή

Ο πρόεδρος

Βασίλης Φίλιας

Η γεν. γραμματέας

Δανάη Ψιλοπούλου



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ