Κυριακή 13 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιος καλύπτει τον Ανδρουτσόπουλο;

"Πάνω από πέντε μήνες πέρασαν από την οργανωμένη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Δημήτρη Κουσουρή και άλλων δυο νέων έξω από τα δικαστήρια και καμιά πρόοδος δεν υπάρχει για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την καταδίκη των δραστών", επισημαίνουν σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Μπάμπης Αγγουράκης.

"Ταυτόχρονα δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για την πορεία των ερευνών, ούτε για τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η διαλεύκανση της υπόθεσης", υπογραμμίζουν. "Ο κύριος δράστης της επίθεσης", προσθέτουν, "δηλαδή ο Ανδρουτσόπουλος, που είναι καταζητούμενος για κακουργήματα και ενώ εκκρεμεί ένταλμα σύλληψής του, συνεχίζει όχι μόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά και να δηλώνει προκλητικά την παρουσία του με συνέντευξη σε περιοδικό".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν ότι η κατάσταση αναδεικνύει τις κυβερνητικές ευθύνες για την απαράδεκτη καθυστέρηση και την "ανικανότητα" των αρμοδίων υπηρεσιών στη σύλληψη των υπευθύνων.

Οι Στρ. Κόρακας και Μπ. Αγγουράκης ρωτούν τον Φ. Πετσάλνικο ποια είναι η πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του κατηγορουμένου, αλλά και όσων ενέχονται στη δολοφονική επίθεση. Επίσης αν διενεργήθηκε ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες και παραλείψεις σε βάρος του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης και ποιο είναι το πόρισμα που βγήκε από αυτήν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ