Κυριακή 13 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαγκωνισμοί ενόψει ΚΥΣΕΑ

Εν μέσω εντονότατων παρασκηνιακών διαβουλεύσεων προετοιμάζεται η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, το οποίο την ερχόμενη Τρίτη θα μελετήσει το φάκελο της αγοράς υλικού από την Πολεμική Αεροπορία, που αποτελεί το πιο σημαντικό τμήμα του πενταετούς εξοπλιστικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο διάστημα μέχρι τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το υπουργείο Αμυνας αναμένεται, λαμβάνοντας υπόψη τους διαγκωνισμούς και τις πιέσεις των ενδιαφερομένων, να σχηματίσει το σχετικό εισηγητικό φάκελο, για τον οποίο την ερχόμενη Δευτέρα, μια μέρα πριν τη συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου, ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τις "πληροφορίες" που κυκλοφορούν, το ΚΥΣΕΑ θα ασχοληθεί με τα συστήματα "έγκαιρης προειδοποίησης" (ιπτάμενα ραντάρ), για τα οποία έχουν υποβάλει προσφορές τρεις εταιρίες, και για τα νέα μαχητικά αεροσκάφη. Σε ό,τι αφορά στα αεροσκάφη, οι "πληροφορίες" υποστηρίζουν πως δεν έχουν ακόμη "ωριμάσει" οι συνθήκες για τη λήψη απόφασης, η οποία μετατίθεται για τον επόμενο χρόνο. Αντίθετα, για τα "ιπτάμενα ραντάρ", όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση και πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη θα επιλεγεί μια από τις τρεις προσφορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ