Κυριακή 13 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιμένουν αγωνιστικά οι μαθητές

Νέα "μπλόκα" αύριο σε δρόμους της Αθήνας

Μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη, αλλά και την πανελλαδική συνάντηση Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων που έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα στις 20 Δεκέμβρη, εκπρόσωποι των τοπικών συντονιστικών σχολείων της Αθήνας συναντιούνται στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας σήμερα, για να ανταλλάξουν εμπειρίες από τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις και να συντονίσουν τη δράση τους για το επόμενο διάστημα.

Αύριο, στην Αθήνα, "μπλόκα" προγραμματίζουν να στήσουν οι μαθητές σχολείων από τις περιοχές Αγίων Αναργύρων,Λιόσια,Πετρούπολη και σχολεία της Γκράβας.Μέχρι τις γιορτές, οι μαθητές θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με τη μορφή των κατά τόπους κινητοποιήσεων, ενώ μαζικά θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων στις 15 Δεκέμβρη μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές που απεργούν εκείνη την ημέρα.

Η βδομάδα που πέρασε χαρακτηρίστηκε από τη μεγαλειώδη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα, που έγινε με πρωτοβουλία των μαθητών, τις δηλώσεις κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας για "παραπληροφόρηση" των μαθητών, αλλά και τις προτάσεις ΝΔ και ΣΥΝ για "αναστολή" της μεταρρύθμισης. Ωστόσο, οι μαθητές γυρίζουν την πλάτη στους κάθε λογής "καλοθελητές" που, με στόχο την εκτόνωση των κινητοποιήσεων, κάνουν προτάσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τα αιτήματα των μαθητών και εκείνους που διαρρέουν "πληροφορίες" για "διορθώσεις" με τον ίδιο στόχο.

Οι μαθητές είναι ανυποχώρητοι στο αίτημα για μη εφαρμογή της "μεταρρύθμισης", αίτημα που συσπειρώνει όλο και μεγαλύτερα τμήματα των εργαζομένων, οι οποίοι δηλώνουν ενεργά τη συμπαράστασή τους στους μαθητές, όπως φάνηκε και από τα συλλαλητήρια της περασμένης Τετάρτης που ήταν πιο μαζικά, πιο δυναμικά και σε περισσότερες πόλεις από τα προηγούμενα.

Τα αιτήματα των μαθητών συμπυκνώνονται στα εξής: Ενα σχολείο σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν για όλους, που θα αναπτύσσει την κριτική σκέψη, θα δίνει σύγχρονες γνώσεις και εφόδια για όλους. ΟΧΙ στο Λύκειο - εξεταστικό κέντρο για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Να καταργηθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις του Αρσένη στη Β και Γ Λυκείου, αποσύνδεση του Λυκείου από το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, ΟΧΙ στην κατάργηση των μετεξεταστέων, όλα τα βιβλία δωρεάν (τα ξενόγλωσσα και της ειδικότητας), μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα, ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, οι μαθητικές εκλογές να γίνονται ενιαία.

Επίσης διεκδικούν: Μόρφωση για όλους τους μαθητές δίχως διακρίσεις, βιβλία και προγράμματα σύγχρονα, κατανοητά, δίχως ανούσιες λεπτομέρειες, που να βοηθούν να αποκτήσουμε κριτική σκέψη για τον κόσμο και τη ζωή. Σχολείο που να ολοκληρώνει τη μόρφωσή μας χωρίς φροντιστήρια ή άλλη εξωσχολική βοήθεια. Κατάργηση των ΙΕΚ και δημιουργία συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσα στη δημόσια δωρεάν παιδεία. 15% του προϋπολογισμού για την παιδεία. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ - ΤΕΙ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμάζονται για τις 9 του Δεκέμβρη (2005-11-24 00:00:00.0)
Συνεχίζουν στη διεκδίκηση ουσιαστικής μόρφωσης (2000-11-23 00:00:00.0)
Οι μαθητές αποφασίζουν κόντρα στον αυταρχισμό (1999-01-08 00:00:00.0)
"Δε θέλουμε να ζήσουμε ζωή υποταγμένη" (1998-12-16 00:00:00.0)
Συγκλονίζουν τη χώρα οι αγώνες για την παιδεία (1998-11-27 00:00:00.0)
Σήμερα οι μαθητές νυχτερινών (1998-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ