ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΦΗΝΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΩΝ ΔΕ ΜΑΣ ΛΥΓΙΖΕΙ

Με καινούργια αιματηρή τρομοκρατία η Κυβέρνηση Βενιζέλου - Παπανδρέου προσπαθεί να παραλύσει κάθε αντίσταση του λαού στα σχέδια για την προπαρασκευή του πολέμου και την επίθεσή της ενάντια στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Και τα μπουντρούμια της Ασφάλειας γέμισαν πάλι από πατριώτες που βασανίζονται άγρια και δολοφονούνται. Στις 3 του Γενάρη την Ευαγγελία Φλωριά, αφού την εξόντωσαν με άγρια βασανιστήρια, την πέταξαν απ' το παράθυρο της Γεν. Ασφάλειας με τη γνωστή πια σε όλο το λαό ψευτιά ότι αυτοκτόνησε.

Ολος ο Μοναρχοφασιστικός Τύπος με αφρούς λύσσας επιτίθεται ενάντια στο Δημοκρατικό Κίνημα και ζητά την εξόντωση καθένα που δε θέλει τον πόλεμο, που δε δέχεται να πεθάνει της πείνας.

Ζητάν την υπαγωγή των Σωμάτων Ασφαλείας στο Γενικό Επιτελείο. Ενταση της τρομοκρατίας. Εκκαθάριση των συνοικισμών που "βράζουν" από κομμουνιστές. Η κυβέρνηση επανέφερε το Γ ψήφισμα, που άλλωστε, μόνο τυπικά αναστάλθηκε λίγο πριν απ' τις εκλογές. Κλείσαν τη δημοκρατική εφημερίδα "Δημοκρατικός". Με τα μέτρα αυτά νομίζουν ότι θα γονατίσουν το λαό. Θα χτυπήσουν το ΚΚΕ. Γελιούνται όμως οικτρά, όπως γελάστηκαν τόσες άλλες φορές. Γιατί το ΚΚΕ είναι βαθιά ριζωμένο στις καρδιές του λαού μας, γιατί εκφράζει όλους τους πόθους του για μια καινούργια Ελλάδα της Δημοκρατίας, της λευτεριάς και της ειρήνης. Κανένα μέτρο δεν μπορεί να το χτυπήσει.

Γιατί ο εργάτης που πεινά, ο άνεργος, ο ξεσπιτωμένος αγρότης που τον στέλνουν με τη βία στο καμένο του χωριό, ο υπάλληλος, ο επαγγελματίας, οι χήρες, τα ορφανά και οι ανάπηροι του πολέμου που οργάνωσαν μ' εντολή των Αμερικάνων οι ντόπιοι λακέδες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, είτε εργάτες είναι, είτε αγροτόπαιδα, είτε μαθητές και φοιτητές, ξέρουν ποιος φταίει για την κακοδαιμονία τους. Και ξέρουν πως επικεφαλής στον αγώνα τους για μια ζωή καλύτερη, χρόνια τώρα, είναι οι κομμουνιστές. Που για το ιδανικό αυτό, για την ελευθερία του λαού, δώσαν και δίνουν αφειδώλευτα το αίμα τους.

Τώρα στα μπουντρούμια της Ασφάλειας βρίσκεται και βασανίζεται μαζί με άλλους πατριώτες και ο αγνός πατριώτης σ. Ν. Μπελογιάννης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Γύρω από τη σύλληψή του πλέξαν ολόκληρο μυθιστόρημα. Εκτόξευσαν χίλιες δυο συκοφαντίες. Ο λαός μας όμως, οι αγωνιστές, τα 'χουν ακούσει αυτά τόσες φορές ώστε δεν τους κάνουν εντύπωση.

Το ΚΚΕ που δε διαλύθηκε και δεν μπορεί ποτέ να διαλυθεί ανασυγκροτείται και θ' ανασυγκροτείται παρά τις συλλήψεις, παρά τα βασανιστήρια, παρά τις δολοφονίες των μελών και στελεχών του.

Γιατί το μαχαίρι της πείνας έφτασε στο κόκκαλο. Γιατί ο πόλεμος βρίσκεται στο κατώφλι μας. Γιατί οι κλεψιές, το ρημαδιό του δημοσίου πλούτου δεν μπορεί να το κρύψουν απ' το λαό. Κι ο λαός που μόνο στο ΚΚΕ και τους κομμουνιστές βλέπει τη σωτηρία του, το βοηθά, το ανασυγκροτεί.

Ας λυσσάν οι εχθροί μας. Εμείς συνεχίζουμε το δρόμο μας με την απόφαση να φτάσουμε ως την τελική νίκη όσες θυσίες κι αν χρειαστεί αυτό. Κι είμαστε βέβαιοι για την τελική νίκη, γιατί στον αγώνα μας αυτόν δεν είμαστε μόνοι. Ολάκερη η προοδευτική ανθρωπότητα, 800 εκατομμύρια λαών που ανέτρεψαν την κυριαρχία των εκμεταλλευτών και χτίζουν ευτυχισμένοι το μέλλον τους μας συμπαραστέκουν.

Ας μην ξεχνάν ποτέ οι λακέδες των Αμερικάνων πως το αίμα που χύνουν θα πληρωθεί μια μέρα.

Στη μακρυνή Κορέα, όπου χίλια παιδιά του λαού στάλθηκαν απ' τους δήμιους στη σφαγή, οι Σίγμαν Ρη που νόμιζαν πως με το στόλο, τ' αεροπλάνα και τα τανκς των Αμερικάνων θα μπορούσαν να υποτάξουν τον περήφανο κορεάτικο λαό, παίρνουν ένα σκληρό μάθημα. Ας το ξέρουν οι δήμιοι του τόπου μας πως με ξένες λόγχες δεν μπορούν να κρατούν για πολύ υπόδουλο ένα λαό.

Στο καινούργιο κύμα της θηριώδικης τρομοκρατίας, ο λαός μας θ' απαντήσει με την όλο και πιο μεγαλύτερη σφυρηλάτηση της ενότητάς του, στην πάλη για το ψωμί, τη λευτεριά, την ειρήνη. Και στον αγώνα αυτό οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες θα σταθούν και πάλι πρώτοι.

Παλεύοντας για την απελευθέρωση του σ. Μπελογιάννη και των άλλων αγωνιστών που κρατούνται και βασανίζονται στα μπουντρούμια της Ασφάλειας. Πετυχαίνοντας την ενότητα στην πάλη για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Τη δημοκρατική ενότητα για την πάλη ενάντια στον πόλεμο, για δημοκρατικές ελευθερίες και τη γενική αμνηστία.

ΣΤΑ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
"ΕΜΠΡΟΣ, ΟΛΟΡΘΟΙ, ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΟΙ"!

Εδώ και 32 χρόνια, μια χούφτα αγωνιστές μαζεύτηκαν στον Πειραιά και ίδρυσαν το Σοσιαλιστικό - Εργατικό Κόμμα, το κατοπινό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Ιστορική ανάγκη, βγαλμένη μέσ' από τους πόθους και την οργή του εργαζόμενου λαού, γέννησε τότε το ΚΚΕ. Και την πορεία της γέννησής του, τη φώτισε και την καθοδήγησε το λαμπρό αστέρι της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης.

Πέρασαν από τότε 32 χρόνια. Χρόνια ηρωικών αγώνων και μαρτυρικών θυσιών. Το Κόμμα μας μεγάλωσε, ανδρώθηκε. Σήμερα κυριαρχεί σ' όλη τη ζωή της χώρας. Ολοι μιλάνε γι' αυτό. Οι εχθροί μας με λύσσα και μίσος - οι φίλοι μας μ' αγάπη κι εμπιστοσύνη.

Οι εχθροί μας θέλησαν να μας εξαφανίσουν από το πρόσωπο της Γης. Αρχισαν τους διωγμούς, τον κατατρεγμό. Ο Πάγκαλος, το ιδιώνυμο του Βενιζέλου, ο Μεταξάς, οιΓερμανοί, οι Αγγλοαμερικάνοι! Αρχισαν πρώτα με τα ξερονήσια. Υστερα με τις φυλακές, τα μπουντρούμια και τα βασανιστήρια. Και κατέληξαν στις ομαδικές δολοφονίες, στα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Μα το ΚΚΕ πέρασε παλικαρίσια όλες τις μπόρες και τους απίστευτους κατατρεγμούς. Και μέσα από τη φωτιά κάθε δοκιμασίας, το ΚΚΕ έβγαινε πάλι δυνατό, πιο μαχητικό, διδαγμένο από τις επιτυχίες του, αλλά κι από τα λάθη του και συνέχιζε το σκληρό αγώνα. Το ίδιο έγινε και σήμερα. Την ώρα που ο εχθρός βιάστηκε να πανηγυρίσει τη νίκη του και να διακηρύξει τον οριστικό θάνατό μας, το ΚΚΕ σήμερα βρίσκεται σήμερα πάλι δυνατό, σκάβοντας το λάκκο του μοναρχοφασισμού και της αμερικανοκρατίας.

Το αιματηρό όργιο του εχθρού στάθηκε αδύνατο να λυγίσει τους Κουκουέδες και να συντρίψει το ΚΚΕ. Γιατί ο λαός αγαπάει και φυλάει το ΚΚΕ και τους αγωνιστές του. Στα 32 χρόνια της γεμάτης αγώνες ιστορίας του, το ΚΚΕ ταυτίστηκε με την αδούλωτη ψυχή του λαού. Ο,τι κέρδισε ο λαός με τους αγώνες του το χρωστάει στους Κουκουέδες, που με αυτοθυσία καθοδήγησαν αυτούς τους αγώνες. Οι ρίζες μας είναι βαθιά στερεωμένες μέσα στις ψυχές των λαϊκών μαζών και είναι ποτισμένες με το ίδιο αίμα της καρδιάς τους. Καισαριανή και Κοκκινιά, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη, Γράμμος και Αγραφα - κάθε πόλη, κάθε συνοικία, κάθε βουνό και κάθε χωριό του τόπου μας, όλα θυμίζουν τους αγώνες και τις θυσίες μας. Και σήμερα που γιορτάζουμε τα 32 χρόνια αυτών των αγώνων και θυσιών, η κόκκινη σημαία μας γέρνει ευλαβικά στην αθάνατη μνήμη των ηρώων μας, κι όλα τα μέλη του ΚΚΕ ορκιζόμαστε, άλλη μια φορά, πως ίσα με την τελευταία πνοή μας θα παλεύουμε για να ιδούμε την πατρίδα μας ελεύθερη, ανεξάρτητη κι ευτυχισμένη.

Οι εχθροί μας προσπάθησαν και προσπαθούνε να λερώσουν τον αγώνα μας, να συκοφαντήσουν τα ιδανικά μας. Μάταιος ο κόπος τους. Τα βρωμερά κτήνηδεν είναι ποτέ δυνατό να λερώσουν τους αγνούς αγωνιστές. Είμαστε ο ανθός του λαού. Ο,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο λαός σε εξυπνάδα, ψυχική ανωτερότητα, αυτοθυσία, πατριωτισμό και παλικαριά, αυτό το ενσαρκώνουν σήμερα οι Κουκουέδες. Στους Δενδρινέληδες, τους Χατζηπάνους και τους Μπουραντάδες - εμείς αντιπαρατάσσουμε το Σουκατζίδη, την Ηλέκτρα, τον Παπαρήγα, το Γλέζο και χιλιάδες άλλους γνωστούς είτε ανώνυμους ήρωες αγωνιστές, που έδωσαν είτε δίνουν τη ζωή τους, παλεύοντας για να ξημερώσει μια καινούρια, ευτυχισμένη για το λαό ζωή, χωρίς δάκρυα και βάσανα.

Ξεκινήσαμε πριν 32 χρόνια μια χούφτα αγωνιστές. Σήμερα είμαστε μυριάδες. Αντιμετωπίσαμε απίστευτες μπόρες και κατατρεγμούς. Και βγήκαμε νικητές. Γιατί ενσαρκώνουμε την ελπίδα και την απαντοχή του λαού. Και επικεφαλής του εργαζόμενου λαού τραβάμε πάντα "εμπρός, ολόρθοι, ατράνταχτοι", όπως λέει κι ο ποιητής. Στα χέρια μας κρατάμε τ' αστροπελέκια της λαϊκής οργής. Και δεν είναι μακριά η ώρα που θα κάψουμε και θα κάνουμε στάχτη όλους τους εχθρούς του λαού, ντόπιους και ξένους. Οι Κομμουνιστές φέρνουν το χαρούμενο μέλλον, το φωτεινό αύριο της Ελλάδας. Γι' αυτό, οσοδήποτε σκληρός κι αν είναι ο αγώνας, τελικά θα νικήσουμε.

Η ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ

Ο γενναίος λαϊκός στρατός της Κορέας πριν 2 μήνες αναγκάστηκε να υποχωρήσει μπροστά στην τρομαχτική υλική και έμψυχη υπεροχή των Αμερικανοάγγλων ιμπεριαλιστών. Αυτό περίμεναν και μερικά σκουλήκια εδώ που παρασταίνουν τον κομμουνιστή για να ξεγελούν το λαό. Βγήκαν αμέσως από τις τρύπες τους κι άρχισαν να ξερνούν το συχαμερό σάλιο - φαρμάκι τους:

- "Τα βλέπετε; Τίποτα δεν κατάφεραν οι Κορεάτες... Οι Ρώσοι τους πούλησαν... ΟιΑμερικάνοι είναι δυνατοί... κλπ.".

Οταν ένας λαός υποχρεώνεται να διαλέξει ή τις αλυσίδες ή την ανεξαρτησία του, δε διστάζει καθόλου. Αδράχνει αμέσως τα όπλα και πολεμάει αποφασισμένος να δώσει οσεσδήποτε και οποιεσδήποτε θυσίες για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του. Αυτό έκαναν και οι Κορεάτες, ξέροντας ότι ο δρόμος του αγώνα τους δε θα 'ναι στρωμένος με ρόδα. Πάλεψαν και κατάφεραν γερά πλήγματα στους συμμορίτες του Σίγμαν - Ρη και στους Αμερικάνους. Αργότερα όταν με 360 καράβια και χιλιάδες αεροπλάνα έγινε η απόβαση του Ιντσον οι Κορεάτες υποχώρησαν και τότε τα σκουλήκια έβγαλαν έξω το συχαμένο τους κεφάλι.

Τώρα όμως που καινούργιες καρπαζιές άρχισαν πάλι να πέφτουν στον καλοθρεμμένο σβέρκο του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού από ένα μικρό λαό - τώρα πάλι τα σκουλήκια λούφαξαν. Αλλά εδώ δεν πρόκειται γι' αυτά τα αντιηγετικά, τα οππορτουνιστικά, τα αντικομματικά στοιχεία που πίσω τους κρύβεται η ασφάλεια. Εδώ χρειάζεται να πούμε λίγα λόγια για μερικούς δικούς μας, που επηρεάστηκαν από την εξέλιξη της Κορέας και απογοητεύτηκαν με τον ίδιο τρόπο που ενθουσιάστηκαν όταν νικούσαν στην αρχή. Αυτοί οι σύντροφοι και φίλοι υποτιμούν τις δυνάμεις του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος, επηρεάζονται από μια πρόσκαιρη αποτυχία και παθαίνουν ηττοπάθεια. Τα τελευταία γεγονότα της Κορέας, του Βιετνάμ και του Θιβέτ, πιστεύουμε ότι θα τους διδάξουν πολλά πράγματα.

ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΟ Οι κομμουνιστές της Αθήνας και του Πειρα

ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΟ

Οι κομμουνιστές της Αθήνας και του Πειραιά ύστερα από τις τελευταίες συλλήψεις και τα ουρλιαχτά των λακέδων του αμερικάνικου γκαγκστερισμού ότι διέλυσαν το ΚΚΕ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι:

Το ΚΚΕ όντας σάρκα απ' τη σάρκα και αίμα απ' το αίμα του εργαζόμενου ελληνικού λαού, είναι ακατανίκητο. Στη θέση κάθε αγωνιστή που πιάνεται, μπαίνουν ΔΕΚΑ καινούριοι μαχητές, έτοιμοι να υποστούν κάθε θυσία και να συνεχίσουν τον αγώνα του λαού ως τη ΝΙΚΗ.

Δίνουμε υπόσχεση στο ΠΓ της ΚΕ του Κόμματός μας και προσωπικά στο σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ότι, κρατώντας ψηλά τη σημαία του Κόμματος, θα διπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας και θα εφαρμόσουμε σωστά τις αποφάσεις της 3ης Κομματικής Συνδιάσκεψης.

Δίνουμε υπόσχεση στους φυλακισμένους, εξορίστους και τους βασανισμένους στα μπουντρούμια της Ασφάλειας ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ, ότι θα παλέψουμε ίσια με την τελευταία μας πνοή για να τους αποσπάσουμε από τα νύχια των μοναρχοφασιστών δημίων.

Δίνουμε υπόσχεση στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ότι, αψηφώντας κάθε κίνδυνο και θυσία, θα σταθούμε πάντα στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων για ΨΩΜΙ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

ΨΩΜΙ, ΕΙΡΗΝΗ, ΓΕΝΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ

Οι συλλήψεις των αγωνιστών, η παύση της Δημοκρατικής εφημερίδας ο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ", η επαναφορά του Γ ψηφίσματος, τα μπλόκα, η υπαγωγή όλων των υπηρεσιών κάτω από το χάρτινο στρατάρχη της παλατιανής στρατοκρατικής κλίκας Παπάγο, όλα αυτά είναι δεμένα με το ψωμί του λαού, με την ακρίβεια, τις απολύσεις εργατών και υπαλλήλων, με την απαγόρευση της απεργίας, με τον πόλεμο, με την πάλη για την ΕΙΡΗΝΗ και τη ΓΕΝΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ, είναι πάλη για το ψωμί. Μόνο με τον αγώνα θα λυθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.

ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΑΣ

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ο μισθός του βασιληά αυξήθηκε αναδρομικά από τον Ιούλιο 1950 σε ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΔΕΚΑ (410) εκατομμύρια και του διαδόχου σε ΠΕΝΗΝΤΑ εκατομμύρια το μήνα. Αυτό λέει ότι ο ΧαζοΠαύλος και το κοπέλι του παίρνουν ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ εκατομμύρια και ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΕΣ χιλιάδες δραχμές (15.334.000) την ΗΜΕΡΑ. Ενας εργάτης με 25.000 μεροκάματο για να πάρη αυτά που παίρνει ο βασιληάς και ο διάδοχος την ημέρα πρέπει να δουλέψει (613) ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ ΔΕΚΑ ΤΡΕΙΣ ημέρες. Να γιατί ο Παύλακας εφαρμόζει την πολιτική της πείνας, της τρομοκρατίας και του πολέμου και κυνηγάει τους κομμουνιστές.

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ!

Σήμερα φεύγουμε - αύριο αναβάλλεται, σήμερα 5000 - αύριο χίλιοι, σήμερα θα φύγουν τα 6 αεροπλάνα - αύριο δε φεύγουν κλπ., κλπ. Μέσα σ' αυτά τα είπα - ξείπα παραδέρνει ο μοναρχοφασισμός από τη μέρα που αποφάσισε να διαπράξει ένα πρωτάκουστο έγκλημα, στέλνοντας χιλιάδες Ελληνόπουλα να σφαχτούνε στην Κορέα για τα συμφέροντα του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Οι αναβολές και κόντρα αναβολές έχουν την αιτία τους στην πάλη του λαού και του στρατού για τη ματαίωση αυτού του εγκλήματος. Ο μοναρχοφασισμός όμως είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήση τα εγκληματικά του σχέδια. Γι' αυτό και η πάλη, το ξεσήκωμα λαού και στρατού θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Φαντάροι!

- Ξεσηκωθήτε όλοι μαζί για να μην αφήσετε τα κόκκαλά σας στην Κορέα.

- Αν σας ανεβάσουν με τη βία στα καράβια, ξεσηκωθήτε και οδηγήστε τα καράβια σε φιλικά λιμάνια της Κίνας ή άλλης χώρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ