ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Για την Ευρώπη και το γόητρο

Αρης και ΠΑΟΚ συγκρούονται αύριο στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. "Πρώτη" του Αρι Χάαν στον πάγκο του "Δικεφάλου"

Εις αύριον τα σπουδαία για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής στο πλαίσια της 19ης αγωνιστικής. Στο Χαριλάου θα γίνει το μεγάλο ματς της συμπρωτεύουσας ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ. Οσον αφορά τους πρωτοπόρους - Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ - θεωρητικά έχουν εύκολο έργο απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα το πλήρες πρόγραμμα:

Αναμφισβήτητα τα μεγάλο ματς θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, αφού Αρης και ΠΑΟΚ, αμφότεροι, θέλουν τη νίκη για να διατηρηθούν σε τροχιά... Ευρώπης.

Ο Γιώργος Παράσχος αναφερόμενος στον αγώνα τόνισε μεταξύ άλλων: "Είναι ένα δύσκολο ματς ανάμεσα σε δυο ομάδες που είναι περίπου ισοδύναμες. Κάθε προγνωστικό είναι παρακινδυνευμένο, όμως νομίζω ότι ο παράγοντας έδρα θα παίξει σημαντικό ρόλο και θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Στην αντίπερα όχθη, με νέο τεχνικό τον Αρι Χάαν, ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες. Αλλωστε το 1-4 στην Τούμπα στον πρώτο γύρο δε... χωνεύεται εύκολα. Ο Ολλανδός τεχνικός είπε για την έκβαση του αγώνα: "Γνωρίζω ότι αυτά τα ματς έχουν μια ιδιομορφία. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά ο τυχερότερος. Εχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και πιστεύω ότι τελικά θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα". Το ματς αρχίζει στις 5.15 (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Στην Ελευσίνα ο Ολυμπιακός

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στην Ελευσίνα από την ομάδα που έχει... χόμπι τις ισοπαλίες. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα στερηθεί των υπηρεσιών των τραυματιών Βασίλη Καραπιάλη και Κυριάκου Καραταϊδη.

Οι "σταχυοφόροι" διά... στόματος Γιώργου Φοιρού έχουν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι μετά την ισοπαλία που απέσπασαν στην Ξάνθη: "Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, όμως το άγχος σίγουρα δε θα το έχουμε εμείς. Θα παίξουμε στα ίσα και ό,τι προκύψει".

Τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό είναι ευκολότερα. Σε φουλ φόρμα οι "πράσινοι" θα υποδεχτούν την Προοδευτική του "φωνακλά" Νίκου Αλέφαντου. Ο Βασίλης Δανιήλ τόνισε: "Κάθε ματς έχει διαφορετική σημασία και φιλοσοφία. Η Προοδευτική θα παίξει "κλειστά" προκειμένου να πάρει βαθμό και αυτό πρέπει να το γνωρίσουν καλά οι παίκτες μας. Είμαστε σε ανοδική πορεία και πιστεύω ότι θα πάρουμε τους βαθμούς της νίκης".

Η ΑΕΚ παίζει λίγα... μέτρα μακριά από την έδρα της, με τον Απόλλωνα. Ο Ολεγκ Μπλαχίν δε θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ατματζίδη, Σαβέβσκι και τους τιμωρημένους Ζήκο, Κοπιτσή.

Στην "ελαφρά ταξιαρχία" ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος συνιστά... ψυχραιμία: "Μπορεί να πήραμε ισοπαλία από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα. Η ΑΕΚ είναι ομάδα κλάσεως και αν θέλουμε να πάρουμε βαθμούς πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς".

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα παιχνίδια: στη Νέα Σμύρνη Πανιώνιου και Ιωνικού, σε ένα συνοικιακό ντέρμπι, στη Βέροια όπου η "βασίλισσα" παίζει ίσως το τελευταίο της... χαρτί κόντρα στη φιλόδοξη Ξάνθη. Αμφίρροπα αναμένονται και τα ματς Καβάλας - Εθνικού Αστέρα και Εθνικού - Πανηλειακού. Οι αγώνες αρχίζουν στις 3μμ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΠΟΛΟ
"Βλέπουν" τελικό Ολυμπιακός και Πάτρα

Η "ακτινογραφία" της ιταλικής Φλωρεντίας και της ισπανικής Ρεάλ Κανόε που θα βρεθούν αντιμέτωπες των ελληνικών ομάδων στα ημιτελικά του Κυπελλούχων και του Λεν Τρόφι, αντίστοιχα

Το γεγονός ότι το πόλο είναι από τα αθλήματα που κάθε χρόνο προσφέρουν στη χώρα μας σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο είναι πλέον αναγνωρισμένο από όλους. Φέτος, στο επίπεδο των συλλόγων θα μπορούσε κάλλιστα να πει κανείς ότι είναι μια εξαιρετική χρονιά, αφού δυο ομάδες -ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο Κυπελλούχων και η Πάτρα στο Λεν Τρόφι- συμμετέχουν στα ημιτελικά των διοργανώσεών τους, διεκδικώντας με αξιώσεις την πρόκρισή τους στον τελικό. Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι αντίπαλοι θεωρούνται στα "μέτρα" των δυο εκπροσώπων μας, που αν δείξουν τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, μπορούν να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Οι "ερυθρόλευκοι" στο Κύπελλο Κυπελλούχων καλούνται να αντιμετωπίσουν την ιταλική Φλωρεντία, ενώ οι Πατρινοί στο Λεν Τρόφι θα κοντραριστούν με την ισπανική Ρεάλ Κανόε. Ας σημειωθεί ότι ο ΝΟΠ έχει το πλεονέκτημα πως η ρεβάνς θα γίνει στην Πάτρα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει πιο δύσκολο έργο, αφού θα πρέπει από το πρώτο παιχνίδι να βάλει τις προϋποθέσεις για την πρόκριση, καθώς η ρεβάνς της Ιταλίας, κάθε άλλο παρά εύκολη θεωρείται.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα ποιοι είναι οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων και τι καλούνται να ξεπεράσουν Ολυμπιακός και Πάτρα, προκειμένου να βρεθούν στο ζενίθ των επιτυχιών τους. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 16 ή 17 Μάρτη.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: Η αντίπαλος του Ολυμπιακού προκαλεί το ενδιαφέρον, αφού αποτελεί την εκπρόσωπο μιας από τις πιο ιστορικές πόλεις της γειτονικής χώρας. Βέβαια, οι παίκτες του Ολυμπιακού κάθε άλλο παρά για τουρισμό θα πρέπει να πάνε στη Φλωρεντία. Μπορεί η ομάδα να μην έχει το ένδοξο παρελθόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως δεν παύει να είναι μια ομάδα που προέρχεται από την ιταλική σχολή του πόλο. Η φετινή χρονιά θεωρείται αντικειμενικά η καλύτερή της, αλλά βέβαια αυτό δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι θα πρέπει να υποτιμηθεί. Μπορεί να έχει 23 χρόνια να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα Ιταλίας (το τελευταίο το κατέκτησε το 1976), αλλά το παρελθόν της είναι ιδιαίτερα ένδοξο, αφού 8 φορές έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Στη σύνθεσή της έχει δυο διεθνείς Ιταλούς, τον Σοτάνι ο οποίος είναι και πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης με 19 γκολ, και τον Μπίντσι, ενώ το βαρύ πυροβολικό αποτελούν ο Ρώσος Γκορσκόφ και ο Γιουγκοσλάβος Πόποβιτς - οι οποίοι (φυσικά) είναι διεθνείς με τις εθνικές των χωρών τους.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ - ΡΕΑΛ ΚΑΝΟΕ: Τα παιχνίδια της τύχης έφεραν τους Ισπανούς για δεύτερη φορά φέτος αντιμέτωπους με ελληνική ομάδα, αφού στην προηγούμενη φάση είχαν αντιμετωπίσει με επιτυχία τα Χανιά. Αυτό ελπίζουν να συμβεί και τώρα... Στο ρόστερ της ομάδας συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα του ισπανικού πόλο, όπως ο Ιβάν Μόρο, που θεωρείται από τους κορυφαίους αμυντικούς και ο Χουάν Ζανέ, που είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 21 γκολ.

ΜΠ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Β' ΕΘΝΙΚΗ
Σύννεφα στην κορυφή

Δοκιμάζονται οι δυο από τους τρεις πρωτοπόρους της Β' Εθνικής στα πλαίσια της σημερινής 19ης αγωνιστικής. Η Καλλιθέα του Νίκου Κόβη έχει δύσκολη αποστολή σε μια γερή έδρα όπως είναι της Κατερίνης. Στην Καλαμαριά... αγκάθια θα βρει και ο ΠΑΣ Γιάννενα αφού ο Απόλλωνας είναι σε ανοδική πορεία.

Η Καλαμάτα του Γιάτσεκ Γκμοχ έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα:

Πιερικός - Καλλιθέα, Εδεσσαϊκός - Λύκοι, Παναιτωλικός - Νίκη Βόλου, Παναχαϊκή - Αθηναϊκός, Τρίκαλα - Ιάλυσος, Καλαμάτα - Αναγέννηση Καρδίτσας, Δόξα Βύρωνα - Αγ. Νικόλαος, Καλαμαριά - Γιάννενα, Λάρισα - Πανσερραϊκός (αύριο 3μμ ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

Τα παιχνίδια σήμερα αρχίζουν στις 3μμ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ελπίζουν ότι θα πανηγυρίσουν και την πρόκριση στον τελικό των Κυπελλούχων, για δεύτερη συνεχόμενη φορά

O Aντριόλι, ατού του Αρη, σήμερα στο Χαριλάου, κόντρα στον ΠΑΟΚ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ