Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΠΟΛΟ
"Βλέπουν" τελικό Ολυμπιακός και Πάτρα

Η "ακτινογραφία" της ιταλικής Φλωρεντίας και της ισπανικής Ρεάλ Κανόε που θα βρεθούν αντιμέτωπες των ελληνικών ομάδων στα ημιτελικά του Κυπελλούχων και του Λεν Τρόφι, αντίστοιχα

Το γεγονός ότι το πόλο είναι από τα αθλήματα που κάθε χρόνο προσφέρουν στη χώρα μας σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο είναι πλέον αναγνωρισμένο από όλους. Φέτος, στο επίπεδο των συλλόγων θα μπορούσε κάλλιστα να πει κανείς ότι είναι μια εξαιρετική χρονιά, αφού δυο ομάδες -ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο Κυπελλούχων και η Πάτρα στο Λεν Τρόφι- συμμετέχουν στα ημιτελικά των διοργανώσεών τους, διεκδικώντας με αξιώσεις την πρόκρισή τους στον τελικό. Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι αντίπαλοι θεωρούνται στα "μέτρα" των δυο εκπροσώπων μας, που αν δείξουν τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, μπορούν να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Οι "ερυθρόλευκοι" στο Κύπελλο Κυπελλούχων καλούνται να αντιμετωπίσουν την ιταλική Φλωρεντία, ενώ οι Πατρινοί στο Λεν Τρόφι θα κοντραριστούν με την ισπανική Ρεάλ Κανόε. Ας σημειωθεί ότι ο ΝΟΠ έχει το πλεονέκτημα πως η ρεβάνς θα γίνει στην Πάτρα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει πιο δύσκολο έργο, αφού θα πρέπει από το πρώτο παιχνίδι να βάλει τις προϋποθέσεις για την πρόκριση, καθώς η ρεβάνς της Ιταλίας, κάθε άλλο παρά εύκολη θεωρείται.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα ποιοι είναι οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων και τι καλούνται να ξεπεράσουν Ολυμπιακός και Πάτρα, προκειμένου να βρεθούν στο ζενίθ των επιτυχιών τους. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 16 ή 17 Μάρτη.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: Η αντίπαλος του Ολυμπιακού προκαλεί το ενδιαφέρον, αφού αποτελεί την εκπρόσωπο μιας από τις πιο ιστορικές πόλεις της γειτονικής χώρας. Βέβαια, οι παίκτες του Ολυμπιακού κάθε άλλο παρά για τουρισμό θα πρέπει να πάνε στη Φλωρεντία. Μπορεί η ομάδα να μην έχει το ένδοξο παρελθόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως δεν παύει να είναι μια ομάδα που προέρχεται από την ιταλική σχολή του πόλο. Η φετινή χρονιά θεωρείται αντικειμενικά η καλύτερή της, αλλά βέβαια αυτό δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι θα πρέπει να υποτιμηθεί. Μπορεί να έχει 23 χρόνια να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα Ιταλίας (το τελευταίο το κατέκτησε το 1976), αλλά το παρελθόν της είναι ιδιαίτερα ένδοξο, αφού 8 φορές έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Στη σύνθεσή της έχει δυο διεθνείς Ιταλούς, τον Σοτάνι ο οποίος είναι και πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης με 19 γκολ, και τον Μπίντσι, ενώ το βαρύ πυροβολικό αποτελούν ο Ρώσος Γκορσκόφ και ο Γιουγκοσλάβος Πόποβιτς - οι οποίοι (φυσικά) είναι διεθνείς με τις εθνικές των χωρών τους.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ - ΡΕΑΛ ΚΑΝΟΕ: Τα παιχνίδια της τύχης έφεραν τους Ισπανούς για δεύτερη φορά φέτος αντιμέτωπους με ελληνική ομάδα, αφού στην προηγούμενη φάση είχαν αντιμετωπίσει με επιτυχία τα Χανιά. Αυτό ελπίζουν να συμβεί και τώρα... Στο ρόστερ της ομάδας συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα του ισπανικού πόλο, όπως ο Ιβάν Μόρο, που θεωρείται από τους κορυφαίους αμυντικούς και ο Χουάν Ζανέ, που είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 21 γκολ.

ΜΠ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ