Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Για την Ευρώπη και το γόητρο

Αρης και ΠΑΟΚ συγκρούονται αύριο στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. "Πρώτη" του Αρι Χάαν στον πάγκο του "Δικεφάλου"

Εις αύριον τα σπουδαία για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής στο πλαίσια της 19ης αγωνιστικής. Στο Χαριλάου θα γίνει το μεγάλο ματς της συμπρωτεύουσας ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ. Οσον αφορά τους πρωτοπόρους - Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ - θεωρητικά έχουν εύκολο έργο απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα το πλήρες πρόγραμμα:

Αναμφισβήτητα τα μεγάλο ματς θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, αφού Αρης και ΠΑΟΚ, αμφότεροι, θέλουν τη νίκη για να διατηρηθούν σε τροχιά... Ευρώπης.

Ο Γιώργος Παράσχος αναφερόμενος στον αγώνα τόνισε μεταξύ άλλων: "Είναι ένα δύσκολο ματς ανάμεσα σε δυο ομάδες που είναι περίπου ισοδύναμες. Κάθε προγνωστικό είναι παρακινδυνευμένο, όμως νομίζω ότι ο παράγοντας έδρα θα παίξει σημαντικό ρόλο και θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Στην αντίπερα όχθη, με νέο τεχνικό τον Αρι Χάαν, ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες. Αλλωστε το 1-4 στην Τούμπα στον πρώτο γύρο δε... χωνεύεται εύκολα. Ο Ολλανδός τεχνικός είπε για την έκβαση του αγώνα: "Γνωρίζω ότι αυτά τα ματς έχουν μια ιδιομορφία. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά ο τυχερότερος. Εχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και πιστεύω ότι τελικά θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα". Το ματς αρχίζει στις 5.15 (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Στην Ελευσίνα ο Ολυμπιακός

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στην Ελευσίνα από την ομάδα που έχει... χόμπι τις ισοπαλίες. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα στερηθεί των υπηρεσιών των τραυματιών Βασίλη Καραπιάλη και Κυριάκου Καραταϊδη.

Οι "σταχυοφόροι" διά... στόματος Γιώργου Φοιρού έχουν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι μετά την ισοπαλία που απέσπασαν στην Ξάνθη: "Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, όμως το άγχος σίγουρα δε θα το έχουμε εμείς. Θα παίξουμε στα ίσα και ό,τι προκύψει".

Τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό είναι ευκολότερα. Σε φουλ φόρμα οι "πράσινοι" θα υποδεχτούν την Προοδευτική του "φωνακλά" Νίκου Αλέφαντου. Ο Βασίλης Δανιήλ τόνισε: "Κάθε ματς έχει διαφορετική σημασία και φιλοσοφία. Η Προοδευτική θα παίξει "κλειστά" προκειμένου να πάρει βαθμό και αυτό πρέπει να το γνωρίσουν καλά οι παίκτες μας. Είμαστε σε ανοδική πορεία και πιστεύω ότι θα πάρουμε τους βαθμούς της νίκης".

Η ΑΕΚ παίζει λίγα... μέτρα μακριά από την έδρα της, με τον Απόλλωνα. Ο Ολεγκ Μπλαχίν δε θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ατματζίδη, Σαβέβσκι και τους τιμωρημένους Ζήκο, Κοπιτσή.

Στην "ελαφρά ταξιαρχία" ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος συνιστά... ψυχραιμία: "Μπορεί να πήραμε ισοπαλία από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα. Η ΑΕΚ είναι ομάδα κλάσεως και αν θέλουμε να πάρουμε βαθμούς πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς".

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα παιχνίδια: στη Νέα Σμύρνη Πανιώνιου και Ιωνικού, σε ένα συνοικιακό ντέρμπι, στη Βέροια όπου η "βασίλισσα" παίζει ίσως το τελευταίο της... χαρτί κόντρα στη φιλόδοξη Ξάνθη. Αμφίρροπα αναμένονται και τα ματς Καβάλας - Εθνικού Αστέρα και Εθνικού - Πανηλειακού. Οι αγώνες αρχίζουν στις 3μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ