ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Κινητοποιήσεις για τη σωτηρία της Ζώνης

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος τη διενέργεια σειράς μαχητικών κινητοποιήσεων για τη σωτηρία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Ο δήμος, τα συνδικάτα των εργαζομένων στη Ζώνη και οι μαζικοί φορείς της περιοχής θα προχωρήσουν στο κλείσιμο του λιμανιού του Πειραιά, θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και θα διακόψουν τη συγκοινωνία με τα φέρι μποτ Περάματος - Σαλαμίνας, ζητώντας:

Να συνεδριάσει επιτέλους το διυπουργικό όργανο. Να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Να εφαρμοστεί κλαδική ναυπηγοεπισκευαστική πολιτική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης. Να νομοθετηθεί η χωροθέτηση και διασφάλιση της λειτουργίας της Ζώνης. Να υπάρξει ορθολογική διαχείριση του χώρου και δημιουργία υποδομής, όπως νέοι ντόκοι, εξοπλισμός, ναυπηγικές κλίνες, σύγχρονες δεξαμενές. Να προχωρήσει το μητρώο επισκευαστών. Να ληφθούν μέτρα για την ουσιαστική κάλυψη των ανέργων και μείωση του ορίου συνταξιοδότησης. Το λιμάνι να είναι στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Να μην καταργηθεί το καμποτάζ. Τα 6 δισ. που η κυβέρνηση δίνει για τη διάλυση της Ζώνης να δοθούν για την ανάπτυξή της. Να υλοποιηθούν άμεσα τα 26 σημεία στα οποία έχουν δεσμευτεί πέντε υπουργοί.

Για τα παραπάνω θα δοθεί συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Πέμπτη. Στο μεταξύ, θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την πιο αποτελεσματική δράση, τη μαζικοποίηση του κινήματος και συγκεκριμένο πρόγραμμα κινητοποιήσεων που θα συνεχιστούν μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων.

"Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Και οι λίγες δουλιές που υπήρχαν εξαφανίστηκαν. Η ανεργία στη Ζώνη έφτασε στο 85%. Η κυβέρνηση υπαναχωρεί στις εξαγγελίες και υποσχέσεις της. Μας κοροϊδεύουν με το χειρότερο τρόπο. Ολοι οι "αρμόδιοι" υπόσχονται τα πάντα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και εξαφανίζονται μετά σαν ποντίκια. Δύο χρόνια δεν έχει συνεδριάσει το διυπουργικό όργανο. Δύο χρόνια ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Αλλη γλώσσα από αυτή των κινητοποιήσεων δεν καταλαβαίνουν", τόνισε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος, υπογραμμίζοντας: "Χρειάζεται παλλαϊκός αγώνας. Αν μπορούσαν θα είχαν κλείσει τη Ζώνη από το 1994. Οι αγώνες μας σταμάτησαν τα σχέδιά τους. Η Ζώνη δε θα χαθεί, γιατί είναι τρομακτική αναγκαιότητα για όλο τον Πειραιά".

Καρκινοβατεί και η Εγνατία

Η κυβέρνηση όμως δε διστάζει να την εντάξει στην προεκλογική διαφημιστική της καμπάνια...

Η κυβέρνηση μέσα στη "μαυρογιαλούρεια" προεκλογική της παραζάλη, δε διστάζει να διαφημίσει ακόμη και έργα που καρκινοβατούν, όπως η Εγνατία!

Ετσι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, παρουσιάζοντας χτες τα στοιχεία από την πορεία του έργου, αποκάλυψε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμα μόνο 60 χιλιόμετρα της οδού που έχει συνολικό μήκος 680 χιλιόμετρα! Και να φανταστεί κανείς ότι τα τμήματα αυτά υποτίθεται ότι άρχισαν να κατασκευάζονται από το 1994...

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στη δημοπράτηση τμημάτων συνολικού μήκους 137 χιλιομέτρων, ενώ για άλλα 48 χιλιόμετρα δεν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. Στο απώτερο μέλλον παραπέμπεται επίσης η κατασκευή των οχτώ προσβάσεων της Εγνατίας με τις γειτονικές χώρες. Ωστόσο, δήλωσε... ικανοποιημένος και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως μέχρι το 2002 θα υπάρχουν σε λειτουργία τμήματα της Εγνατίας, συνολικού μήκος 472 χιλιομέτρων. Σ' αυτά βέβαια συμπεριλαμβάνει και τα 122 χιλιόμετρα της οδού που έχουν κατασκευαστεί στο παρελθόν, τα οποία όμως δεν πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές, καθώς διαθέτουν μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση...

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κατασκευή της Εγνατίας καρκινοβατεί και εξαιτίας της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης στην ικανοποίηση των δίκαιων θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων των μηχανικών που εργάζονται στο δημόσιο(τους οφείλονται δεδουλευμένα επιδόματα, ύψους 600.000 δρχ. στον καθένα). Εξαιτίας των κινητοποιήσεων των μηχανικών, το τελευταίο διάστημα ματαιώθηκαν τρεις δημοπρασίες τμημάτων της Εγνατίας, συνολικού προϋπολογισμού 47,5 δισ. δρχ.

Οι πετυχημένες μάλιστα κινητοποιήσεις προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της εταιρίας "Εγνατία ΑΕ", Δημήτρη Φατούρου, ο οποίος με έγγραφό του ζητά από την κυβέρνηση, να ικανοποιήσει τα αιτήματα των μηχανικών, τα οποία χαρακτηρίζει δικαιολογημένα, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Επέτειος
  • Το Παράρτημα ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ και η Συνοικιακή Επιτροπή Καλογρέζας διοργανώνουν εκδήλωση με τη συμμετοχή του Δήμου Ν. Ιωνίας την Κυριακή 14 - 3 - 99,για να τιμηθούν οι 22 εκτελεσμένοι πατριώτες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο Μπλόκο της Καλογρέζας, στις 15 Μάρτη 1944. Στις 9.30 πμ θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Αναπήρων και θα ακολουθήσει πορεία προς την εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας, όπου στις 10 πμ θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στους πεσόντες. Στη συνέχεια, θα κατατεθούν στεφάνια στο Ηρώο της πόλης. Καλούνται οι αντιστασιακοί, όλος ο λαός της περιοχής και παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ με τα λάβαρά τους να λάβουν μέρος στην εκδήλωση.
Γενικές Συνελεύσεις

- Το Παράρτημα ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση αύριο Παρασκευή 12 - 3 - 99 στις 5.30 μμ,στα γραφεία του (Καλυψούς 24).

  • Τα παρακάτω Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ, την Κυριακή 14 - 3 - 99,πραγματοποιούν τις προγραμματισμένες εκλογοαπολογιστικές τους συνελεύσεις: - ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ - ΘΗΣΕΙΟΥ - ΠΑΝΩ ΣΦΑΓΕΙΩΝ,στις 10.30 πμ,στα γραφεία του Παρ/τος (Κυδαντιδών 24, Π. Πετράλωνα).

- ΥΜΗΤΤΟΥ,στις 11 πμ στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Υμηττού.

- ΣΕΠΟΛΙΩΝ,στις 10.30 πμ στα γραφεία του Παρ/τος (Αγχιάλου 26 και Πρεβέζης, Αγ. Μελέτης).

- ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ,στις 10 πμ στην "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" (Στράβωνος 12). Υποψηφιότητες έως σήμερα Τετάρτη, μέχρι το βράδυ.

- ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ,10 πμ,στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων του 5ου Διαμερίσματος (Ταϋγέτου 60, Γκράβα).

- ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ,στις 10.15 πμ,στα γραφεία του Παρ/τος (Βρυούλων 14). Υποψηφιότητες έως την Πέμπτη 11/3.

- ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ,στις 10 πμ,στο σπίτι της ΕΠΟΝ (Δουκίσσης Πλακεντίας 3).

- ΑΙΓΑΛΕΩ,στις 10.30 πμ,στην αίθουσα "Γιάννη Ρίτσου" (Παλαιό Δημαρχείο).

- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ στις 10.30 πμ στα γραφεία του (Γερουλάνου 125).

- ΛΟΥΤΣΑΣ,στις 10.30 πμ στα γραφεία του Παρ/τος.

- ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,τη Δευτέρα 14 - 3 - 99 στις 10 πμ,στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Συνεστίαση

- Το Παράρτημα ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει την Κυριακή 14 - 3 - 99 στις 9 μμ,τη χρονιάτικη συνεστίασή του στην ταβέρνα "ΤΟ ΔΕΙΛΙΝΟ" (Μεταμορφώσεως 3, πλησίον Σινέ "ΤΡΟΠΙΚΑΛ"). Προσκλήσεις στα γραφεία του Παρ/τος, Φιλαρέτου 102, τηλ.: 95.61.314, 6 - 8 κάθε απόγευμα.

ΚΗΔΕΙΕΣ

Κηδεύουμε σήμερα, Πέμπτη 11 Μάρτη 1999, στις 4.30 μ.μ., στο Νεκροταφείο Βύρωνα, τον αγαπημένο μας σύντροφο, σύζυγο και πατέρα

ΜΠΑΜΠΗ ΣΑΡΔΕΛΗ

Η οικογένειά του

* * *

Σήμερα 11.3.99 κηδεύουμε τη συντρόφισσα

ΡΙΤΑ ΛΙΣΜΑΝΗ

από το νεκροταφείο του Βύρωνα στις 3 μ.μ.

Η Ρίτα Λισμάνη ήταν αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης με μεγάλη προσφορά στον αγώνα. Εμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ και μέχρι τα 95 της χρόνια δεν ταλαντεύτηκε ούτε μια στιγμή.

Ο σύντροφος Δημ. Σκούρτας προσφέρει στη μνήμη της 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Τελούμε την Κυριακή 14.3.99 και ώρα 9.45 π.μ. 40ήμερο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Μελισσίων για την ανάπαυση της ψυχής της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας

ΙΡΙΔΟΣ - ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΒΛΑΧΑΝΤΩΝΗ

Τα παιδιά: Θοδωρής και Νίνα Βλαχαντώνη, Μαρλένα και Γιάννης Τίκοφ

Οι εγγονές: Μυρτώ, Ιρις, Αθηνά, Δάφνη, Δανάη

Τα αδέλφια: Νίκος Αλιβέρτης, Σπύρος και Μιράντα Αλιβέρτη

Τα ανίψια, οι λοιποί συγγενείς

Η ΠΕΕΠΠ για τη Γιορτή της Γυναίκας

Το ΚΣ της ΠΕΕΠΠ και η Επιτροπή Γυναικών διοργανώνουν εκδήλωση για το γιορτασμό της Διεθνούς Μέρας της Γυναίκας - 8 Μάρτη, την Κυριακή 14 - 3 - 99 στις 4 μ.μ.,στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος. Στο δεύτερο μέρος της γιορτής, θα υπάρχει πρόγραμμα καλλιτεχνικό και θα επακολουθήσει γλέντι. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τον μπουφέ θα τον αναλάβουν από κοινού όλοι οι συμμετέχοντες, με μεζέδες που θα ετοιμάσουν από το σπίτι τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ