Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καρκινοβατεί και η Εγνατία

Η κυβέρνηση όμως δε διστάζει να την εντάξει στην προεκλογική διαφημιστική της καμπάνια...

Η κυβέρνηση μέσα στη "μαυρογιαλούρεια" προεκλογική της παραζάλη, δε διστάζει να διαφημίσει ακόμη και έργα που καρκινοβατούν, όπως η Εγνατία!

Ετσι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, παρουσιάζοντας χτες τα στοιχεία από την πορεία του έργου, αποκάλυψε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμα μόνο 60 χιλιόμετρα της οδού που έχει συνολικό μήκος 680 χιλιόμετρα! Και να φανταστεί κανείς ότι τα τμήματα αυτά υποτίθεται ότι άρχισαν να κατασκευάζονται από το 1994...

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στη δημοπράτηση τμημάτων συνολικού μήκους 137 χιλιομέτρων, ενώ για άλλα 48 χιλιόμετρα δεν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. Στο απώτερο μέλλον παραπέμπεται επίσης η κατασκευή των οχτώ προσβάσεων της Εγνατίας με τις γειτονικές χώρες. Ωστόσο, δήλωσε... ικανοποιημένος και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως μέχρι το 2002 θα υπάρχουν σε λειτουργία τμήματα της Εγνατίας, συνολικού μήκος 472 χιλιομέτρων. Σ' αυτά βέβαια συμπεριλαμβάνει και τα 122 χιλιόμετρα της οδού που έχουν κατασκευαστεί στο παρελθόν, τα οποία όμως δεν πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές, καθώς διαθέτουν μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση...

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κατασκευή της Εγνατίας καρκινοβατεί και εξαιτίας της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης στην ικανοποίηση των δίκαιων θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων των μηχανικών που εργάζονται στο δημόσιο(τους οφείλονται δεδουλευμένα επιδόματα, ύψους 600.000 δρχ. στον καθένα). Εξαιτίας των κινητοποιήσεων των μηχανικών, το τελευταίο διάστημα ματαιώθηκαν τρεις δημοπρασίες τμημάτων της Εγνατίας, συνολικού προϋπολογισμού 47,5 δισ. δρχ.

Οι πετυχημένες μάλιστα κινητοποιήσεις προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της εταιρίας "Εγνατία ΑΕ", Δημήτρη Φατούρου, ο οποίος με έγγραφό του ζητά από την κυβέρνηση, να ικανοποιήσει τα αιτήματα των μηχανικών, τα οποία χαρακτηρίζει δικαιολογημένα, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ