Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Θέλουμε να ζήσουμε σε μια γειτονιά με μέλλον"

Συγκέντρωση και πορεία στο ΥΠΕΧΩΔΕ για τη σωτηρία των οικοπέδων ΚΑΠΑΨ και ΔΕΗ έκαναν χτες οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων. Παραβρέθηκαν ο Λεων. Αυδής και ο Θ. Παπαμάργαρης

"Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια γειτονιά με μέλλον". Με αυτά τα λόγια, δεκάδες κάτοικοι των Αμπελοκήπων έδειξαν την αποφασιστικότητά τους ενάντια στην καταστροφή των δύο τελευταίων ελεύθερων χώρων της περιοχής, ΚΑΠΑΨ και ΔΕΗ, σε συγκέντρωση που έγινε χτες το απόγευμα στο τρίγωνο Λάμψα - Τριφυλίας και Φλώρου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Θ. Μαύρης τόνισε ότι ο αγώνας για τη δημιουργία πρασίνου και σχολείου στους δύο χώρους θα συνεχιστεί. Ο γραμματέας Μ. Ζωίδης τόνισε ότι "πάνω από το οικονομικό συμφέρον είναι ο άνθρωπος. Δε θα αφήσουμε αυτούς τους χώρους να καταστραφούν. Δε ζητάμε πολλά, ζητάμε αυτά που μας ανήκουν".

Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκε ο επικεφαλής της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" και δημοτικός σύμβουλος Λεων. Αυδής,ο οποίος τόνισε: "Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση να βοηθήσει και ο δήμος μέχρι τώρα μόνο χρηματικά έχει στηρίξει. Οι συνθήκες φαίνεται ότι θα χειροτερέψουν με τους σχεδιασμούς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και με την προτεινόμενη ανατροπή του Ρυθμιστικού Σχεδίου. Ο αγώνας για το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους είναι αγώνας για την ποιότητα ζωής και, σε τελική ανάλυση, είναι αγώνας για την ανθρωπιά όλων όσων κατοικούν στο συγκρότημα της Αθήνας, για να διατηρηθούν οι ελεύθεροι χώροι, ακόμα και να πολλαπλασιαστούν. Ο μόνος δρόμος είναι να αναπτυχθεί ένα πλατύ διεκδικητικό κίνημα, που να μπορεί να συμπαρατάξει ποικίλες δυνάμεις και συσσωματώσεις και να διεκδικήσει αποτελεσματικά τα δικαιώματα των κατοίκων της πόλης", κατέληξε ο Λεων. Αυδής.

Παρών ήταν και ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Θ. Παπαμάργαρης,ο οποίος δήλωσε: "Σήμερα οι Αμπελόκηποι είναι από τις πιο τσιμεντοποιημένες περιοχές της Αθήνας. Οι κάτοικοι αντιδρούν και αντιστέκονται, υψώνουν μια δυνατή φωνή, που λέει όχι στην τσιμεντοποίηση. Αν περιμένουμε την ευαισθησία της κυβέρνησης, θα χάσουμε τη μάχη. Ο συντονισμένος αγώνας αποτελεί τη μόνη ελπίδα. Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων των Αμπελοκήπων".

Στη συνέχεια, οι κάτοικοι έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, όπου, όμως, η ηγεσία του αρνήθηκε να τους συναντήσει και να ακούσει τα αιτήματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είμαστε κοντά στους αγώνες σας (1998-12-05 00:00:00.0)
"Να μεγαλώσουμε τη διαδήλωσή μας" (1998-10-13 00:00:00.0)
Ο άλλος δρόμος για τον αθλητισμό στην Αθήνα (1998-10-11 00:00:00.0)
Με την ορμή διαδήλωσης (1998-09-25 00:00:00.0)
Αθλητισμός, δεν είναι οι εξαρτημένοι οπαδοί (1998-09-10 00:00:00.0)
Να προστατευτεί ό,τι έμεινε (1996-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ