Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Με την ορμή διαδήλωσης

Η Αθήνα μπορεί να τους γυρίσει την πλάτη. Και να προχωρήσει στο κοινό της μέλλον, με τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται σ' αυτήν, που την πονάνε. Η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Τώρα, που, με πείσμα για δουλιά και απόφαση να εξασφαλιστεί και η τελευταία ώρα, για να χωρέσουν όλα όσα χρειάζεται να γίνουν τις μέρες που απομένουν, η "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα" μπήκε στην τελική ευθεία για τη "διεκδίκηση της πόλης".

Από την αίθουσα των Λογιστών - χώρο ...σημαδιακό και εξαιτίας της γεμάτης αγώνων ιστορίας του σωματείου - όπου ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής μίλησε προχτές το βράδυ με τους υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, η ανάγκη, η ελπίδα και, τελικά, το μήνυμα που έρχεται αφορά την πόλη που θέλουμε. Και τη ζωή που διεκδικούμε. Χωρίς ωραία λόγια. Αλλά με πράξεις και αγώνα συλλογικό.

"Είμαι στη Συμπαράταξη, σημαίνει μετέχω, όπως θα μετείχα σε μια διαδήλωση" - είπε χαρακτηριστικά ο Λεων. Αυδής, χρησιμοποιώντας την απάντηση που είχε δώσει σε σχετικό ερώτημα ραδιοφωνικού σταθμού ο συγγραφέας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Περικλής Κοροβέσης.

Ετσι, με τη θέρμη και την ορμή μιας διαδήλωσης, εξελίχθηκε η συζήτηση, που ασχολήθηκε ως ένα σημείο με τα οργανωτικά ζητήματα του προεκλογικού αγώνα, αλλά άφησε ακόμη πολύ χώρο για να συζητηθεί αυτό που απασχολούσε όλους: Η επόμενη μέρα, γιατί ο αγώνας της "Συμπαράταξης" θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη δύναμη μετά τις εκλογές.

Ηδη, άλλωστε, η συστράτευση όλων αυτών ανθρώπων, οι οποίοι - όπως είπε ο Λεων. Αυδής - "όσο υπερήφανοι είναι για το πρόγραμμα του συνδυασμού, άλλο τόσο είναι υπερήφανοι και για τις διαφωνίες τους", είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Στη "Συμπαράταξη", είπε χαρακτηριστικά ο Λεων. Αυδής, "δε λιμάρουμε τις γωνίες". Και είναι αυτό ακριβώς ό,τι επιβεβαιώνει πως αυτή η πορεία δεν μπορεί να ανακοπεί, αλλά μόνο να φέρει αποτελέσματα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της "Συμπαράταξης" σημείωσε ότι το πρόγραμμα δράσης του συνδυασμού είναι ένα καθαρά πολιτικό πρόγραμμα, που δε συμπίπτει με αυτά των άλλων συνδυασμών, όπως δε συμπίπτει και το ψηφοδέλτιο της "Συμπαράταξης", το οποίο εκφράζει χώρους, που δεν εκπροσωπούνται σε κανένα άλλο ψηφοδέλτιο. Στο δικό μας πρόγραμμα - σημείωσε ο Λεων. Αυδής - "δεν απαριθμούνται προτάσεις και εξαγγελίες, διατυπώνουμε πολιτικές κατευθύνσεις, με βάση τις οποίες επιδιώκουμε, προσπαθούμε, αγωνιζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων".

Γιατί τα προβλήματα είναι - και η "Συμπαράταξη" μόνο το λέει αυτό καθαρά - απόρροια συγκεκριμένων πολιτικών κατευθύνσεων, αυτών που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στηρίζουν, λιγότερο ή περισσότερο, τα άλλα κόμματα.

Ετσι, ο υποψήφιος δήμαρχος της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα" τόνισε ότι στις εκλογές πρέπει να αποδοκιμαστεί η κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της, γιατί "είναι αυτή που γεννά τα προβλήματα των κατοίκων και της Αθήνας" και να αναδειχτούν δημοτικές αρχές "με αγωνιστική αντίληψη και διεκδικητικό χαρακτήρα", γιατί η δημοτική αρχή δεν μπορεί να αδιαφορεί, αντίθετα, πρέπει να αγωνίζεται στο πλευρό του άνεργου, του εργαζόμενου, του κατοίκου αυτής της πόλης, όλων αυτών, οι οποίοι, τελικά, είναι ...όλοι εμείς!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ