Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Κάλεσμα σε κοινό αγώνα για την παιδεία

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, ομοσπονδίες γονέων και σωματεία καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 29 του Σεπτέμβρη

Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και εργαζόμενους της Αθήνας "να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής και υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης", απευθύνουν οι εκπαιδευτικοί φορείς και το Συντονιστικό των Σωματείων της Αθήνας, που διοργανώνουν συλλαλητήριο την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη,στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος.

"Οι πρωτοφανείς σε αριθμό Πανελλαδικές Εξετάσεις στη Β και Γ Λυκείου (26 τον αριθμό), η κατάργηση της δυνατότητας βελτίωσης της βαθμολογίας για την εισαγωγή στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, η κατάργηση των ΤΕΛ - ΕΠΛ αποδεικνύουν ότι οι στόχοι των αλλαγών είναι η μείωση των αποφοίτων του Λυκείου, ο περιορισμός της ροής προς ΑΕΙ - ΤΕΙ, ο εξοβελισμός των μαθητών από το Λύκειο και η βίαιη στροφή των μαθητών προς την κατάρτιση των ΤΕΕ, που δεν παρέχουν επαγγελματικά δικαιώματα και έχουν ως μόνη "διέξοδο" τα ΙΕΚ", διαπιστώνουν οι φορείς.

Οι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, η ΠΕΑΕ, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά και το Συντονιστικό Σωματείων Αθήνας,που συνδιοργανώνουν το συλλαλητήριο, εκφράζουν την αντίθεσή τους στους νόμους 2525/97 και 2640/98 και δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την κατάργησή τους διεκδικώντας δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, 12χρονη υποχρεωτική δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, ενιαία δημόσια δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, αναβάθμιση της τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης, μείωση των μαθητών ανά τμήμα, δουλιά για όλους τους νέους, οικονομική στήριξη των εκπαιδευτικών και διορισμούς από την επετηρίδα με ακύρωση του διαγωνισμού.

Αγωνιστικός προγραμματισμός απο ΕΛΜΕ Πειραιά

Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, ενόψει της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, που θα γίνει στις 3 Οκτώβρη, αποφάσισε η ΕΛΜΕ Πειραιά. Στο πλαίσιο αυτό, κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας στις 6 Οκτώβρη, ενώ βασικό στοιχείο του συνολικού προγράμματος είναι ο συντονισμός των καθηγητών με άλλους φορείς.

Η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά υιοθέτησε το πρόγραμμα δράσης που προτείνει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών", το οποίο περιλαμβάνει συσκέψεις με γονείς και μαθητές, συντονισμό και κοινή δράση των ΕΛΜΕ σε ευρύτερο επίπεδο και 24ωρη απεργία στις 14 Οκτώβρη με προοπτική κλιμάκωσης. Εκφράζοντας την αντίθεση στην επιχειρούμενη αξιολόγηση - χειραγώγηση του εκπαιδευτικού, η ΕΛΜΕ Πειραιά αποφάσισε να μην επιτρέψει την παρουσία κανενός αξιολογητή στην τάξη και να μην ορίσουν οι σύλλογοι τις πενταμελείς επιτροπές αξιολόγησης, ενώ όποιος εκπαιδευτικός πάρει μέρος στην αξιολόγηση να διαγράφεται από την ΕΛΜΕ.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά αποφάσισε να προχωρήσει σε τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 6 Οκτώβρη, με συγκέντρωση στην οποία θα κληθούν και οι άλλοι φορείς που συγκροτούν το μέτωπο παιδείας στον Πειραιά.

Κατά τη συνεδρίασή της, η ΕΛΜΕ Πειραιά ενέκρινε επίσης ψήφισμα διαμαρτυρίας, για το γεγονός ότι ανάμεσα στα βιβλία που προτείνονται από το υπουργείο Παιδείας ως βοηθήματα για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, περιλαμβάνεται βιβλίο του γνωστού "θεωρητικού του φασισμού" Κ. Πλεύρη και ζητά την απόσυρσή του από τον κατάλογο των προτεινόμενων βιβλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ