Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΡΑΣ
Διευθυντής - υποψήφιος τρομοκρατεί φοιτητές!

Ο κυβερνητικός διευθυντής της Φοιτητικής Εστίας της Πάτρας Γιώργος Αθανασόπουλος,ο οποίος είναι και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Αχαϊας στο ψηφοδέλτιο του κυβερνητικού νομάρχη Στ. Αθανασόπουλου - Σερέτη,τρομοκρατεί τους φοιτητές, ζητώντας τους υπεύθυνες δηλώσεις "νομιμοφροσύνης" στην κυβερνητική πολιτική, προκειμένου να τους παραχωρηθεί στέγη από την Εστία. Συγκεκριμένα, για την απόδοση δωματίων στους φοιτητές, θέτει όρο την αποδοχή του αντιδημοκρατικού εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και της όποιας τροποποίησής του στο μέλλον. Ο κανονισμός, εκτός των άλλων αντιδημοκρατικών διατάξεων, προβλέπει την καταβολή ενοικίου και την ετήσια αναπροσαρμογή του, στην κατεύθυνση της πολιτικής της κυβέρνησης να λειτουργήσουν οι Φοιτητικές Εστίες με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη λογική της ανταποδοτικότητας.

Ο Σύλλογος των φοιτητών της Εστίας κατήγγειλε τις μεθόδους βίας και τρομοκρατίας της κυβέρνησης - μέσω του κρατικού της υπαλλήλου - τονίζοντας ότι μέχρι και πέρσι η διαμονή των φοιτητών στην Εστία ήταν δωρεάν και μοναδικό κριτήριο για την εισαγωγή σ' αυτήν ήταν το εισόδημα των γονέων. Οι φοιτητές προσθέτουν ακόμα ότι παλιότερες προσπάθειες για την επιβολή ενοικίου είχαν ανατραπεί με την πάλη τους, κάτι που θα γίνει και τώρα. Ετσι, ο Σύλλογος της Εστίας αποφάσισε να περάσει σε κινητοποιήσεις. Οι φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο της Διεύθυνσης, με αιτήματα να μην υπογράφουν οι πρωτοετείς τις δηλώσεις "νομιμοφροσύνης", να αντισταθούν στο ξεπούλημα των Εστιών και να διεκδικήσουν ανέγερση νέων Εστιών και άμεση επινοικίαση ξενοδοχείων, καθώς το στεγαστικό πρόβλημα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας είναι οξυμένο. Αμέσως, ο διευθυντής της Εστίας προχώρησε στο κλείσιμο του εστιατορίου, ακολουθώντας πιστά την κυβερνητική εντολή να "τιμωρούνται" και να τρομοκρατούνται τα αγωνιζόμενα κομμάτια του λαού.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος δηλώνει την απόφασή του να κλιμακώσει τον αγώνα του, καλώντας όλους τους φοιτητές να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις και να παλέψουν για την ανατροπή αυτού του αυταρχικού πλαισίου. Οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να καλέσουν το λαό της Αχαϊας να δώσει με την ψήφο του στις επερχόμενες εκλογές την αγωνιστική απάντηση στους κυβερνητικούς υπαλλήλους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου της Εστίας Μιχάλης Λασκαρίδης σημειώνει χαρακτηριστικά: "Ο κυβερνητικός υποψήφιος προχωρά πιστά στην υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης, προσπαθώντας να καταργήσει ό,τι απέμεινε από τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Καλώ το λαό τις Αχαϊας στις ερχόμενες εκλογές να τιμωρήσει τους κυβερνητικούς υποψηφίους, ψηφίζοντας το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Αχαϊας, με επικεφαλής τον Ανδρέα Αθανασόπουλο και στο Δήμο της Πάτρας το συνδυασμό "Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι", με επικεφαλής τον Π. Κοσιώνη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ