Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αχελώος ... η Κάρλα

Για μια ακόμη φορά - έχουμε "χάσει" πια τον ακριβή αριθμό - η κυβέρνηση, μέσω του ΥΠΕΧΩΔΕ, ανακοινώνει νέα δημοπράτηση για την κατασκευή του ταμιευτήρα της Κάρλας στη Θεσσαλία. Το έργο κινδυνεύει να μετατραπεί σε νέο "γιοφύρι της Αρτας", όπως, άλλωστε, και η εκτροπή του Αχελώου, την οποία, επί δεκαετίες πλέον, οι κυβερνήσεις - ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ - υπόσχονται και ποτέ δεν ξεκινάει.

Το γεγονός, βεβαίως, ότι και οι εξαγγελλόμενες και μη υλοποιούμενες δημοπρατήσεις του ταμιευτήρα της Κάρλας γίνονται συνήθως σε προεκλογικές περιόδους - όπως και οι εξαγγελίες για τον Αχελώο - αφαιρεί από την κυβέρνηση κάθε ίχνος εγκυρότητας. Πολύ περισσότερο, που το έργο δεν έχει ενταχθεί σε κανένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεν έχουν καθοριστεί και δοθεί οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.

Γι' αυτό και οι Θεσσαλοί αγρότες, που χρόνια τώρα έπαψαν να πιστεύουν στις κυβερνητικές εξαγγελίες για έργα υποδομής στην αγροτική οικονομία - άλλωστε γνωρίζουν ότι η ΕΕ δεν επιτρέπει παραγωγικές επενδύσεις στην ελληνική γεωργία - μπορούν τώρα να τιμωρήσουν τους ψεύτες κυβερνώντες, καταψηφίζοντας τους κυβερνητικούς υποψήφιους νομάρχες και δημάρχους και υπερψηφίζοντας τους αγωνιστικούς συνδυασμούς, που υποστηρίζει το ΚΚΕ, στην προμετωπίδα του προγράμματος των οποίων υπάρχουν οι προτάσεις για την αγροτική ανάπτυξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ