Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι γυναίκες ψηφίζουν "Αντεπίθεση Τώρα"

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των γυναικών της Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο συνδυασμός "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και όπου συζητήθηκαν προβλήματα των εργαζόμενων γυναικών, αλλά και γενικότερα ζητήματα πολιτισμού και παιδείας. Στην εκδήλωση που χαιρέτισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Σαχίνης, μίλησαν αναλύοντας κυρίως τις θέσεις του συνδυασμού η Ρούλα Μουστεράκη,η Κάτια Κιλεσοπούλου,η Ε. Πίττα,η Ε. Μακίσογλου και η Δ. Γραμματικοπούλου.Για τη Θεσσαλονίκη, πόλη στην οποία ο πολιτισμός χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι για οικονομικές συναλλαγές, άσκηση αυταρχισμού και σκάνδαλα, κατατέθηκαν σειρά προτάσεις για την πολιτιστική της αναβάθμιση, την ανάδειξη των πνευματικών της ανθρώπων, των καλλιτεχνών, καθώς και την προβολή και προώθηση της γυναικείας δημιουργικότητας. Πιο συγκεκριμένα, η Κ. Κιλεσοπούλου, ιστορικός τέχνης, πρότεινε την ανασυγκρότηση των πολιτιστικών υπηρεσιών του δήμου, τη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό, τη δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών εργασίας και δημιουργικά κίνητρα για τους εργαζόμενους. Ακόμη, τη δημιουργία εικαστικών εργαστηρίων με ελεύθερη πρόσβαση σ' αυτά όλων των Θεσσαλονικέων, εκπαιδευτικά προγράμματα που φέρνουν σε επαφή το ευρύ κοινό με την τέχνη, αναβάθμιση της Δημοτικής Πινακοθήκης, αποκεντρωτική εκθεσιακή πολιτιστική δράση, ανασυγκρότηση του φεστιβάλ των Δημητρίων κ.ά. Επισημάνθηκε η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΥΠΠΟ για το έργο χιλιάδων Θεσσαλονικέων που ασχολούνται με την τέχνη και τα Γράμματα. Τη στιγμή που κατασκευάζονται και παραδίδονται ορισμένες αίθουσες - που μάλιστα είχαν υπερβολικά υψηλό κόστος κατασκευής - το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης δεν έχει πού να στεγαστεί, ενώ οι κυβερνώντες κύρια φροντίζουν για την εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού, υπογραμμίστηκε από τους ομιλητές.

"Εμείς οι γυναίκες θέλουμε ΤΑ διεκδικητική, αγωνιστική Αυτοδιοίκηση που θα συμβάλλει στην καταπολέμηση των σύγχρονων φαινομένων της κοινωνικής αποξένωσης, της αδιαφορίας για την πολιτική, της κοινωνικής αποστράτευσης, της φυγής σε ατομικές λύσεις", τόνισε στην παρέμβασή της η Ρούλα Μουστεράκη, αντιπρόεδρος της ΕΔΥΕΘ. "Οι γυναίκες, συνέχισε, μέσα από τα όργανα μιας τέτοιας ΤΑ ως εκλεγμένες, ενεργοποιώντας και άλλες γυναίκες, μπορούν να σχεδιάσουν, να προγραμματίσουν δράσεις που θα βελτιώσουν τη θέση και τη ζωή των γυναικών. Τίποτε δε μας χαρίστηκε ποτέ, όλα κατακτήθηκαν. Πάντα αυτή η συμμετοχή των γυναικών ήταν αναγκαία, σήμερα είναι απόλυτα επιβεβλημένη. Κινδυνεύουμε όχι μόνο να μην κατακτήσουμε δικαιώματα, αλλά να μας πάρουν πίσω ό,τι με αγώνες και θυσίες κερδίσαμε. Γι αυτό στον αγώνα όλοι και όλες μαζί".

Εξορμήσεις

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εξορμήσεις των κλιμακίων του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" σε γειτονιές και εργασιακούς χώρους. Χθες επισκέφθηκε τη ΔΕΗ Αγ. Δημητρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Σαχίνης, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Θ. Κυριακίδη και συζήτησαν με τους εργαζόμενους τα προβλήματα της πόλης, τις αιτίες που τα δημιούργησαν και τη διέξοδο που προτείνει ο συνδυασμός. Επίσης υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού περιόδευσαν στην Ολύμπου, τη Βενιζέλου και την Ανατολικής Θράκης, ενώ σήμερα θα γίνουν εξορμήσεις στις 10 το πρωί στην Αγ. Σοφίας και στις 7μμ στην Ακρόπολη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αλλοδαποί μετανάστες μέρος της κοινωνίας μας (2002-10-09 00:00:00.0)
Στη μάχη της ψήφου με όλες τις δυνάμεις (2002-10-05 00:00:00.0)
Αύριο στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή στην Πάτρα (2002-10-05 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση - σάλπισμα αντεπίθεσης (1998-10-09 00:00:00.0)
Οπλο στα χέρια των εργαζομένων (1998-09-23 00:00:00.0)
Στο κέντρο της προσοχής ο εργαζόμενος άνθρωπος (1998-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ