Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Συνεχίζεται ο αγώνας

Αναστολή της 4ήμερης απεργίας αποφάσισε η ΟΣΥΠΑ μετά τη δικαστική απόφαση

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις είναι οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), μετά την αναστολή της τετραήμερης απεργίας που κήρυξαν ομόφωνα, με κυρίαρχο αίτημα "όχι στη διάλυση της ΥΠΑ και το ξεπούλημα των αεροδρομίων".

Την απόφαση για την αναστολή της απεργίας, που άρχισε προχτές και κανονικά έληγε μεθαύριο Κυριακή, υποχρεώθηκε να πάρει χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), καθώς το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της υπηρεσίας την κήρυξε "παράνομη ως καταχρηστική" και απαγόρευσε τη συνέχισή της, ορίζοντας μάλιστα και χρηματικό πρόστιμο 100.000 δραχμών ανά "εναγόμενο" σε περίπτωση παράβασης της απόφασης.

Είναι αξιοσημείωτο ότι πριν καν κοινοποιηθεί η δικαστική απόφαση στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, η διοίκηση της ΥΠΑ έσπευσε στην έκδοση "νόταμ" προς όλες τις αεροπορικές εταιρίες, με την οποία παρείχε την πληροφορία ότι η απεργία ανεστάλη και ότι οι πτήσεις μπορούν να εκτελεστούν κανονικά!

Στο μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Τ. Μαντέλης όταν ρωτήθηκε χτες το μεσημέρι από τους δημοσιογράφους για την απεργία των εργαζομένων στην ΥΠΑ, επιχείρησε να δώσει την παραπλανητική εικόνα, αλλά και να συκοφαντήσει τους απεργούς, υποστηρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι ανησυχούν δήθεν μήπως απολυθούν. Και για να είναι όλα μέλι - γάλα, επανέλαβε την ανέξοδη δήλωση "ότι στην ΥΠΑ δεν υπάρχει ζήτημα απολύσεων", αλλά δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει πώς θα διατηρήσουν τις θέσεις τους οι εργαζόμενοι σε μια υπηρεσία που καταργείται και στη θέση της ιδρύονται ανώνυμες εταιρίες, όπως προβλέπει το προσχέδιο που έχει έτοιμο η κυβέρνηση. Εκεί, όμως, που έχασε τη μιλιά του ο Τ. Μαντέλης ήταν στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι κυρίαρχο αίτημα των εργαζομένων στην ΥΠΑ είναι η διατήρηση του δημόσιου και ενιαίου χαρακτήρα της υπηρεσίας και η εγκατάλειψη κάθε σχεδίου διάλυσής της και εκχώρησης των κερδοφόρων δραστηριοτήτων της στους ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι χτες το απόγευμα, με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους της ΟΣΥΠΑ, χωρίς να προκύψει κάτι θετικό. Για το μόνο που δεσμεύτηκε ο υπουργός ήταν να δώσει εντολή στη διοίκηση της ΥΠΑ για την "έναρξη διαλόγου", ενώ έδωσε και την υπόσχεση ότι "θα λάβει υπόψη του και τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι εργαζόμενοι" στην τελική κατάρτιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή του νομικού καθεστώτος της ΥΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ