Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΗΒΑ
Βάναυση πρόκληση της λογικής των δημοτών...

Η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" καταγγέλλει τον υποψήφιο δήμαρχο της κυβερνητικής παράταξης Γ. Κατσιμπάρδη

Για βάναυση πρόκληση "του κοινού περί δικαίου αισθήματος" και της λογικής των δημοτών, καταγγέλλει τον εκλεκτό του κυβερνώντος κόμματος υποψήφιο δήμαρχο Θήβας Γ. Κατσιμπάρδη,η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" (ΔΑΚ) και η υποψήφια δήμαρχος, Βασιλική Γκιόκα,με αφορμή τη φιέστα - κοροϊδία που διοργάνωσε, προχτές, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, για να μοιράσουν τα πρώτα σπίτια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) στους δικαιούχους. "Αντί, λοιπόν, ο Γ. Κατσιμπάρδης να ζητήσει συγνώμη", τονίζει στην ανακοίνωσή της η υποψήφια δήμαρχος της ΔΑΚ Θήβας, "γιατί η κυβέρνησή του καθυστερεί για μήνες να παραδώσει τα σπίτια στους δικαιούχους, κομπάζει αλαζονικά, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας".

Πράγματι, ο υποψήφιος δήμαρχος Θήβας, καθώς και βουλευτής και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, στην προεκλογικού χαρακτήρα φιέστα που διοργάνωσε, παρέδωσε ημιτελείς περίπου 20 κατοικίες από τις 517 που δικαιούνται οι εργαζόμενοι. Επειδή, λοιπόν, ο "εκσυγχρονιστής" πλέον, Γ. Κατσιμπάρδης, δεν μπορεί να πείσει επικαλούμενος την πολιτική του κόμματός του και της κυβέρνησης έβαλε μπρος τα μεγάλα μέσα. Το ρουσφέτι, τις πελατειακές σχέσεις, τη δημαγωγία, τον εκμαυλισμό συνειδήσεων και την εξαγορά. Αντικείμενο χειραγώγησης χρησιμοποιήθηκε αυτή τη φορά η ανάγκη των εργαζομένων βιοπαλαιστών για κατοικία. Παρόντες στη φιέστα του υποψήφιου δημάρχου ήταν και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Ο υπουργός Μιλτ. Παπαϊωάννου,ο υφυπουργός Χρ. Πρωτόπαππας,όπως επίσης και ο Λ. Αποστολίδης,ο "εκσυγχρονιστής" νομάρχης Βοιωτίας Γ. Σταμούλης και ο πρόεδρος του ΟΕΚ Θ. Χανακούλας.

Ετσι, από τις 517 συνολικά κατοικίες, μόνο δύο εργαζόμενοι, πήραν τελικά το "κλειδί στο χέρι". Προκειμένου, λοιπόν, να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις - δεδομένου ότι γίνονται και οι εκλογές σε λίγες μέρες - αποφάσισαν να δώσουν παραχωρητήρια σε άλλους 20 περίπου εργαζόμενους και να υποσχεθούν ότι "μετά από παρέμβαση του βουλευτή Γ. Κατσιμπάρδη" ο ΟΕΚ θα καλύψει τις 300.000 δραχμές έξοδα για κάθε δικαιούχο, προκειμένου να πληρώσει το τέλος σύνδεσης ύδρευσης - αποχέτευσης.

"Αυτά τα χρήματα είναι του λαού που έχουν πληρωθεί διπλά και τριπλά με το αίμα και τον ιδρώτα των εργατών", επισημαίνει η ΔΑΚ, καταλήγοντας ότι "η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι που κλείνει τα εργοστάσια, δημιουργώντας στρατιά ανέργων στη Θήβα, αλλά καμία αντίρρηση δεν έφερε ο υποψήφιος δήμαρχος, βουλευτής και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κατσιμπάρδης".

Βέβαια, οι ψηφοφόροι της πόλης θα αντιδράσουν και θα "πληρώσουν" κατάλληλα το κυβερνητικό φερέφωνο, γιατί ξέρουν ότι "όταν βλέπεις το λύκο δε χρειάζεσαι τον ντορό του".

Γ. Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατασκευαστικές κακοτεχνίες σε εργατικές κατοικίες (2008-08-01 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν φιέστα για το χαράτσι! (2004-10-06 00:00:00.0)
Με τα λεφτά των εργατών κέρδη για τους τραπεζίτες (2004-09-05 00:00:00.0)
Φιέστα στις πλάτες όσων χρυσοπληρώνουν το έργο (2002-11-22 00:00:00.0)
Ανέξοδες προεκλογικές εξαγγελίες (1999-05-16 00:00:00.0)
Δανειοδοτικό πρόγραμμα για Θράκη, Αν. Αιγαίο (1998-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ