Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Φιέστα στις πλάτες όσων χρυσοπληρώνουν το έργο

Μια ακόμα φιέστα για να προβάλει ως κοινωνική πολιτική ένα έργο που γίνεται με χρήματα των εργαζομένων, οργάνωσε χτες το υπουργείο Εργασίας. Η ηγεσία του υπουργείου, μαζί με τους προέδρους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της «Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ», σε συνέντευξη Τύπου, αφού οικειοποιήθηκαν το έργο του Ολυμπιακού Χωριού, πρόβαλλαν ως κυβερνητική ευαισθησία το αυτονόητο, ότι οι κατοικίες δηλαδή του Ολυμπιακού Χωριού που κατασκευάζονται με χρήματα και αίμα των εργαζομένων θα πάνε στους... εργαζόμενους.

Αφού πρώτα ανέθεσαν στον ΟΕΚ το έργο του Ολυμπιακού Χωριού πριμοδοτώντας το μεγάλο κατασκευαστικό κεφάλαιο με πάνω από 100 δισεκατομμύρια δραχμές από τις τσέπες των εργαζόμενων, ανακοίνωσαν με τυμπανοκρουσίες, ότι από τις 25 του Νοέμβρη ξεκινάει η απογραφή των δικαιούχων του ΟΕΚ η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Μάη 2003.

Η διαδικασία με την οποία θα δοθούν τα διαμερίσματα στους δικαιούχους είναι με μοριοδότηση και μετά με κλήρωση. Μεγάλα ερωτηματικά μπαίνουν όμως για έναν ιδιότυπο διαχωρισμό που επιχειρείται μεταξύ των εργαζομένων που θα κατοικούν εκεί. Αυτό καθώς ο Γ. Παπαβασιλείου, πρόεδρος του ΟΕΚ, άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο, ένα μικρό ποσοστό διαμερισμάτων να πουληθεί σε δικαιούχους εργαζόμενους. Στην πράξη, αυτό που επιδιώκει είναι να σπρώξει εργαζόμενους ως πελάτες στις τράπεζες που δίνουν τα στεγαστικά δάνεια.

Στη συνέντευξη δεν έγινε κουβέντα για το φιλέτο του Ολυμπιακού Χωριού, τη Διεθνή Ζώνη και τη σκανδαλώδη παραχώρησή της σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που θα καρπωθούν όλη την εμπορική χρήση για 70 χρόνια.

Η κυβέρνηση προσπάθησε με ζητωκραυγές και με μεγάλο θράσος να καπηλευτεί το Ολυμπιακό Χωριό που έγινε με τα λεφτά του ΟΕΚ όταν η κρατική συμμετοχή σ' αυτό είναι σχεδόν μηδαμινή. Το έργο έχει πληρωθεί και με τις ζωές τεσσάρων οικοδόμων ενώ δεκάδες έχουν τσακιστεί, για να είναι σήμερα 40 μέρες πιο μπροστά από τις προθεσμίες και να πάρουν τα μπόνους οι κατασκευαστικές εταιρίες. Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι πρόσφατα καταγγέλθηκαν από βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή κακοτεχνίες στην κατασκευή των διαμερισμάτων, ενώ παρόμοιες αναφορές έχουν γίνει και από μέλη της διοίκησης του ΟΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ