Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνάντηση για τις νέες συμβάσεις γιατρών - Δημοσίου

Την ανάγκη αναπροσαρμογής των αμοιβών των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων, που είναι καθηλωμένες επί μια δεκαετία και την κατάργηση της διάταξης με την οποία καταγγέλλεται η σύμβαση των γιατρών με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), όταν αυτοί υποπίπτουν σε φορολογικές παρατυπίες ή παραβάσεις, ζήτησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σε συνάντηση που είχε με το ΔΣ του ΟΠΑΔ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι διατάξεις του ΠΔ 52/2001, καθώς και τα σχέδια που έχει καταρτίσει ο ΟΠΑΔ για συμβάσεις παροχής ιατρικών υπηρεσιών και εκτέλεσης εργαστηριακών εξετάσεων.

Σχετικά με τους όρους των νέων συμβάσεων του ΟΠΑΔ, που θα κληθούν να υπογράψουν ως το τέλος του 2002 οι γιατροί, ο ΠΙΣ ζήτησε ο ΟΠΑΔ να συνάπτει συμβάσεις με όλους τους γιατρούς που το επιθυμούν, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς και η διάρκεια των συμβάσεων να είναι αορίστου χρόνου, αντί της προβλεπόμενης ετήσιας.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ, αποδέχτηκε το πρώτο αίτημα και επιφυλάχτηκε να απαντήσει για τα υπόλοιπα θέματα σε επόμενη συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ