Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλήρης απασχόληση με δικαιώματα για όλους

Παρέμβαση του Στρ. Κόρακα στο Ευρωκοινοβούλιο

Την προώθηση των εταιριών προσωρινής απασχόλησης και τα δουλεμπορικά γραφεία κατήγγειλε χτες ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής επισήμανε: «Η οδηγία για την προσωρινή απασχόληση μέσω αντίστοιχων εταιριών, σηματοδοτεί μια ακόμα πιο οργανωμένη και μεθοδευμένη επίθεση ενάντια στο δικαίωμα για πλήρη - σταθερή απασχόληση και κοινωνική ασφάλιση. Δείχνει ότι η πολιτική των ευέλικτων μορφών απασχόλησης είναι αδίστακτη, εντείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και αποδιοργανώνει την πάλη του εργατικού κινήματος».

Το ότι γίνεται, σημείωσε, με τη σύμφωνη γνώμη των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, αποκαλύπτει απλώς τον ολέθριο ρόλο τους.

Αποτελεί απάτη, συνέχισε ο ευρωβουλευτής, ο ισχυρισμός ότι μέσα από την οδηγία διασφαλίζεται και αναβαθμίζεται η επαγγελματική θέση του εργαζόμενου θύματος, ότι βελτιώνεται η ασφάλεια και υγιεινή και ότι αυξάνεται η απασχόληση. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια καλά οργανωμένη προσπάθεια έντασης της εκμετάλλευσης και μοιράσματος της ανεργίας μέσα από τη δημιουργία σύγχρονων δουλεμπορικών γραφείων.

Καταλήγοντας ο Στρ. Κόρακας επισήμανε: «Η κατοχύρωση της πλήρους σταθερής απασχόλησης με δικαιώματα για όλους αποτελεί πάντα ζωτικής σημασίας στόχο, που θα επιτευχθεί μόνο με την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στο μονοπωλιακό κεφάλαιο και την αντεργατική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ