Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χουβαρνταλίκια

ΒΡΕ ΒΡΕ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΕΣ ξαφνικά οι εκσυγχρονιστές! Μας εντυπωσίασαν πια! Μας κατασκλάβωσαν! Οχι μόνο μας λένε συνεχώς τελευταία για μειώσεις στα είδη λιανικής πώλησης, άρα και κατανάλωσης, αλλά προχτές ο Δρυς ήρθε και μείωσε τους φόρους στη βενζίνη!

***

Δηλαδή, τι να λέμε τώρα! Αν συνεχίσουν έτσι, είναι θέμα μερικών μηνών να ζήσουμε σε μια χώρα - παράδεισο, όπου όλοι θα έχουμε υψηλότατο βιοτικό επίπεδο.

***

Ο Σημίτης θα κυκλοφοράει με κόκκινο - λευκό κοστούμι, σκουφάκι και γενειάδα, οδηγώντας έλκηθρο με ελάφια και θα μοιράζει δώρα, ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι Χριστούγεννα.

***

Μα τι έγινε όμως; Πώς άλλαξαν ξαφνικά μυαλά; Πώς η στρίγκλα έγινε αρνάκι; Μήπως μετάνιωσαν, είδαν κανένα όραμα στον ύπνο τους έτσι... θεόσταλτο (κατευθείαν από τον Χριστόδουλο) κι αποφάσισαν να μετανοήσουν;

***

Μήπως, όντως, τόσο καιρό μοχθούνε για την ευημερία του λαού και δεν το είχαμε καταλάβει; (Καλά ντε, μια ρητορική ερώτηση είναι...).

***

Οχι βέβαια, τίποτε από τα δύο, διότι το να ταλαιπωρούν τον κόσμο δεν είναι απλά επιλογή προσωρινή. Είναι σύμφυτο με τις πολιτικές τους αντιλήψεις. Κάτι δείκτες πάνε να πιάσουν οι άνθρωποι. Κάτι πληθωρισμούς και άλλους αριθμούς, μπας και γίνουν αυτό που εκείνοι εννοούν "Ευρωπαίοι".

***

Και φυσικά, οι δείκτες τους ουδεμία σχέση έχουν με το βαλάντιο του κόσμου. Διότι το "κόβω τους φόρους στα καύσιμα", π.χ., δε σημαίνει ότι οι εταιρίες πετρελαιοειδών θα μας τα δώσουν και φθηνότερα. Αλλο το ένα άλλο το άλλο.

***

Ως γνωστόν, ελεύθερη αγορά έχουμε και ουδείς μπορεί να παρέμβει. Αμα λοιπόν κάποιος θέλει να αυξήσει λίγο ακόμα το κέρδος του, δεν μπορεί κανείς να τον εμποδίσει. Απαγορεύεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ