Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνάντηση με παλιούς γνώριμους

Στους χώρους του ΟΛΠ και των τελωνείων περιόδευσε ο Σπ. Χαλβατζής. Σήμερα περιοδεύει στο λιμάνι

Οι κομμουνιστές και ο υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά Σπύρος Χαλβατζής είναι γνωστοί στους εργάτες του λιμανιού του Πειραιά. Χτες ο Σπ. Χαλβατζής, συνοδευόμενος από αγωνιστές υποψήφιους νομαρχιακούς συμβούλους, περιόδευσε στο χώρο του ΟΛΠ και ειδικότερα στο πλέον κερδοφόρο τμήμα του, των κοντέινερς, που είναι το πρώτο το οποίο θα δοθεί βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα που υπηρετεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

"Είμαστε παλιοί γνώριμοι με τον κόσμο του λιμανιού. Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", αλλά και το ΚΚΕ είχε και έχει σταθερή επικοινωνία με τους εργάτες της θάλασσας και της στεριάς", τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, προσθέτοντας: "Ηρθαμε όταν αγωνιζόσασταν, όταν είχατε αιτήματα, όταν παλεύατε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, ερχόμαστε και τώρα πριν τις εκλογές, που μπορεί να μην βγάζουν κυβέρνηση, αλλά μας ενδιαφέρουν. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ένα μήνυμα. Αν στις 11 του Οκτώβρη μετρήσει λιγότερους νομάρχες, λιγότερους δημάρχους, λιγότερους νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους, θα καταλάβει ότι η πολιτική της δεν εγκρίνεται από μεγάλα τμήματα του λαού και θα βάλει νερό στο κρασί της. Σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Σημίτης θα πει ότι φωνάζει μια ισχνή μειοψηφία και ο λαός εγκρίνει τις πράξεις της". Ακολούθως υπογράμμισε ότι στις εκλογές η ΝΑΣ πρέπει να βγει πιο ενισχυμένη. Πρέπει να ψηφιστούν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι που στάθηκαν δίπλα στους αγώνες των εργατών.

Ο Σπ. Χαλβατζής είχε συζήτηση με τους εργάτες του ΟΛΠ για όλα τα θέματα."Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού δεν είναι μια σκέψη κάποιων εκσυγχρονιστών, αλλά επιλογή της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ξεπουληθούν τα πάντα. Η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ, η "Ολυμπιακή", ιδιωτικοποιούνται", επισήμανε. Και πρόσθεσε: "Σε μία περίοδο που τα δημόσια νοσοκομεία υποβαθμίζονται, ο ιδιωτικός τομέας στο χώρο της υγείας έχει κέρδη. Την ίδια στιγμή που υποβαθμίζεται η δημόσια παιδεία, τα ιδιωτικά σχολεία γιγαντώνουν. Οσο πιο ενισχυμένες βγουν οι δυνάμεις που αντιστέκονται σ' αυτήν την πολιτική, τόσο πιο ισχυρό θα είναι το μέτωπο των εργαζομένων. Το θέμα δεν είναι να βγει ένας δήμαρχος για να κάνει δρόμους, ή να διορθώνει καμία τρύπα και να μαζεύει τα σκουπίδια μόνο, αλλά κυρίως να αγωνίζεται μαζί με το λαό".

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τις προτάσεις του υποψήφιου νομάρχη Πειραιά, που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ Δ. Σαράφογλου, επισήμανε ότι κοροϊδεύει τον κόσμο, όταν λέει ότι τάσσεται υπέρ της λειτουργίας του λιμανιού με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και κάποια διατήρηση του ελέγχου από το δημόσιο, όταν έχει ήδη ψηφιστεί ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και μετά τις εκλογές αναμένονται τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα.

Ο Σπ. Χαλβατζής περιόδευσε ακόμα στο κεντρικό μέγαρο του ΟΛΠ και στο τελωνείο, όπου σημείωσε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική πολιτική, όχι μόνο στις εργασιακές σχέσεις και στα ασφαλιστικά ζητήματα, αλλά και στην απώλεια εσόδων από το κράτος που αγγίζει το ένα τρισ., λόγω της κατάργησης των δασμών και της υποβάθμισης των ελέγχων. "Καταδικάζουμε τη λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και στηρίζουμε όσους τελωνειακούς υπαλλήλους αγωνίζονται ενάντια σ' αυτό και υφίστανται τις συνέπειες", τόνισε.

  • Σήμερα το πρωί, ο Σπ. Χαλβατζής θα περιοδεύσει στα πλοία που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2006-10-12 00:00:00.0)
Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι «ανοιγόμαστε» παντού (2006-10-03 00:00:00.0)
Ο ΟΛΠ πρέπει να παραμείνει στο δημόσιο (2002-09-10 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΝΑΣ (1998-09-17 00:00:00.0)
Περιοδείες στα νοσοκομεία του Πειραιά (1997-06-25 00:00:00.0)
Στο μάτι του κυκλώνα του Μάαστριχτ (1996-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ