Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τυφλή πολιτική για το Οφθαλμιατρείο

Η κυβέρνηση αποφάσισε για τις εφημερίες, όπως φαίνονται μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς της ΟΝΕ

Το Οφθαλμιατρείο Αθηνών - που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας - λειτουργεί εδώ και 150 χρόνια.

Οι 33 γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό που υπηρετεί σε αυτό εξυπηρετούν κάθε χρόνο 50.000 αρρώστους και κάνουν 4.000 εγχειρήσεις σε ασθενείς. Ιδού πώς αντιμετώπισε αυτή τη μικρή μεν, ιστορική δε, υγειονομική μονάδα η εκσυγχρονιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία, όπως αρέσκεται να διακηρύσσει, "βλέπει" πέρα από το 2000: Τον περασμένο Μάη το Οφθαλμιατρείο ζήτησε το... μυθώδες ποσό των 6 εκατομμυρίων το μήνα για τις εφημερίες των γιατρών. Η κυβέρνηση ενέκρινε το ποσό των 1,75 εκατομμυρίων δραχμών (4.8.1998) και στη συνέχεια η μεγαλοψυχία της το ανέβασε στα 2 εκατομμύρια (26.8.1998).

Η τελευταία τεκμηριωμένη πρόταση της διοίκησης του Οφθαλμιατρείου για τις εφημερίες ήταν για 5,5 εκατ. δραχμές το μήνα. Αλλά και πάλι η κυβέρνηση, φορώντας τα γυαλιά της ΟΝΕ, "είδε" ότι οι εφημερίες καλύπτονται μόλις με 2,5 εκατ. δραχμές το μήνα.

Χτες έγινε Γενική Συνέλευση των γιατρών και αποφασίστηκε η μαχητική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της ΕΙΝΑΠ μέχρι τη Δευτέρα, ενώ σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί του Οφθαλμιατρείου τονίζουν: "Η κυβέρνηση επιδιώκει το κλείσιμο του νοσοκομείου μόνο για 3 εκατ. δραχμές το μήνα. Δεν καλύπτει το απαραίτητο ποσό για ασφαλείς εφημερίες. Απεργούμε και ζητάμε τη συμπαράσταση των πολιτών, ώστε το Οφθαλμιατρείο να συνεχίσει την προσφορά του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ