Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον αέρα 245 νέοι ειρηνοδίκες

Πέτυχαν στις σχετικές εξετάσεις για ειρηνοδίκες, αλλά είναι άγνωστο αν και πότε θα προσληφθούν. Στον "αέρα" παραμένουν 265 επιτυχόντες του διαγωνισμού ειρηνοδικών, που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη, αφού καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για το διορισμό τους, καθώς στο πολυνομοσχέδιο "σκούπα" του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου,με το οποίο γίνεται η κατάργηση των Ειρηνοδικείων, δε γίνεται καμιά μνεία γι' αυτούς.

Συγκεκριμένα, στο διαγωνισμό του περασμένου Σεπτέμβρη πέτυχαν 310 δόκιμοι ειρηνοδίκες, εκ των οποίων πρόκειται να διοριστούν μόνο 45. Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι επιτυχόντες νέοι ειρηνοδίκες, αδιαφορεί τόσο για την ύπαρξη κενών θέσεων δικαστών - ειρηνοδικών, όσο και για την τύχη του πίνακα επιτυχόντων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει ανενεργός.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι με το πολυνομοσχέδιο "σκούπα" του Ε. Γιαννόπουλου, που μετατρέπει τα Ειρηνοδικεία σε Μονομελή Πρωτοδικεία, ρυθμίζονται θέματα υπηρεσιακής κατάστασης των ήδη υπηρετούντων ειρηνοδικών (ένταξή τους στην επετηρίδα, μισθολογική τους μεταχείριση κλπ.), χωρίς να υπάρχει καμιά πρόβλεψη για την πρόσληψη και την τοποθέτηση των επιτυχόντων ειρηνοδικών του τελευταίου διαγωνισμού.

Οι επιτυχόντες ειρηνοδίκες θεωρούν ότι ο πίνακας επιτυχόντων πρέπει να ισχύσει τουλάχιστο μέχρι την 31 Δεκέμβρη 1999 και να καλυφτούν από αυτόν τα υπάρχοντα κενά. Επίσης, ζητούν - αν χρειαστεί - να παραταθεί ακόμη και μέχρι την 31 Δεκέμβρη του 2000, προκειμένου να απορροφηθούν σταδιακά όλοι οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό.

Μάλιστα, αύριο Σάββατο οι επιτυχόντες ειρηνοδίκες θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική συγκέντρωση γι' αυτό το θέμα στα γραφεία του ΔΣΑ στις 10.00 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ