Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ
Οι αλλοδαποί μετανάστες μέρος της κοινωνίας μας

Ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Motion Team

Ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Οχι στην γκετοποίηση, όχι σε φαινόμενα «τύπου Μενιδίου», αλλά υπέρ μιας πολιτικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα στοχεύει στην ενσωμάτωση των αλλοδαπών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, τάχτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης σε συνάντηση που είχε με τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Τώρα», που συνοδευόταν από πολλούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, επισήμανε ότι «ήδη σε ορισμένες συνοικίες του κέντρου παρατηρούνται φαινόμενα ξενοφοβίας και περιθωριοποίησης, αλλά αυτά δε θα πρέπει να γίνουν καθεστώς». Επίσης, εξέφρασε τη συμπαράσταση της Παράταξης στα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων, ενώ, αναφερόμενος στις αντιρρήσεις του σχετικά με το ρόλο της δημοτικής αστυνομίας είπε ότι δε χρειάζονται ούτε δημοτικά τμήματα, ούτε οπλοφορία της δημοτικής αστυνομίας. Τέλος, ανέπτυξε την πρόταση της Παράταξης για μόνιμη εκπροσώπηση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά τους, τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης αναφέρθηκαν στο θέμα της εκπαίδευσης των αστυνομικών που υποβαθμίζεται, όπως σημείωσαν, με τον τρόπο που συγκροτούνται η δημοτική αστυνομία, η συνοριοφυλακή κλπ. και ζήτησαν να διαφυλαχτεί ο θεσμός των πανελληνίων εξετάσεων. Επίσης, έκαναν συγκεκριμένες καταγγελίες για την απαράδεκτη κατάσταση από άποψη υποδομής που επικρατεί στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων της πόλης.

Σήμερα στις 10 π.μ. ο Αγ. Σαχίνης με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ-Τώρα» θα περιοδεύσει στη λαϊκή της Ροτόντας. Στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη γυναικών του Ε΄ Διαμερίσματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ