Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Εκεί που μας χρωστούσανε...

Βαθιά ταξικά, σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων χαρακτηρίζει ο Θανάσης Παφίλης τα νέα χαράτσια που ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση για λογαριασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά, επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», με δήλωσή του στο «Ρ» τονίζει:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος τη συναίνεση της ΝΔ και του ΣΥΝ, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα φορολογία για λογαριασμό των ΟΤΑ και μάλιστα μετά τις εκλογές για να αποφύγει τη μεγαλύτερη καταδίκη της σε αυτές.

Η κυβέρνηση ήδη έχει ληστέψει το λαό και την αυτοδιοίκηση γιατί δεν παραδίδει το 1,7 τρισ. που χρωστάει και που έχει εισπράξει από το λαό έχοντας φυσικά τη «συγχώρηση» από τις δημοτικές και νομαρχιακές αρχές που υποστηρίχτηκαν από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ.

Το χαρακτηριστικό των νέων φόρων είναι η βαθιά ταξικότητα. Οι εργαζόμενοι, οι ΕΒΕ θα πληρώσουν νέα χαράτσια μέσα από το φόρο επιτηδεύματος ή ακόμα και κεφαλικούς φόρους. Η κατάργηση, δε, του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και η θέσπιση ενιαίου φόρου ακινήτων, δίνει και νέες απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Στις 13 του Οκτώβρη ο λαός πρέπει να ενισχύσει τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" και τους αγωνιστικούς συνδυασμούς, ώστε την επόμενη των εκλογών να υπάρξει ισχυρό μέτωπο αντίστασης και απειθαρχίας και στην Αυτοδιοίκηση, γιατί οι άλλοι συνδυασμοί θα στηρίζουν και υλοποιούν τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ