Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ
Γιατί «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»

Του Αγάπιου Σαχίνη, υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης

Ψήφος στη Δημοτική μας Κίνηση, «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», γιατί:

  • Οι εργαζόμενοι της πόλης μας θα έχουν σταθερά στο πλάι τους μια μεγάλη δύναμη για την προώθηση, προστασία και επίλυση των δίκαιων και χρόνιων προβλημάτων, που τους βασανίζουν εδώ και πολλά χρόνια (ελαστικές σχέσεις εργασίας, μερική απασχόληση, οικονομικά αιτήματα κ.ά.).
  • Η κεντρική εξουσία, από την οποία εκπορεύονται σαν χιονοστιβάδα αντιλαϊκά μέτρα, θα πάψει πια να έχει απέναντί της «συνεταίρους» στην αντιλαϊκή της πολιτική και στρωμένο το χαλί, για να περάσει ανώδυνα και με φτιασίδια.
  • Η Θεσσαλονίκη, με την πλούσια δημοκρατική της ιστορία μπορεί και πρέπει να γίνει η πόλη της ειρήνης και της φιλίας ανάμεσα σ' όλες τις βαλκανικές χώρες. Μακριά από μας ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Το λιμάνι μας θα γίνει λιμάνι ειρήνης κι όχι διέλευσης πολεμικών μηχανών και ξένων στρατιωτών, που σπέρνουν τον όλεθρο και τη συμφορά στις γειτονικές μας χώρες.
  • Το πράσινο, τα πάρκα, οι ελεύθεροι χώροι θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο.
  • Το μέγα πρόβλημα του κυκλοφοριακού, καθώς και το ζήτημα των χώρων στάθμευσης, θα αντιμετωπιστεί στη βάση της συνολικής και κοινωνικής αντίληψης για τις ανάγκες των δημοτών, με επικέντρωση στην προώθηση των μέσων μαζικής μεταφοράς (φτηνό εισιτήριο και καλή συγκοινωνία).
  • Θα δοθεί ισότιμη προσοχή σε όλα τα διαμερίσματα, ώστε να πάψει το απαράδεκτο φαινόμενο της «ιδιαίτερης» ευαισθησίας για το κέντρο της πόλης και της αντιμετώπισης ως παρία όλου του υπόλοιπου τμήματος της πόλης μας.
  • Θα προωθηθούν άμεσα και σύντομα βασικά έργα υποδομής, που σχετίζονται με το αποχετευτικό δίκτυο, με τις διανοίξεις άνετων δρόμων, κατασκευή πεζοδρομίων κ.ά.
  • Τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Αρχή έχει αυξήσει τα δημοτικά τέλη κατά 210%! Είναι καιρός να σταματήσει αυτή η εσωτερική λεηλασία. Η κεντρική εξουσία χρωστάει στο Δήμο μας τεράστια ποσά, τα οποία παρακρατεί με το «έτσι θέλω». Από τις πρώτες προτεραιότητες θα είναι η αγωνιστική διεκδίκηση των ποσών αυτών.
  • Θα αγωνιστούμε για πραγματικά δωρεάν Παιδεία, για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που να εξυπηρετούν απόλυτα τις εργαζόμενες μητέρες, για χώρους άθλησης της νεολαίας, για κέντρα πολιτισμού και ψυχαγωγίας.
  • Η δημοτική αστυνομία τείνει να μετατραπεί σ' έναν αντιδημοκρατικό - κατασταλτικό μηχανισμό. Η αποτροπή μιας τέτοιας αντιδημοκρατικής εξέλιξης αποτελεί βασικά στοιχείο της δημοτικής μας πολιτικής.
  • Είναι ανάγκη να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του Δήμου, με την αξιοποίηση όλου του εργατικού δυναμικού του.
  • Η Θεσσαλονίκη έχει ένα πλούσιο και αξιόλογο δυναμικό στην Τέχνη, στα Γράμματα, στην Επιστήμη. Οι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι του πνεύματος θα βρουν στη δική μας δημοτική αρχή το ενδιαφέρον και την αγάπη που τους αξίζει.
  • Η δημοτική μας Κίνηση συγκροτήθηκε με μεράκι και διάθεση προσφοράς προς τον πολίτη από ό,τι καλύτερο διαθέτει η πόλη μας στον τομέα της επιστήμης, της Τέχνης, ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, από αγωνιστές και όχι χειροκροτητές των όποιων αντιλαϊκών μέτρων. Γι' αυτό, άλλωστε, και είμαστε βέβαιοι ότι το αγωνιστικό αυτό ψηφοδέλτιο θα το επικροτήσει η πλειοψηφία των δημοτών της πόλης μας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι Καισαριανιώτες έχουν πείρα από αγωνιστικές δημοτικές αρχές (2023-09-30 00:00:00.0)
Διπλασίασε τα τέλη μέσα σε έξι χρόνια! (2004-11-27 00:00:00.0)
Αυξήσεις - φωτιά 15% στα δημοτικά τέλη (2004-01-10 00:00:00.0)
Ανυποχώρητος αγώνας (2002-10-04 00:00:00.0)
Συνεχίζουν ν' αγωνίζονται (1998-10-02 00:00:00.0)
Με νέα ορμή για την άλλη πολιτική (1998-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ