Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημόσια έργα για ... λίγους

Για διακρίσεις, αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά και προσπάθεια για μονοπώληση των δημοσίων έργων από λίγες μεγάλες και "εκλεκτές" κατασκευαστικές επιχειρήσεις, καταγγέλλουν την κυβέρνηση οι ίδιοι οι εργολάβοι.

Ενα ακόμη βήμα για τις καταγγελίες αυτές αποτέλεσε η χτεσινή ετήσια τακτική συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιριών και ΕΠΕ (ΣΑΤΕ). Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο γενικός γραμματέας Θωμάς Ρίζος τόνισε ανάμεσα στα άλλα: "Αν η πολιτεία θέλει να μονοπωλήσει τα έργα σε 5-10 επιχειρήσεις μεγάλου μεγέθους, υποβαθμίζοντας όλες τις άλλες σε υπεργολάβους, ας βγει να μας το πει ευθέως και χωρίς μισόλογα. Δεν μπορεί ένας ολόκληρος κόσμος, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, να αγωνιούν και να προβληματίζονται".

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στην ομιλία του και ο πρόεδρος του ΣΑΤΕ Χαράλαμπος Αγγέλου, ο οποίος τόνισε ανάμεσα στα άλλα ότι "θα πρέπει επιτέλους η πολιτεία να αναγνωρίσει τη μακρόχρονη προσφορά της ελληνικής εργοληπτικής επιχείρησης και να της εξασφαλίσει ξεκάθαρους όρους και προϋποθέσεις δραστηριοποίησης με διαφάνεια στις διαδικασίες, στήριξη πρωτοβουλιών και, πάνω απ' όλα, ίση μεταχείριση ανεξαρτήτως μεγέθους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ