Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Διαχείριση... αλά ΟΝΕ

"Χωρίς βάρη θα μπορέσουμε απερίσπαστοι να εφαρμόσουμε το δικό μας μοντέλο οικονομικής διαχείρισης. Ενα μοντέλο που θα υιοθετεί ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας και θα στηρίζεται στο μακρόχρονο σχεδιασμό. Θα αξιοποιεί τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, θα δημιουργεί τα αναγκαία για την πόλη έργα υποδομής με αυτοχρηματοδότηση και θα αναζητά διαρκώς την αύξηση των εσόδων του δήμου", είπε χτες ο δήμαρχος Πειραιά, Χρ. Αγραπίδης,μιλώντας για την οικονομική κατάσταση του δήμου. Δηλαδή, ένα μοντέλο διαχείρισης απόλυτα σύμφωνο με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σαν αυτό που εφάρμοζε και η υπό τον Στέλιο Λογοθέτη δημοτική αρχή, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Από τις τραγικές συνέπειες για τον Πειραιά της πολιτικής Λογοθέτη, ο Χρ. Αγραπίδης απομονώνει μόνο το μεγάλο χρέος που δημιούργησε και την αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών, που είναι όμως το αποτέλεσμα και όχι η αιτία.

Ο δήμαρχος Πειραιά είπε ότι το χρέος του δήμου είναι πάνω από 50 δισεκατομμύρια δραχμές. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρέους είναι προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ακολούθως αναφέρθηκε σε πάνω από 10 δισεκατομμύρια οφειλές σε εργολάβους, για "υπηρεσίες που δήθεν προσέφεραν στο δήμο, οι οποίες όμως δε φαίνεται πουθενά ότι τους είχαν ανατεθεί με νόμιμο τρόπο", σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Με πρόσχημα την κακή οικονομική κατάσταση του δήμου, ο Χρ. Αγραπίδης υπαναχωρεί σε μια ακόμα προεκλογική του υπόσχεση. Απαντώντας σε ερώτηση του "Ρ" για το αν θα συνηγορήσει στην επαναπρόσληψη των συμβασιούχων που απολύθηκαν, είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει διότι, πρώτον, δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να πληρωθούν και, δεύτερον, δεν υπάρχει δουλιά να απασχοληθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ