Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Κινητοποιήσεις για τη σωτηρία της Ζώνης

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος τη διενέργεια σειράς μαχητικών κινητοποιήσεων για τη σωτηρία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Ο δήμος, τα συνδικάτα των εργαζομένων στη Ζώνη και οι μαζικοί φορείς της περιοχής θα προχωρήσουν στο κλείσιμο του λιμανιού του Πειραιά, θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και θα διακόψουν τη συγκοινωνία με τα φέρι μποτ Περάματος - Σαλαμίνας, ζητώντας:

Να συνεδριάσει επιτέλους το διυπουργικό όργανο. Να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Να εφαρμοστεί κλαδική ναυπηγοεπισκευαστική πολιτική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης. Να νομοθετηθεί η χωροθέτηση και διασφάλιση της λειτουργίας της Ζώνης. Να υπάρξει ορθολογική διαχείριση του χώρου και δημιουργία υποδομής, όπως νέοι ντόκοι, εξοπλισμός, ναυπηγικές κλίνες, σύγχρονες δεξαμενές. Να προχωρήσει το μητρώο επισκευαστών. Να ληφθούν μέτρα για την ουσιαστική κάλυψη των ανέργων και μείωση του ορίου συνταξιοδότησης. Το λιμάνι να είναι στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Να μην καταργηθεί το καμποτάζ. Τα 6 δισ. που η κυβέρνηση δίνει για τη διάλυση της Ζώνης να δοθούν για την ανάπτυξή της. Να υλοποιηθούν άμεσα τα 26 σημεία στα οποία έχουν δεσμευτεί πέντε υπουργοί.

Για τα παραπάνω θα δοθεί συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Πέμπτη. Στο μεταξύ, θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την πιο αποτελεσματική δράση, τη μαζικοποίηση του κινήματος και συγκεκριμένο πρόγραμμα κινητοποιήσεων που θα συνεχιστούν μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων.

"Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Και οι λίγες δουλιές που υπήρχαν εξαφανίστηκαν. Η ανεργία στη Ζώνη έφτασε στο 85%. Η κυβέρνηση υπαναχωρεί στις εξαγγελίες και υποσχέσεις της. Μας κοροϊδεύουν με το χειρότερο τρόπο. Ολοι οι "αρμόδιοι" υπόσχονται τα πάντα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και εξαφανίζονται μετά σαν ποντίκια. Δύο χρόνια δεν έχει συνεδριάσει το διυπουργικό όργανο. Δύο χρόνια ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Αλλη γλώσσα από αυτή των κινητοποιήσεων δεν καταλαβαίνουν", τόνισε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος, υπογραμμίζοντας: "Χρειάζεται παλλαϊκός αγώνας. Αν μπορούσαν θα είχαν κλείσει τη Ζώνη από το 1994. Οι αγώνες μας σταμάτησαν τα σχέδιά τους. Η Ζώνη δε θα χαθεί, γιατί είναι τρομακτική αναγκαιότητα για όλο τον Πειραιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ