Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σφετεριστές και κάπηλοι

Χαράς ευαγγέλια για τους αντιστασιακούς! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διά του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Π. Κρητικού, κατέθεσε πρόταση νόμου, για την ίδρυση Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα, κάτι, για το οποίο, χρόνια τώρα αγωνίζεται και διεκδικεί η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Μόνο ένα μικρό πρόβλημα δημιουργήθηκε κατά τη συζήτηση της πρότασης, από τους... πάντα δύστροπους και καχύποπτους βουλευτές του ΚΚΕ, που με την άρνησή τους να εξουσιοδοτήσουν "εν λευκώ" την κυβέρνηση να χειριστεί κατά την κρίση της τα σχετικά με την ίδρυση του Μουσείου θέματα, (πράγμα που επιμόνως ζητούσε ο κ. αντιπρόεδρος), χάλασαν το όλο κλίμα ευφορίας και εθνικής εξάρσεως, που είχε δημιουργηθεί στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Δεν έπρεπε να είναι τόσο "κουμπωμένοι" και δύσπιστοι οι βουλευτές του ΚΚΕ ίσα - ίσα, που η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση φροντίζει πάντα με στοργή και κατανόηση τα θέματα των αντιστασιακών και λύνει αμέσως όλα τους τα προβλήματα. Το αίτημά τους, για παράδειγμα, να γίνει γνωστή η πραγματική ιστορία της Εθνικής Αντίστασης και να διδάσκεται στα σχολεία και στο στρατό, το έχει αναλάβει προσωπικά ο κύριος Ευάγγελος Γιαννόπουλος, και θα φροντίσει ο ίδιος, ως ο πλέον ειδικός και αρμόδιος, για τη συγγραφή του όλου έργου...

Ασφαλώς, για να ιδούμε το ζήτημα και απ' τη σοβαρή του πλευρά, οι βουλευτές του ΚΚΕ και οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης έχουν κάθε λόγο να αμφιβάλλουν για την ειλικρίνεια των προθέσεων όλων των κυβερνήσεων, που επί δεκαετίες ολόκληρες πολέμησαν λυσσαλέα, συκοφάντησαν και προσπάθησαν να σπιλώσουν την Εθνική Αντίσταση και τους αγωνιστές της. Χαρακτηριστικό δείγμα απέχθειας και αποστροφής απέναντι στην Εθνική Αντίσταση, είναι ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός, που τρία χρόνια τώρα, και παρά τις επανειλημμένες και επίμονες προσπάθειες των αγωνιστών, απαξιοί ακόμα και να δεχτεί σε ακρόαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ, της μόνης πραγματικά Αντιστασιακής Οργάνωσης σε όλη την Ελλάδα.

Υπάρχουν βέβαια, και κάποιες άλλες "αντιστασιακές" σφραγίδες, μια απ' τις οποίες κρατάει ο κύριος Γιαννόπουλος, προβάλλοντας ο ίδιος τον εαυτό του ως ταγό και θεματοφύλακα της Εθνικής Αντίστασης. (Για το πόσο αντιστασιακός είναι ο κ. Ε. Γιαννόπουλος, περιττεύει κάθε άλλη μαρτυρία, όταν ο ίδιος ο "σύντροφός" του στο ΠΑΣΟΚ (ο κ. Β. Κεδίκογλου), τον "στολίζει" πατόκορφα με στοιχεία και ντοκουμέντα, και, μάλιστα, μέσα στη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς τον "ταγματασφαλίτη" και "κοινό απατεώνα", που πήρε βαθμούς και αξιώματα απ' την κατοχική κυβέρνηση, και τώρα παρουσιάζεται ως "ταγματάρχης του ΕΛΑΣ"!).

Είναι, λοιπόν, παραπάνω από βέβαιο, ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμιά πρόθεση να προχωρήσει στη δικαίωση της Εθνικής Αντίστασης και την ολοκλήρωση της ηθικής και υλικής αποκατάστασης των αγωνιστών. Απλώς τους "θυμάται" κάθε φορά που είναι να γίνουν εκλογές. Ανέντιμοι και ανήθικοι ψηφοθήρες οι χαμαιλέοντες του "εκσυγχρονισμού", "φτιάχνουν Μουσεία" και υπόσχονται αφειδώς συντάξεις και "ευεργετήματα", προκειμένου να υφαρπάσουν την ψήφο των αντιστασιακών και να συνεχίσουν το ολέθριο "έργο" τους.

Αλλά, τα τερτίπια τους αυτά δε θα τους ωφελήσουν σε τίποτα. Με τις φιέστες που οργανώνουν κάθε φορά, παίζοντας τα κλαπατσίμπανα και τραγουδώντας το "Βροντάει ο Ολυμπος", για να τιμήσουν, τάχα, την Εθνική Αντίσταση, απλώς γίνονται στα μάτια του λαού πιο φαιδροί και καταγέλαστοι. Η φλόγα και το φως της Εθνικής Αντίστασης αστράφτει, όντως, και βροντάει σαν κεραυνός στις υπερφίαλες κεφαλές τους. Τη μόνη και απαραχάρακτη αλήθεια ότι ο ελληνικός λαός, με εμπνευστή και οδηγό το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, δημιούργησε το αθάνατο έπος της Εθνικής Αντίστασης, κανένας ελεεινός σφετεριστής και πατριδοκάπηλος δε θα μπορέσει να τη διαστρεβλώσει ή να την κλείσει στο μουσείο.

Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ