Τρίτη 13 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
"Να μεγαλώσουμε τη διαδήλωσή μας"

Στο δρόμο ξανά. Οπως χτες, έτσι και αύριο. Συνεχίζουμε τη διαδήλωση, που αρχίσαμε με τη συγκρότηση της "Συμπαράταξης για την Αθήνα".

Η "Συμπαράταξη" είχε αναλάβει, από τη συγκρότησή της ακόμα, μια ξεχωριστή δέσμευση, να συνεχίσει να διαδηλώνει και μετά τις εκλογές και χτες απέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Ομόφωνα,από τη φιλόξενη αίθουσα της Ενωσης Λογιστών, όπου συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι, οι υποψήφιοι του συνδυασμού και δεκάδες άλλα στελέχη και φίλοι της "Συμπαράταξης" επαναβεβαίωσαν την προεκλογική δέσμευση να βρίσκονται και την επομένη των εκλογών στο δρόμο, στους αγώνες για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα των κατοίκων αυτής της πόλης.

Ετσι, αυτή η πρώτη συνεδρίαση του συνδυασμού - πέρα από τη συγκίνηση για το εξαιρετικά σημαντικό ποσοστό ψήφων που συγκέντρωσε η "Συμπαράταξη" και το γεγονός ότι θα βρίσκονται πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο 4 σύμβουλοι του συνδυασμού και, τουλάχιστον, ένας σε κάθε ένα από τα 7 Διαμερισματικά Συμβούλια - είχε, κύρια, χαρακτήρα προγραμματισμού δράσης για το επόμενο διάστημα.

"Το εκλογικό αποτέλεσμα, οι 4 δημοτικοί σύμβουλοι και οι 7 διαμερισματικοί είναι ισχύς που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε", τόνισε σχετικά ο Λεων. Αυδής,μιλώντας κατά τη χτεσινή συνεδρίαση. Σημείωσε ότι από σήμερα αρχίζει η επόμενη φάση της αγωνιστικής δράσης και σ' αυτήν τα μέλη και τα στελέχη της "Συμπαράταξης" πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η πρώτη νίκη ήταν η συγκρότηση της "Συμπαράταξης", υπενθύμισε ο Λεων. Αυδής και η νίκη των αποτελεσμάτων δείχνει την αξιόλογη συσπείρωση αριστερών ανθρώπων, στους οποίους πέρασε το μήνυμα να συμπαραταχτούν για να αντισταθούμε στην πολιτική που εφαρμόζεται.

Με δεδομένο το στόχο, το βήμα που έκαναν με την ψήφο τους οι δημότες, να μετατραπεί σε διαρκή κινητοποίηση των δυνάμεων που συσπειρώθηκαν γύρω από τη "Συμπαράταξη" το οργανωτικό σχήμα του συνδυασμού, που θα συντονίζει τη δράση του και θα επεξεργάζεται τις παρεμβάσεις του στην πόλη και τις γειτονιές της, θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι τις αρχές Νοέμβρη, προκειμένου να είναι έτοιμη να λειτουργήσει η "Συμπαράταξη", ενόψει της συγκρότησης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων σε σώμα από την 1η του Γενάρη. Αλλωστε, για το συνδυασμό του Λεων. Αυδή τίποτα δεν τέλειωσε με την Κυριακή των εκλογών. Αντίθετα, όλα τώρα αρχίζουν, σωστότερα συνεχίζονται, όπως είπε χτες στέλεχος του συνδυασμού, σαν να είναι η τετραετία που έρχεται διαρκής προεκλογική περίοδος.

Η "Συμπαράταξη" θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ενασχόληση με τα προβλήματα, ώστε με συγκεκριμένα στοιχεία να διατυπώνονται συγκεκριμένες θέσεις. Αλλωστε, στη διάρκεια της συνεδρίασης, διατυπώθηκαν ήδη αρκετές προτάσεις για σειρά μέτωπα που είναι ανοιχτά - μεταξύ άλλων για τα έργα του Μετρό, τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, τα σχολικά κτίρια και τους ελεύθερους χώρους - καταγράφηκε η ανησυχία για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ειρήνη στην περιοχή από την απειλούμενη επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στη στάση του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού, που ακόμα και το βράδυ της καταγραφής των αποτελεσμάτων περιόρισε ουσιαστικά το λόγο των εκπροσώπων της "Συμπαράταξης".

Ετσι, με επίγνωση ότι ο δρόμος που πρέπει να διανύσει η "Συμπαράταξη" την επερχόμενη τετραετία δεν είναι εύκολος και χρειάζεται σ' αυτόν τον αγώνα επιμονή για να φέρει αποτελέσματα, προτάσεις, ιδέες και πρωτοβουλίες, όσες έπεσαν χτες στο τραπέζι, κατά την επινίκια συνεδρίαση του συνδυασμού του Λεων. Αυδή, αποτελούν, ήδη, ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη της δράσης της "Συμπαράταξης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ