Τρίτη 13 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΚΚΙ
Επιλεκτικές εκτιμήσεις

Η δεύτερη ανάγνωση και πιο ολοκληρωμένη, για το εκλογικό αποτέλεσμα, από το ΔΗΚΚΙ καθώς και η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, αναμένεται να δοθεί στην προγραμματιζόμενη σημερινή Συνέντευξη Τύπου που δίνεται στις 5.00 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το βάρος από το κόμμα θα δοθεί στις εκτιμήσεις και τα συγκριτικά αποτελέσματα στις νομαρχίες, σε σχέση με το ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές, ενώ ξεχωρίζουν τη συμμετοχή στο β' γύρο στις νομαρχίες Λέσβου, Κεφαλληνίας και Χανίων. Σημειώνουμε εδώ, ότι το ΔΗΚΚΙ υποστηρίζει τον υπερεθνικιστή πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Βουνάτσο στη Λέσβο, στην Κεφαλληνία ο κ. Μεταξάς έχει τη στήριξη και της ΝΔ και ΣΥΝ, ενώ στα Χανιά ο Κατσανεβάκης έχει τη στήριξη και του ΣΥΝ. Επίσης, ικανοποίηση υπάρχει, που υποστηριζόμενοι από το ΔΗΚΚΙ, περνούν στο β' σε δήμους του Λεκανοπεδίου Αττικής. Απ' την άλλη επιχειρείται να διασκεδαστεί η αποτυχία των προσωπικών επιλογών του προέδρου του ΔΗΚΚΙ, για τους τρεις μεγάλους δήμους, στρέφοντας την προσοχή σε διάφορα επιμέρους γεγονότα. Οπως ότι η δήλωση του Δ. Μπέη ότι θα στηρίξει στη νομαρχία τον Ε. Κουλουμπή δε βοήθησε ή το ότι η συμμετοχή του Στ. Λογοθέτη στον συνδυασμό του Α. Ντεντιδάκη, στον Πειραιά και μάλιστα η κοινή του παρουσίαση σε γιγαντοαφίσες έκοψαν τη δυναμική του. Φυσικά, όσο και αν επηρέασαν αυτά, κρύβεται με επιμέλεια το γεγονός ότι λειτούργησαν τα συγκοινωνούντα δοχεία των κατ' όνομα "ανταρτών" και των επίσημων υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος, που σκοπό είχαν να σταθούν ανάχωμα στη στήριξη των πραγματικά αγωνιστικών ριζοσπαστικών συνδυασμών. Η ανεπιτυχία του δήθεν "αντινεοφιλελεύθερου μετώπου του" δε φαίνεται να απασχολεί το ΔΗΚΚΙ.

Αντίθετα, οι εκλογολόγοι του ισχυρίζονται ότι το κόμμα πανελλαδικά έχει αύξηση που εκφράζεται, με το 8%, με τη διευκρίνιση ότι αντιστοιχίζονται τα αποτέλεσμα σε καθαρή έκφραση της προτίμησης του εκλογικού σώματος. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην αύξηση στη διευρυμένη νομαρχία Εβρου - Ροδόπης και στη Θεσπρωτία.

Κληθείς να σχολιάσει ο υπεύθυνός του Γρ. Τύπου, τις δηλώσεις Σκανδαλίδη και Γιαννόπουλου, ότι ""αντάρτες" ή μη, όλοι ΠΑΣΟΚ είμαστε και όλοι ΠΑΣΟΚ ψηφίσαμε", αρκέστηκε να δηλώσει ότι "είναι ο "λογαριασμός του Χότζα" δηλαδή ότι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και αν ήταν έτσι ας τους ψήφιζαν από την αρχή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ