ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Απρίλη 1999
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χερσαία...

ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών για το ότι δε συζητείται το θέμα των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γιουγκοσλαβία. Στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, όμως, είναι πασιφανές ότι δε συζητείται και τίποτε άλλο!

Πόσο μάλιστα ότι όλα δείχνουν πως έχει... αρχίσει ήδη η διαδικασία, πιθανά για να το αναγγείλουν στο πάρτι που θα κάνουν οι ΝΑΤΟικοί για τα 50χρονα του Οργανισμού!

Διότι εκείνα τα "Απάτσι" στην Αλβανία προφανώς δεν πήγαν εκεί για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Αλλιώς πέταγαν σοκολάτες κι όχι πυραύλους "Χελφάιρ"!

Επίσης είναι βέβαιο ότι οι 100.000 πεζοναύτες που εκπαιδεύονται στο Κολοράντο, όπως ακούμε, δεν το κάνουν για να παρελάσουν μπροστά από το Λευκό Οίκο την 4η Ιούλη.

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΛΟ ΧΑΜΟ ήρθανε και τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών, που κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι, αφού οι ακροδεξιοί προέκυψαν με πολύ αυξημένα ποσοστά...

Κι είναι γνωστό βέβαια ότι, όταν αποκτούν περισσότερη δύναμη οι "Γκρίζοι Λύκοι", τότε θα αρχίσουν πιο έντονες οι θεωρίες περί "γκρίζων περιοχών στο Αιγαίο".

Αν το συνδυάσει μάλιστα κανείς αυτό με τη γιουγκοσλαβική κρίση και την ισχυρότατη παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, σίγουρα δεν είναι οι καλύτερες προϋποθέσεις.

ΚΑΛΑ, ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ αυτά που λέει ο Χριστόδουλος; Οτι δηλαδή επιτίθενται στη Γιουγκοσλαβία οι ΗΠΑ επειδή είναι λέει χριστιανοί ορθόδοξοι; Δηλαδή, θεωρεί ότι αν ήταν, ας πούμε, καθολικοί και δε βόλευαν τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, θα τους άφηναν στην ησυχία τους;

Δυστυχώς, έχει αποσαφηνιστεί ότι οι "Τόμαχοκ" όποιον πετύχουν τον σκοτώνουν και δεν κάνουν διαχωρισμούς ούτε σε εθνικότητες ούτε σε θρησκεύματα ούτε σε τίποτε.

Στη "λογική" των ανθρωποειδών

Αυτό το ανθρωποειδές, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες - ναι αυτός που είχε παρομοιάσει "τον ήχο των ΝΑΤΟικών αεροπλάνων με εκείνο των φτερών αγγέλων" - αυτός, λοιπόν, σχολίασε την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκαλούν οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί κατά εργοστασίων πετροχημικών και τεχνητών αζωτούχων λιπασμάτων, ως εξής: "Πολύ περισσότερος καπνός έχει προκληθεί από το κάψιμο των χωριών στο Κοσσυφοπέδιο" (!).

Και, βέβαια, ο εκπρόσωπος των μακελάρηδων των λαών κάνει τη "δουλιά" που του έχουν αναθέσει τα αφεντικά του. Φαίνεται όμως ότι τη "λογική" ασπάζονται και ορισμένοι "δικοί μας" - κυβερνώντες και μη - οι οποίοι έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στο να "καθησυχάσουν" την κοινή γνώμη, ενώ το έγκλημα κατά της φύσης και των λαών των Βαλκανίων έχει συντελεστεί. Τη στιγμή δηλαδή που το νέφος - δηλητήριο απειλεί άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα τις ζωές των κατοίκων της Βαλκανικής, την ίδια στιγμή σηκώνεται ένα πολιτικό - και επιστημονικό; - νέφος με στόχο να διασκεδάσει την απόλυτα δικαιολογημένη ανησυχία του λαού, διασκεδάζοντας ταυτόχρονα και τα πρωτοφανή εγκλήματα των ιμπεριαλιστών.

ΥΓ. Αλήθεια, πού χάθηκε αυτή η περιβόητη και ευαίσθητη "Greenpeace"; Μήπως ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες του μαχητή της οικολογίας και να φανεί το πραγματικό πρόσωπό της;

"... των δήμιων επιστήμη"

"Και συ τσούλα των δήμιων επιστήμη/ της αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα/ και συ πρόστυχη πένα και μολύβι/ του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα", έγραφε ο Κώστας Βάρναλης.

Και πού να φανταζόταν ο μεγάλος δάσκαλος και ποιητής ότι θα 'ρχόταν η μέρα που αυτός ο χλευασμός του θα ταίριαζε γάντι στον κ. Γιάννη Λοβέρδο, έναν "συνταγματολόγο καθηγητή του Παντείου" - όπως τον παρουσιάζει η εφημερίδα "Λόγος" (18.4.1999). Αποφάνθηκε λοιπόν ο συνταγματολόγος καθηγητής ότι ο ναύτης Ν. Γαρδίκης του αντιτορπιλικού "Θεμιστοκλής" "πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά για να μην ακολουθήσουν κι άλλοι".

Στο... ύψος πανεπιστημιακού δασκάλου ο κ. Λοβέρδος δίνει και το... παράδειγμα στους μαθητές τους. Θαυμάστε την επιστημονική προσέγγισή του: "Η άποψή του (σ.σ. του ναύτη) ως στρατευμένου, για το τι είναι σημαία του ΝΑΤΟ, τι είναι το ΝΑΤΟ και τι είναι αυτός ο πόλεμος δε μας ενδιαφέρει".

Τα σχόλια εδώ περιττεύουν.

Βλάκας ή εγκληματίας;

Ποιος νομίζετε ότι είναι ο επιτιθέμενος και ποιος ο αμυνόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται εδώ και ένα περίπου μήνα στη Γιουγκοσλαβία;

Οσοι νομίζουν ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ βρίσκονται στη θέση του επιτιθέμενου και ο λαός της Γιουγκοσλαβίας, με την κυβέρνηση της χώρας, αμύνονται και αγωνίζονται για την προάσπιση της εδαφικής τους ακεραιότητας, κάνουν μεγάλο λάθος...

Τους ...διαψεύδει ο "πράσινος" υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος είπε το εξής αμίμητο: "Το ΝΑΤΟ δεν κάνει πόλεμο. Κάνει αντίσταση"!

Είναι αλήθεια ότι, για να δικαιολογηθεί αυτός ο άδικος πόλεμος που γίνεται στη Γιουγκοσλαβία - στο όνομα του "ανθρωπισμού" - έχουν ειπωθεί χονδροειδή ψέματα. Ομως η λέξη "ψέμα" είναι λίγη, για να δώσει το στίγμα αυτού που ήθελε να πει ο "πράσινος" κύριος Φίσερ και όλοι εκείνοι που διατυπώνουν ανάλογες θέσεις. Γι' αυτό, στην προκειμένη περίπτωση, ισχύει η ρήση που λέει: "Οποιος δεν ξέρει την αλήθεια, μπορεί να κατηγορηθεί το πολύ για βλάκας, όποιος ξέρει, όμως, την αλήθεια και τη λέει ψέμα, αυτός είναι εγκληματίας".

Μια επικίνδυνη παράγραφος

Στο ίδιο ψήφισμα, όμως, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπεριλαμβάνεται και μία παράγραφος, που ανοίγει δρόμους για ακόμη περισσότερο επικίνδυνες εξελίξεις.

"Η ενίσχυση των διεθνών κανόνων, για τα δικαιώματα του ανθρώπου, πρέπει να έχει προβάδισμα έναντι της εθνικής κυριαρχίας των κρατών". Αυτή είναι η άποψη της πλειοψηφίας του Ευρωκοινοβουλίου. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα, άραγε, να βάζουν στη ζυγαριά τους διεθνείς κανόνες και να αποφαίνονται ποιοι είναι βαρύτεροι από κάποιους άλλους; Ποιος θα αποφασίζει, για το πού και πότε υπάρχουν προβλήματα, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ποιος, επίσης, θα αποφασίζει και θα βάζει στην άκρη την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία των κρατών και, επιπλέον, θα επεμβαίνει, στρατιωτικά ή με άλλα μέσα, δήθεν, για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα αυτά; Τέτοιες απορίες δε φαίνεται να έχει η πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου. Αλλωστε, το τραγικό παράδειγμα της Γιουγκοσλαβίας, έχει φροντίσει να τις λύσει στην πράξη. Υπέρτατος και μοναδικός κριτής είναι το ΝΑΤΟ, δηλαδή, οι ΗΠΑ και οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις - εταίροι τους. Προφανώς, για την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, οι λαοί έχουν ένα και μοναδικό δικαίωμα: Να μάθουν να ζουν στα ασφυκτικά και βάρβαρα πλαίσια, που ορίζει η νέα τάξη.

Αλίμονο στους λαούς, αν δεν τους δώσουν την πρέπουσα απάντηση.

Με όπλο τον Γκαίμπελς...

Πραγματικά, θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανένας, μετά τις θηριωδίες των ναζί που αναβιώνουν στη Γιουγκοσλαβία με τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στα κεφάλια των δύστυχων προσφύγων και ολόκληρου του γιουγκοσλαβικού λαού, ότι η πρακτική του Γκαίμπελς είναι εδώ! Κι όμως, φρόντισαν να αναστήσουν τον ίδιο τον Γκαίμπελς οι υπηρέτες των... ιδανικών της "δημοκρατικής Δύσης", της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι ευρωβουλευτές των 5 κοινοβουλευτικών ομάδων, συντηρητικοί, ευρωσοσιαλιστές και κεντροαριστεροί αντάμα, με το επαίσχυντο ψήφισμα που ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο. Ενα ψήφισμα, που αναπαράγει με ανατριχιαστικό τρόπο την εγκληματική αμερικανοΝΑΤΟική προπαγάνδα κατά της Γιουγκοσλαβίας. Οπου παρουσιάζεται το ανοσιούργημα των εγκληματικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ ως η πεμπτουσία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του γιουγκοσλαβικού λαού..!

Αυτή είναι η Ευρώπη της ΕΕ, της ΟΝΕ και των κεντροαριστερών κυβερνήσεων, που πλειοψηφούν στο σύνολο των χωρών - μελών και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της στήριξης του βάρβαρου πολεμικού τυχοδιωκτισμού. Είναι, ακριβώς, οι ίδιοι, που θα ζητήσουν ξανά την ψήφο των λαών στις ευρωεκλογές του Ιούνη...

"Καλομελέτα"...

Ο γνωστός θεωρητικός της παγκόσμιας ηγεμονίας των ΗΠΑ και της Pax Americana, Ζμπ. Μπρεζίνσκι, σε πρόσφατο άρθρο του στους "Τάιμς Λος Αντζελες", έγραφε: "Αν το ΝΑΤΟ νικήσει τον Μιλόσεβιτς, η επέτειος των 50 χρόνων στις 23 Απρίλη θα είναι πραγματική γιορτή. Αν καταλήξει σε συμφωνία, με προϋποθέσεις στον Μιλόσεβιτς, θα είναι κηδεία".

Ας ετοιμάζετε τότε τα απαραίτητα φέρετρα, κ. Μπρεζίνσκι.

Πειθαρχία στα φιρμάνια Μπερνς

Δεν είναι μόνο ο Μπ. Κλίντον που καθορίζει με διάταγμα ότι ένα μέρος της χώρας μας περιλαμβάνεται στην "εμπόλεμη ζώνη". Είναι και ο Ν. Μπερνς που καθημερινά φροντίζει να "υπενθυμίζει" στην κυβέρνηση τα"καθήκοντά" της και τα συγκεκριμένα μέτρα, που αυτά συνεπάγονται. Ετσι, την περασμένη βδομάδα έβγαλε νέο φιρμάνι και το έστειλε στον Γ. Παπαντωνίου. Στην επιστολή του ο "σκιώδης πρωθυπουργός" ζητά να μη γίνεται χορήγηση θεωρήσεων εισόδου σε στελέχη κρατικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων της Γιουγκοσλαβίας. (Φυσικά μπορεί να ζητά και άλλα στα πλαίσια του εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας, αλλά αυτό έχει δημοσιοποιηθεί).

Καθόλου δεν αμφιβάλλουμε για τη στάση και την πειθαρχία της κυβέρνησης Σημίτη στις εντολές Μπερνς. Στην πραγματικότητα έχουν εκχωρήσει την άσκηση της πολιτικής στον τοποτηρητή των ΗΠΑ και του πολέμου.

Συμφωνίες θανάτου

Βόμβες θα ρίχνουν

φονικές

ίσως ως τον Ιούλη,

το αποφάσισε

ο "λεκές"

κι είπανε "ναι"

κι οι δούλοι!

Θα συνεχίσουν

τη σφαγή,

το μαύρο τους

το "γλέντι"

είπανε "γιες"

οι παραγιοί

στη θέληση

του αφέντη!

Αλλους δυο μήνες

θα βαρούν

του κόσμου

οι δολοφόνοι

γι' αυτούς

τα πλάνα τους

μετρούν

κι όχι οι κραυγές

κι οι πόνοι!

Ο οίστρος



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ