ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Μάη 1999
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21Ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ
ΑντιΝΑΤΟικός συναγερμός σε όλη τη χώρα

Στα βήματα του Γρ. Λαμπράκη η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική Μαραθώνια Πορεία

Ολη τη χώρα αγκαλιάζουν οι δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης, με το πλήθος των αντιπολεμικών, αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων, που αποτελούν τη συνέχεια του μεγαλειώδους κινήματος, που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε μπροστάρης η ΕΕΔΥΕ.

Το μαχόμενο κίνημα ειρήνης επαγρυπνεί και διατρανώνει για άλλη μια φορά ότι μόνο ο αντιπολεμικός - αντιιμπεριαλιστικός αγώνας των λαών μπορεί να σταματήσει τη ΝΑΤΟική θηριωδία, να ανατρέψει τα σχέδια της "νέας ιμπεριαλιστικής τάξης".

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται περιλαμβάνουν:

Στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη 6 Μάη

Οι Επιτροπές Ειρήνης Καλλιθέας - Ταύρου - Ν. Σμύρνης - Μοσχάτου - Παλαιού Φαλήρου, οι Τοπικές Κινήσεις της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" και μαζικοί φορείς διοργανώνουν Καραβάνι Ειρήνης με αυτοκινητοπομπή,με αφετηρία την πλατεία Παναγίτσας Ταύρου στις 5.00 μμ και ενδιάμεσους σταθμούς πλατεία Μοσχάτου, πλατεία Παναγίτσας Π. Φαλήρου, πλατεία Ν. Σμύρνης και τερματισμό στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας, όπου θα γίνει μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση και συναυλία με τον Λ. Χαλκιά.Στις 8.30 μμ θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία από την πλατεία Αγ. Ελεούσης στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας.

  • Η Επ. Ειρήνης Αργυρούπολης, η ΝΔΕ, ο Σύλλογος Γυναικών, η ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν λαμπαδηδρομία - πικετοφορία από το Δημαρχείο στις 7.00 μμ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Αύριο Παρασκευή 7 Μάη

Η Επ. Ειρήνης Ασπροπύργου διοργανώνει αντιπολεμική φιλειρηνική συγκέντρωση στις 7.00 μμ στην Πλατεία Δημαρχείου, ενώ θα ακολουθήσει λαμπαδηφορία και πορεία κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας έως την Εθνική Οδό, για την καταδίκη του βρώμικου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

Στην Ηλιούπολη

Η Επ. Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει σειρά από εκδηλώσεις. Την Παρασκευή 7 Μάη πραγματοποιεί στις 7.30 μμ συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα Λαμπράκη (Β είσοδος Ηλιούπολης). Θα ακολουθήσει πορεία στην κεντρική πλατεία, όπου θα γίνουν σύντομοι χαιρετισμοί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Σάββατο 8 Μάη στις 7.00 μμ

Τα παιδιά τραγουδούν για την ειρήνη.

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Μαθητών Νομαρχίας Αθηνών, στην αίθουσα εκδηλώσεων 5ου και 20ου Δημοτικών Σχολείων (Αγαμέμνονος 1, Ανω Ηλιούπολη).

Δευτέρα 10 Μάη στις 8.00 μμ

Θεατρική παράσταση "η Εβραία" του Μπ. Μπρεχτ από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος ΟΓΕ).

Τετάρτη 12 Μάη στις 7.00 μμ

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Δεκαήμερο Ειρήνης στην αίθουσα εκδηλώσεων των 13ου και 22ου Δημ. Σχολείων Κ. Ηλιούπολης (Ηρώς Κωνσταντοπούλου πίσω από το κλειστό Δημ. Γυμναστήριο Ηλιούπολης).

Στις εκδηλώσεις του Δεκαήμερου συμμετέχουν ο Δήμος, πολλοί μαζικοί φορείς και Σχολεία της πόλης.

Ικαρία

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγιου Κήρυκου Ικαρίας πραγματοποιεί πορεία ειρήνης την Κυριακή 16 Μάη από το Τσουρέδο ως τον Αγιο Κήρυκα.

Καβάλα

Η Επιτροπή ειρήνης Καβάλας συνδιοργανώνει με την ΠΕΑΕΑ εκδήλωση τιμής και μνήμης της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών την Κυριακή 9 Μάη στις 10.00 πμ στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ (Αίαντος 2, στην πλατεία Καπνεργάτη).

  • Την Κυριακή 16 Μάη στις 11.00 πμ διοργανώνει αγώνα δρόμου στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παντού το μήνυμα της ειρήνης

Σε όλη τη Θεσσαλία φτάνει το μήνυμα της ειρήνης μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες που διοργανώνουν οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, που καταγγέλλουν τον βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και τη μετατροπή της χώρας σε θύτη και συνεγκληματία των γειτονικών μας λαών από τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Στο Βόλο

Αγωνιστές της ειρήνης - μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου - διαδήλωσαν χθες στο λιμάνι της πόλης την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. Την ώρα της διαδήλωσης, στο λιμάνι βρισκόταν το κρουαζιερόπλοιο "Pacific Princess", με 400 τουρίστες από την Αγγλία, την Αμερική και άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ενημερώσουν τους τουρίστες καλώντας τους ταυτόχρονα να εκφράσουν και αυτοί τα αντιπολεμικά αισθήματά τους. Μάλιστα ένας αγωνιστής της ειρήνης, ο ναυτεργάτης Δ. Μητρόπουλος,έπεσε στη θάλασσα και προσπάθησε να κρεμάσει ένα πανό, με συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στο κρουαζιερόπλοιο.

Ο ναυτεργάτης συνελήφθη από τους λιμενικούς αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

  • Την Κυριακή 9 Μάη στις 6.30 μμ από την Ανακασιά του Δήμου Ιωλκού, θα ξεκινήσει η Πορεία Ειρήνης και θα καταλήξει στην παραλία του Βόλου, όπου θα γίνουν ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις. Σήμερα η Επ. Ειρήνης Βόλου, που διοργανώνει την πορεία, καλεί σε σύσκεψη όλους τους φορείς της πόλης, προκειμένου να συμμετάσχουν.

Στη σειρά των φιλειρηνικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στη Θεσσαλία περιλαμβάνονται επίσης:

Στα Τρίκαλα

Σήμερα Πέμπτη 6 Μάη:

  • Αθλητική Ειρηνοδρομία της Ενωσης Αθλητικών Σωματείων στίβου Δ. Θεσσαλίας, στις 8.30 μμ εκκίνηση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και τερματισμός στο καφενείο Κωστίκα. Θα ακολουθήσει συναυλία ειρήνης από τη χορωδία Τρικάλων.

Το Σάββατο 8 Μάη:

  • Εκδήλωση για την αντιπολεμική τέχνη, μουσική, ποίηση από το Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων, στο χώρο του Φρουρίου στις 7.00 μμ.
  • Λαϊκό πανηγύρι από δημοτικά συγκροτήματα στις 8.30 μμ κατά μήκος της οδού Ασκληπιού από το καφενείο Κωστίκα μέχρι το Δημαρχείο.

Την Κυριακή 9 Μάη:

  • Λαϊκή Ποδηλατοδρομία ειρήνης από τον ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο "Τρίκκη" στις 12.00 το μεσημέρι, εκκίνηση από την Πλατεία Χατζηπέτρου και τερματισμός στην κεντρική Πλατεία.
  • Πορεία ειρήνης στις 6.30 μμ. Εκκίνηση από την κοινότητα Μεγαλοχωρίου, μέχρι την κεντρική πλατεία. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός αφιερωμένος στην 9η Μάη, μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών.
Στην Καρδίτσα

Στα πλαίσια του 21ου Δεκαήμερου, η Επ. Ειρήνης Καρδίτσας διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων. Ηδη από τις 30 Απρίλη μέχρι τις 8 Μάη πραγματοποιεί διαγωνισμό ποίησης και ζωγραφικής για παιδιά από 12 - 18 χρόνων. Τα καλύτερα έργα θα αξιολογηθούν και θα βραβευτούν. Στις εκδηλώσεις ειρήνης συμμετέχουν και στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Δήμος Καρδίτσας, Κάμπου, Παλαμά, ο Σύνδεσμος Ελληνοσερβικής Φιλίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη "Η Αθήνα", ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Σήμερα Πέμπτη 6 Μάη:

Στις 7.30 μμ τα παιδιά ζωγραφίζουν για την ειρήνη.

Παρασκευή 7 Μάη:

Αντιπολεμική εκδήλωση στον Παλαμά.

Σάββατο 8 Μάη:

Συναυλία και εκδήλωση στην πλατεία Παυσιλύπου με τοπικά σχήματα, με παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου και των Ωδείων της πόλης.

Κυριακή 9 Μάη:

Πορεία ειρήνης από το Δέλτα προς Καρδίτσα, με τερματισμό στην πλατεία Παυσιλύπου.

Στη Λάρισα

Μεγάλη πορεία ειρήνης από τον Τύρναβο στη Λάρισα, διοργανώνει την Κυριακή 9 Μάη, η Επ. Ειρήνης Λάρισας.Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί μετά από συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου και η πρώτη στάση θα γίνει στο στρατόπεδο "Σχοινά", όπου θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη του στρατηγείου του ΝΑΤΟ που εδρεύει εκεί. Στη συνέχεια η πορεία θα ακολουθήσει τη διαδρομή Αμπελώνα - Φαλάνη - Γιαννούλη, με ενδιάμεσες στάσεις και γύρω στις 8 το βράδυ θα καταλήξει στην Πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας όπου θα γίνουν ομιλίες και συναυλία.

Κεντρικές εκδηλώσεις

Κορυφαία στιγμή των φετινών φιλειρηνικών εκδηλώσεων είναι η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική Μαραθώνια Πορεία στα βήματα του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη που οργανώνεται από την ΕΕΔΥΕ την Κυριακή 9 του Μάη.

Το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης έχει ως εξής:

- 8 π.μ.: Τύμβος Μαραθώνα - Τελετή έναρξης.

- 8.30 π.μ.: Εκκίνηση της Πορείας.

- 9.30 π.μ.: Στάση στη Νέα Μάκρη,χαιρετισμός από την Επιτροπή Ειρήνης Ν. Μάκρης και τον Δήμαρχο της πόλης.

- 12 μ.: Στάση στη Διασταύρωση Ραφήνας,χαιρετισμός Επιτροπής Ειρήνης Ραφήνας και από τον δήμαρχο της πόλης.

- 1.30 μ.μ.: Στάση στο Πικέρμι,χαιρετισμός από την ΠΕΑΕΑ.

- 3.30 μ.μ.: Στάση στην Παλλήνη,χαιρετισμοί από τον δήμαρχο και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

- 5.30 μ.μ.: Αγία Παρασκευή, χαιρετισμοί από τον δήμαρχο, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και τον πρύτανη του Πολυτεχνείου κ. Θ.Ξανθόπουλο.

- 7.30 μ.μ.: Τερματισμός στο Σύνταγμα. Χαιρετισμός από τη "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, Ευάγγελο Μαχαίρα.Ψήφισμα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Κερασίτσα - Τρίπολη

Κατασκήνωση Ειρήνης το Σάββατο το βράδυ στο χώρο της Επισκοπής Ταγέας από τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου και διασκέδαση με ρεμπέτικο συγκρότημα.

  • Την Κυριακή το πρωί αγώνας δρόμου Παμπαίδων από την "Ολυμπιάδα Ταγέας" στην Κερασίτσα.
  • Πορεία ειρήνης από τη γενέτειρα του Γρ. Λαμπράκη, Κερασίτσα, στην Τρίπολη την Κυριακή 9 του Μάη στις 4.00 μμ.Αμέσως μετά την άφιξη της πορείας, συναυλία ειρήνης στην πλατεία Αρεως με τους Λάκη Χαλκιά,Μαρία Δημητριάδη και Γιάννη Θωμόπουλο,υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας.
"ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ"
Να φράξουμε το δρόμο στους ευρω - αμερικάνους φονιάδες

Κάλεσμα στη νεολαία για συμμετοχή στη Μαραθώνια Πορεία

Με το σύνθημα "Περπατάμε για την Ειρήνη - Δεν πολεμάμε για τον Ιμπεριαλισμό" η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" καλεί στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, την Κυριακή 9 Μάη, που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ. Η ΝΔΕ καλεί τη νεολαία και το λαό να φράξει το δρόμο στους ευρω-αμερικάνους φονιάδες, να παλέψουν για την Ειρήνη και Φιλία στα Βαλκάνια, γιγαντώνοντας το κίνημα ειρήνης.

"Την ώρα που ο "ακήρυχτος" βρώμικος πόλεμος συνεχίζεται στη Γιουγκοσλαβία - υπογραμμίζει στο κάλεσμά της η ΝΔΕ - την ώρα που τα γεράκια του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν αμάχους, όταν η PAX AMERICANA απλώνεται στα Βαλκάνια, τότε η φετινή Μαραθώνια Πορεία μπορεί να γίνει ένα ακόμα πεδίο σύγκρουσης με τις μαύρες δυνάμεις του πολέμου και τον ιμπεριαλισμό".

Και συνεχίζει: "Είμαστε νέοι! Δε βολευόμαστε στον ατομισμό και την απάθεια, δε δεχόμαστε να σκύβουμε το κεφάλι σε κανενός είδους αφεντικό, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Γιατί, για μας οι νεκροί αυτού του πολέμου δεν είναι ούτε Σέρβοι, ούτε Αλβανοί, ούτε μουσουλμάνοι ούτε ορθόδοξοι:

Είναι νέοι σαν και μας, είναι εργαζόμενοι - μαθητές - φοιτητές.

Το ΝΑΤΟ παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Παραμερίζει τον ΟΗΕ και ΠΡΟΧΩΡΑ στη νέα του δομή χρίζοντας εαυτόν "παγκόσμιο χωροφύλακα". Ο κίνδυνος για τους λαούς είναι τεράστιος. Το μόνο αντίπαλο δέος απέναντι στη βαρβαρότητα είναι η αντίσταση και η πάλη των λαών. Μόνο οι λαοί μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη, την πρόοδο και την ευημερία".

Καταλήγοντας οι νέοι της ΝΔΕ τονίζουν:

"ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ;

  • Να αποσύρει τώρα την υπογραφή της η ελληνική κυβέρνηση απ' το κείμενο για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ. Να πάψει να συμμετέχει στο έγκλημα που συντελείται στα Βαλκάνια.
  • Να σταματήσει απ' την κυβέρνηση η παροχή διευκολύνσεων στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα. Να κλείσουν για τους φονιάδες τα ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια.
  • Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι που βρίσκονται εκτός Ελλάδας, καθώς και το "Θεμιστοκλής" από την Αδριατική.
  • Καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή της χώρας.
Οδηγίες για τους ειρηνοδρόμους

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τους ειρηνοδρόμους, που θα πορευτούν την Κυριακή στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, προκειμένου να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα εξής:

1. Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.

2. Να φορούν καπέλο για προστασία από τον ήλιο και ν' αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο - για την αποφυγή εγκαυμάτων - γυμνά χέρια και πόδια.

3. Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού, κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

4. Οσοι έχουν προβλήματα υγείας, θα είναι προτιμότερο να περπατήσουν μικρή απόσταση προς το τέλος της Πορείας ή να υποδεχτούν τους ειρηνοδρόμους στο Σύνταγμα.

Πούλμαν για την Πορεία Ειρήνης

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα, θα αναχωρήσουν πούλμαν από την Πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 π.μ.,καθώς και από τις περισσότερες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά, με ευθύνη των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ειρηνοδρόμοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 3827.303, 3844.853.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Στις 7.00 πμ από την πλατεία Δημοκρατίας και διαδρομή πλατεία Κύπρου, πλατεία Εθνικής Αντίστασης (τέρμα λεωφορείων Χολαργού).

Ν. ΣΜΥΡΝΗ: Στις 4.00 μμ πούλμαν για την Αγία Παρασκευή από την οδό Ομήρου 68.

ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΔΑΦΝΗ: Στις 6.30 πμ από το Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου και 6.40 πμ από τη Γυμναστική Ακαδημία στη Δάφνη.

ΒΥΡΩΝΑΣ: Στις 7.00 πμ από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο).

ΤΑΥΡΟΣ: Στις 6.00 πμ από το Δημαρχείο.

Ν. ΙΩΝΙΑ: Στις 7.00 πμ από τον Ηλεκτρικό Σταθμό.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Στις 7.00 πμ από το Δημαρχείο για Μαραθώνα και στις 4.00 μμ για Αγία Παρασκευή από τα γραφεία της ΠΕΑΕΑ (Σοφοκλή Βενιζέλου).

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: Στις 4.00 μμ για Αγ. Παρασκευή από πλατεία Ηρώων.

ΠΑΤΗΣΙΑ - ΓΑΛΑΤΣΙ: Στις 6.45 πμ από την πλατεία Κολιάτσου και στις 7.00 πμ από Γαλάτσι (παλιό τέρμα).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Στις 7.00 πμ από την πλατεία Δαβάκη και τις 4.00 μμ για Αγία Παρασκευή.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Στις 7.00 πμ από την πλατεία Γαρδένιας και στις 3.00 μμ για Αγ. Παρασκευή.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Στις 7.00 πμ από την πλατεία Κοραή (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) και στις 2.00 μμ για Παλλήνη (για πληροφορίες στα τηλ. 4170.714 και 4179.676).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Στις 7.00 πμ από την πλατεία Δημαρχείου.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Συγκροτήθηκε Επιτροπή Ειρήνης

Επιτροπή Ειρήνης συγκροτήθηκε στον Ασπρόπυργο που απαρτίζεται από γυναίκες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζικούς φορείς (συλλόγους γονέων, εξωραϊστικούς, εργαζομένων, εκπαιδευτικούς), πολίτες και τη νεολαία της πόλης με σκοπό να σμίξουν τη φωνή τους και να εκφράσουν την οργή τους μαζί με τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού που βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, για τη ΝΑΤΟική θηριωδία που δολοφονεί το λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ασπροπύργου καλεί όλους τους πολίτες της πόλης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, "να εκφράσουν μαζί της την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας σ' ένα λαό που αντιστέκεται στη μεγαλύτερη πολεμική μηχανή που γνώρισε η ανθρωπότητα".

ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Αντιπολεμική διαδήλωση τη Παρασκευή

Αντιπολεμική διαδήλωση οργανώνουν φορείς της Νίκαιας την Παρασκευή 7 Μάη στις 7.30μ.μ.,στην πλατεία Αγίου Νικολάου.Συνδιοργανωτές είναι η "Δημοκρατική Ενότητα", η Ενωση Γονέων Νίκαιας, η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, ο ΟΦΟΝ, η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο εκπολιτιστικός σύλλογος Αγίας Τριάδας Νίκαιας, ο σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, ΑΦΟΑΝ, ο εξωραϊστικός σύλλογος Προφήτης Ηλίας, μαθητές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ