Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παντού το μήνυμα της ειρήνης

Σε όλη τη Θεσσαλία φτάνει το μήνυμα της ειρήνης μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες που διοργανώνουν οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, που καταγγέλλουν τον βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και τη μετατροπή της χώρας σε θύτη και συνεγκληματία των γειτονικών μας λαών από τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Στο Βόλο

Αγωνιστές της ειρήνης - μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου - διαδήλωσαν χθες στο λιμάνι της πόλης την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. Την ώρα της διαδήλωσης, στο λιμάνι βρισκόταν το κρουαζιερόπλοιο "Pacific Princess", με 400 τουρίστες από την Αγγλία, την Αμερική και άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ενημερώσουν τους τουρίστες καλώντας τους ταυτόχρονα να εκφράσουν και αυτοί τα αντιπολεμικά αισθήματά τους. Μάλιστα ένας αγωνιστής της ειρήνης, ο ναυτεργάτης Δ. Μητρόπουλος,έπεσε στη θάλασσα και προσπάθησε να κρεμάσει ένα πανό, με συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στο κρουαζιερόπλοιο.

Ο ναυτεργάτης συνελήφθη από τους λιμενικούς αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

  • Την Κυριακή 9 Μάη στις 6.30 μμ από την Ανακασιά του Δήμου Ιωλκού, θα ξεκινήσει η Πορεία Ειρήνης και θα καταλήξει στην παραλία του Βόλου, όπου θα γίνουν ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις. Σήμερα η Επ. Ειρήνης Βόλου, που διοργανώνει την πορεία, καλεί σε σύσκεψη όλους τους φορείς της πόλης, προκειμένου να συμμετάσχουν.

Στη σειρά των φιλειρηνικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στη Θεσσαλία περιλαμβάνονται επίσης:

Στα Τρίκαλα

Σήμερα Πέμπτη 6 Μάη:

  • Αθλητική Ειρηνοδρομία της Ενωσης Αθλητικών Σωματείων στίβου Δ. Θεσσαλίας, στις 8.30 μμ εκκίνηση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και τερματισμός στο καφενείο Κωστίκα. Θα ακολουθήσει συναυλία ειρήνης από τη χορωδία Τρικάλων.

Το Σάββατο 8 Μάη:

  • Εκδήλωση για την αντιπολεμική τέχνη, μουσική, ποίηση από το Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων, στο χώρο του Φρουρίου στις 7.00 μμ.
  • Λαϊκό πανηγύρι από δημοτικά συγκροτήματα στις 8.30 μμ κατά μήκος της οδού Ασκληπιού από το καφενείο Κωστίκα μέχρι το Δημαρχείο.

Την Κυριακή 9 Μάη:

  • Λαϊκή Ποδηλατοδρομία ειρήνης από τον ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο "Τρίκκη" στις 12.00 το μεσημέρι, εκκίνηση από την Πλατεία Χατζηπέτρου και τερματισμός στην κεντρική Πλατεία.
  • Πορεία ειρήνης στις 6.30 μμ. Εκκίνηση από την κοινότητα Μεγαλοχωρίου, μέχρι την κεντρική πλατεία. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός αφιερωμένος στην 9η Μάη, μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών.
Στην Καρδίτσα

Στα πλαίσια του 21ου Δεκαήμερου, η Επ. Ειρήνης Καρδίτσας διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων. Ηδη από τις 30 Απρίλη μέχρι τις 8 Μάη πραγματοποιεί διαγωνισμό ποίησης και ζωγραφικής για παιδιά από 12 - 18 χρόνων. Τα καλύτερα έργα θα αξιολογηθούν και θα βραβευτούν. Στις εκδηλώσεις ειρήνης συμμετέχουν και στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Δήμος Καρδίτσας, Κάμπου, Παλαμά, ο Σύνδεσμος Ελληνοσερβικής Φιλίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη "Η Αθήνα", ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Σήμερα Πέμπτη 6 Μάη:

Στις 7.30 μμ τα παιδιά ζωγραφίζουν για την ειρήνη.

Παρασκευή 7 Μάη:

Αντιπολεμική εκδήλωση στον Παλαμά.

Σάββατο 8 Μάη:

Συναυλία και εκδήλωση στην πλατεία Παυσιλύπου με τοπικά σχήματα, με παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου και των Ωδείων της πόλης.

Κυριακή 9 Μάη:

Πορεία ειρήνης από το Δέλτα προς Καρδίτσα, με τερματισμό στην πλατεία Παυσιλύπου.

Στη Λάρισα

Μεγάλη πορεία ειρήνης από τον Τύρναβο στη Λάρισα, διοργανώνει την Κυριακή 9 Μάη, η Επ. Ειρήνης Λάρισας.Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί μετά από συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου και η πρώτη στάση θα γίνει στο στρατόπεδο "Σχοινά", όπου θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη του στρατηγείου του ΝΑΤΟ που εδρεύει εκεί. Στη συνέχεια η πορεία θα ακολουθήσει τη διαδρομή Αμπελώνα - Φαλάνη - Γιαννούλη, με ενδιάμεσες στάσεις και γύρω στις 8 το βράδυ θα καταλήξει στην Πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας όπου θα γίνουν ομιλίες και συναυλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ