Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΚΗΣΗ "ΤΟΞΟΤΗΣ"
Σε ήπιο κλίμα

Σε "ήπιο κλίμα" από πλευράς τουρκικών αντιδράσεων, εξελίχθηκε χτες η ελληνική αεροναυτική άσκηση "ΤΟΞΟΤΗΣ", η οποία ολοκληρώνεται σήμερα στην περιοχή του FIR Αθηνών και Λευκωσίας. Στην άσκηση που εντάσσεται στα πλαίσια του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας - Κύπρου, πήραν χτες μέρος 25 ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη και 2 φρεγάτες που κινήθηκαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου.

Ελληνικά μαχητικά στα πλαίσια της άσκησης προσέγγισαν χτες το πρωί την αεροπορική βάση της Πάφου στην Κύπρο, όπου πραγματοποίησαν εικονικές βυθίσεις και προσβολές στόχων σε συνδυασμό με αντίστοιχη άσκηση της κυπριακής αεράμυνας. Τα 4 ελληνικά μαχητικά τύπου "F - 16", στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το όρος Τρόωδος και ακολούθως προς τη Λάρνακα. Στον εναέριο χώρο της Κύπρου παρέμειναν για 15 περίπου λεπτά και ακολούθως επέστρεψαν στη βάση τους. Οπως πάντα επισημαίνεται, η υποβαθμισμένη παρουσία των ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο, αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη της αποδυνάμωσης του ενιαίου αμυντικού δόγματος μετά και τη ματαίωση της εγκατάστασης των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων "S - 300".

Από την τουρκική πλευρά η αντίδραση περιορίστηκε σε 3 παραβάσεις του ελληνικού FIR από τρεις σχηματισμούς ισάριθμων ζευγών τουρκικών μαχητικών τα οποία και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ