ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Μάη 1999
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Εξορμήσεις σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται η Πολιτική Εξόρμηση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ σ' όλη τη χώρα, ενόψει των ευρωεκλογών, με εξορμήσεις, συσκέψεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις και ομιλίες στελεχών. Στα πλαίσια της εξόρμησης:

  • Η ΝΕ Τρικάλων διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Σήμερα Σάββατο 8/5 σε Μουριά ώρα 8.30μμ και Πηγή 9.30μμ ομιλίες με ομιλητή τον Αντώνη Σκυλλάκο.

- Στην Κρινίτσα ώρα 9.00μμ θα μιλήσει ο Αχιλλέας Κανταρτζής.

Την Κυριακή 9/5 στο Κεραμίδι και ώρα 8.00μμ και στο Γριζάνο ώρα 9.00 μμ θα μιλήσει ο Αντώνης Σκυλλάκος.

Στα Σαράγια, στις "Ακακίες", ώρα 11.00πμ, θα μιλήσει ο Αχιλλέας Κανταρτζής.

Την Κυριακή το πρωί, επίσης, θα γίνουν περιοδείες σε χωριά του Ν. Τρικάλων και σε συνοικίες της πόλης.

  • Η ΝΕ Λάρισας διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Σήμερα Σάββατο:

Στη Γιάννουλη στις 9μμ με ομιλητή τον Γ. Χώτο.

- Στο Δαμάσι στις 9μμ, με ομιλητή τον Χρ. Χαλκιά.

- Στα Δελέρια,στις 8μμ και στη Ροδιά στις 9μμ, με ομιλητή τον Β. Ζωγράφο.

- Στο Πραιτώρι,στις 8μμ και στη Συκιά στις 9μμ, με ομιλητή τον Κ. Αλέξη.

  • Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Ηλείων Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτικό μνημόσυνο την Κυριακή 9 του Μάη, στις 10.00 π.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (πλατεία Κάνιγγος) για να τιμηθούν οι συμπατριώτες που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Για προσκλήσεις στα τηλέφωνα: 5282.500, 5282.545, 4620.467, 2680.527.

  • Προεκλογική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη 11 Μάη, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στον Ασπρόπυργο. Θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης.
  • Η Επιτροπή Αρκάδων Αθήνας του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση - ενημέρωση στις 12 του Μάη, στις 7.00 μμ, στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη) με θέμα: Οργανωτικά - Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις - ευρωεκλογές.
Στη Λέσβο

Η ΝΕ ΛΕΣΒΟΥ του ΚΚΕ διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

- Σήμερα Σάββατο ο Στρατής Κόρακας, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΝΕ, θα περιοδεύσει και θα συζητήσει με καταστηματάρχες στην αγορά.Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ώρα 8μμ, ο βουλευτής του ΚΚΕ θα μιλήσει στη Θέρμη.

- Την Κυριακή 9 του Μάη, μέρα γιορτασμού της Αντιφασιστικής Νίκης, θα γίνει αντιπολεμική αντιφασιστική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην Αγιάσο. Θα μιλήσει ο Βασίλης Καλαματιανός.

Στη Λήμνο

- Σήμερα Σάββατο, εξόρμηση στην αγορά της Μύρινας.

- Την Κυριακή περιοδεία στα χωριά Ατσική - Προπούλι - Καρπάσι και ομιλία από τον Λιάνο Αντώνη.

Στη Λακωνία

Τη Δευτέρα 10/5 και ώρα 8.00 μμ, με ομιλήτρια την Λ. Ράζου.

Στην Αρτα

Η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ πραγματοποιεί τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Σήμερα Σάββατο ώρα 9.30μμ συγκέντρωση (στο καφενείο του Νάση) σε Ψαθοτόπι - Γαβριά.Ομιλητής ο Δημήτρης Ξυλογιάννης.

Την Κυριακή το πρωί συγκέντρωση σε Κάτω Καλεντίνη - Δίστρατο - Κεντρικό.Ομιλητής ο Νικήτας Γλυνάτσης,μέλος του Γρ. Περιοχής Β/Δ Ελλάδας. Την ίδια μέρα συγκεντρώσεις στα χωριά Αθαμάνιο - Καψάλα - Παλαιοχώρι με ομιλητή τον Γρηγόρη Καραγιάννη.

Στην Εύβοια

Η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ διοργανώνει:

Σήμερα Σάββατο στις 8.30 μμ στην Κήρυνθο (καφενείο Ζυγομήτρου) συγκέντρωση με ομιλητή τον Δ. Ραχιώτη.Επίσης, την ίδια μέρα, στις 9μμ γίνεται συγκέντρωση στην πλατεία Ψαχνών με ομιλητή τον Κ. Δελή.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ
Ευθύνες στον Πάγκαλο από τη ΝΔ

Τη Δευτέρα θα καταθέσει το πόρισμά του το ΚΚΕ

Δεν προτείνει η ΝΔ - "σε αυτήν τη φάση" - τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Οτσαλάν, παρά το γεγονός ότι καταλογίζει ευθύνες στον πρωθυπουργό και τον Θ. Πάγκαλο για την παράδοση του Κούρδου ηγέτη.

Αυτά δήλωσε χτες ο βουλευτής της και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Οτσαλάν, Χ. Μαρκογιαννάκης,παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες που θα περιέχονται στο πόρισμα που θα καταθέσει η ΝΔ τη Δευτέρα. Η ΝΔ καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στον πρωθυπουργό αφού γνώριζε και ενέκρινε τα πάντα για την υπόθεση, ενώ για τον Θ. Πάγκαλο εκτός από τις πολιτικές ευθύνες θεωρεί ότι υπάρχει και ενδεχόμενος δόλος για τους χειρισμούς του. Στον πρώην υπουργό Εξωτερικών καταλογίζεται έμμεσος δόλος για την επιλογή της Κένυας μέρος στο οποίο ο κίνδυνος σύλληψης του Οτσαλάν ήταν μεγάλος. Αμεσος δόλος του καταλογίζεται για τις εντολές του να "πετάξουν έξω" από την πρεσβεία τον Κούρδο ηγέτη, όταν ήταν γνωστό ότι έξω περίμεναν πράκτορες διάφορων δυνάμεων για να τον συλλάβουν. Στον Θ. Πάγκαλο αποδίδονται ευθύνες και για τη μη κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, αλλά και για την "ταπείνωση της Ελλάδας" με τον προπηλακισμό του Ελληνα πρέσβη κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του Οτσαλάν από την πρεσβεία.

Το πόρισμα της ΝΔ δεν καταλογίζει καμμία ευθύνη στον πρώην υπουργό Δ. Τάξης Φ. Πετσάλνικο, ενώ για τον Α. Παπαδόπουλο αποδίδονται ευθύνες απλώς για το ότι προϊσταντο μίας υπηρεσίας (ΕΥΠ) που η ΝΔ θεωρεί ότι ήταν διαλυμένη και δεν έκανε τίποτα για τη σωστή λειτουργία της.

Διευκρινίζοντας την άρνηση σύστασης προανακριτικής "σε αυτή τη φάση", ο Χ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για το μέλλον εάν τελικά αναγκαστεί να μιλήσει και φέρει στοιχεία ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ ή εάν προκύψουν νέα στοιχεία από αλλού. Ο βουλευτής είπε ότι από την κυβέρνηση έγινε προσπάθεια να συσκοτιστεί η υπόθεση, αφού δεν κλήθηκαν στην εξεταστική κρίσιμοι μάρτυρες, δε δόθηκαν τα πρακτικά στους βουλευτές και δεν κατέθεσε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ.

Το ΚΚΕ Το ΚΚΕ θα καταθέσει δικό του πόρισμα τη Δευτέρα, καθώς, όπως φάνηκε από τη μέχρι τώρα στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η υπόθεση οδηγείται σε κουκούλωμα και συγκάλυψη.

Οπως τόνιζε ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Αχιλ. Κανταρτζής η κυβερνητική πλειοψηφία της Επιτροπής σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση απέκλεισε κρίσιμους μάρτυρες όπως οι τρεις συντρόφισσες του Οτσαλάν, ενώ κάλυψε και την άρνηση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ να καταθέσει με την επίκληση του "εθνικού απορρήτου". Ο πρώην διοικητής είχε κρίσιμο ρόλο στην υπόθεση ενεργώντας με άνωθεν εντολές από τους κυβερνητικούς προϊσταμένους. Επίσης απέκλεισαν τον Κύπριο Αριστείδου, ενώ δεν έδωσαν στην Επιτροπή τα έγγραφα της ΕΥΠ και του υπουργείου Εξωτερικών που αφορούσαν στους χειρισμούς της υπόθεσης.

Το ΚΚΕ εκτιμά, και αυτό θα καταγράφεται στο πόρισμά του, ότι οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και οι όλοι χειρισμοί της υπόθεσης οδήγησαν τελικά στην παράδοση του Οτσαλάν στα χέρια των Τούρκων.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Μαραζώνει από τις αντιλαϊκές πολιτικές

Παρέμβαση της Μ. Μπόσκου σε Επερώτηση της ΝΔ για τα προβλήματα της περιφέρειας

Η πολιτική εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου και η υποταγή στις κατευθύνσεις της ΕΕ οδηγεί σε μαρασμό και ολόκληρη τη χώρα και τις επιμέρους περιφέρειές της, τόνισε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου, παρεμβαίνοντας σε Επερώτηση της ΝΔ για τα προβλήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Η βουλευτής είπε ότι η ΝΔ πιεζόμενη από την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής κατέθεσε την Επερώτηση, στην οποία απαριθμούνται τα προβλήματα, αλλά αποφεύγεται η καταδίκη της πολιτικής εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ και αυτό γιατί η ΝΔ συμφωνεί με την ουσία αυτής της πολιτικής.

Η Μ. Μπόσκου τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα παρουσιάσει τις προτάσεις του για την ανάπτυξη της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι από μόνη της μια περιοχή δεν μπορεί να αναπτυχθεί, όταν υποβαθμίζεται συνολικά η χώρα. Εξάλλου, τόνισε, παραμένει πάντα το ερώτημα "ανάπτυξη για ποιον; Για το κεφάλαιο ή για το λαό;".

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στα προβλήματα της περιοχής είπε ότι αυτά είναι οξυμένα στους βασικούς τομείς όπως η αγροτική οικονομία, ο ορυκτός πλούτος, η ΔΕΗ, η γούνα, η βιομηχανία. Η γούνα, είπε, συγκεντρώνεται σε λίγα χέρια και οι πολλοί οδηγούνται στο φασόν, ενώ μια σειρά βιομηχανίες ιδιωτικοποιούνται ή κλείνουν. Υπάρχει πλήρης ταύτιση με τις οδηγίες της Ε Ε, η οποία προωθεί το μοντέλο της ανάπτυξης των υπηρεσιών, ενώ δε δίνονται κονδύλια για τα έργα που έχει ανάγκη η περιφέρεια. Οσον αφορά τη ΔΕΗ, αυτή ιδιωτικοποιείται κομμάτικομμάτι, με αρχή τα λιγνιτωρυχεία, ενώ η γεωργία στενάζει κάτω από το βραχνά των ποσοστώσεων και την έλλειψη αρδευτικών έργων.

Η Μ. Μπόσκου πρότεινε να ανοίξουν και πάλι τα μεταλλεία του χρωμίτη και να μελετηθεί η δυνατότητα καθετοποίησης της παραγωγής. Οσον αφορά δε την πολυδιαφημιζόμενη "διείσδυση στα Βαλκάνια", με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα, κατήγγειλε ότι πρόκειται για μια διαμεσολάβηση της χώρας μας, προκειμένου να βρουν νέες αγορές τα μεγάλα συμφέροντα των ΗΠΑ κα της ΕΕ.

"Εφυγε" ο Γιώργος Αμπελογιάννης

Εφυγε ξαφνικά χτες το απόγευμα από τη ζωή ο αγωνιστής, οπαδός του ΚΚΕ, Γιώργος Αμπελογιάννης,πατέρας του σύντροφου Βασίλη Αμπελογιάννη, μέλους της Διεύθυνσης, της Συντακτικής Επιτροπής και γραμματέα της ΚΟΒ του "Ριζοσπάστη".

Η Διεύθυνση, η Συντακτική Επιτροπή και όλο το προσωπικό του "Ρ" εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον σ. Βασίλη και στην οικογένειά του.

ΠΕΑΕΑ - ΕΑΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
Αύριο στο Σύνταγμα ο γιορτασμός της 9 Μάη 1945

Με κεντρικά συνθήματα "ΟΧΙ πια πόλεμος, ΟΧΙ πια φασισμός","Να σταματήσουν αμέσως οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία" και "Να φύγουν οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια",θα γιορτάσουν οι αντιστασιακοί, οι φίλοι της Αντίστασης, καθώς και η νέα γενιά της χώρας μας την 54η επέτειο της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών σε βάρος των δυνάμεων του χιτλεροφασιστικού άξονα, σε πανηγυρική συγκέντρωση που διοργανώνουν η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και οι ΕΑΜογενείς Ενώσεις που συνεργάζονται μαζί της, αύριο Κυριακή 9 Μάη 1999 στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα αρχίσει στις 6 μ.μ. με την Παιδική Μαντολινάτα του Συλλόγου "ΕΥΓΕΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ" υπό τη διεύθυνση του Σ. Θεοτοκάτου.Θα ακολουθήσει ομιλία από τον εκπρόσωπο της ΠΕΑΕΑ Σ. Διλιντά και στη συνέχεια θα ακουστούν αντάρτικα τραγούδια από τη χορωδία της ΠΕΑΕΑ. Ακόμη το χορευτικό συγκρότημα "Σύνδεσμος διάδοσης δημοτικών χορών και τραγουδιών" της Βαγγελιώς Λύτρα θα χορέψει παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Στις 7.30 μ.μ. θα γίνει η υποδοχή οδοιπόρων της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης και θα ακολουθήσει πρόγραμμα που οργανώνεται από την ΕΕΔΥΕ.

  • Ακόμη εκδηλώσεις διοργανώνουν τα Παραρτήματα:

- Λάρισας,το πρωί της Κυριακής, στα γραφεία του Παραρτήματος.

- Λιβαδειάς,στις 8.30 μ.μ. με συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Κεντρικές εκδηλώσεις

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ διοργανώνει, σήμερα Σάββατο 8/5 και ώρα 8.30 μμ,ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο της Ν. Ιωνίας Βόλου.

Θα μιλήσει η δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη,υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, με θέμα: "Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και η σημασία των ευρωεκλογών".

Προηγούμενα, στις 11 το πρωί σήμερα, η Λ. Κανέλλη με κλιμάκιο της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών, ενώ από τις 12 το μεσημέρι θα περιοδεύσουν στο εμπορικό κέντρο του Βόλου.

Στη Λάρισα

Η ΝΕ Λάρισας διοργανώνει αύριο Κυριακή 9/5 πολιτική συγκέντρωση στις 8.30 μμ στην Κεντρική Πλατεία της Αγιάς,με ομιλητή τον Γ. Παττάκη,υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετέχει στην πορεία

Ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναχώρησε για τις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του ΚΚ Βελγίου.

Μαζί με αντιπροσωπείες άλλων κομμάτων από χώρες της Δ. Ευρώπης, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα πάρει μέρος στην (απαγορευμένη από τις αστυνομικές αρχές) πορεία και μαζική συγκέντρωση αφιερωμένη στον αγώνα για "μια Ευρώπη της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της προόδου", που γίνεται σήμερα 8/5 στη βελγική πρωτεύουσα.

Στην πρόσκληση των οργανωτών, που είχε αποδέκτες μέλη και συνεργαζόμενα κόμματα της Ομάδας, στο Ευρωκοινοβούλιο, για μια Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά, ανταποκρίθηκαν επίσης: αντιπροσωπείες του Πορτογαλικού ΚΚ, ΚΚ Ισπανίας, Γαλλικού ΚΚ, Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολλανδίας, Κόμματος των Ιταλών Κομμουνιστών, ΚΟΔΗΣΟ Γερμανίας, ΚΚ Λουξεμβούργου, Κόμματος Εργασίας της Ελβετίας και του Κόμματος Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας.

Γενική συνέλευση της "Δημοκρατικής Μέριμνας"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Συμπαράστασης στα θύματα πολιτικής δίωξης "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ" καλεί τα μέλη του Σωματείου, ύστερα από αναβολή από τις 5 Μάη, λόγω μη ύπαρξης απαρτίας, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Καταστατικού, σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 12 Μάη 1999 ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (Βουλής 44α), με τα παρακάτω θέματα:

1. Λογοδοσία Διοικητικού Συμβουλίου.

2. Απολογισμός οικονομικής διαχείρισης.

3. Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.

4. Συζήτηση - Εγκριση λογοδοσίας ΔΣ και απολογισμού οικονομικής διαχείρισης και απαλλαγή του ΔΣ από κάθε ευθύνη.

5. Ψήφιση προϋπολογισμού 1999.

6. Εκθεση προγράμματος δουλιάς για το 1999 και έγκρισή του.

Στο Βελιγράδι σήμερα το ΚΜΕ

Στο Βελιγράδι θα βρεθεί σήμερα αποστολή του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών για να εκφράσει την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΜΕ, που συμμετέχουν στην αποστολή, θα παρουσιάσουν "Ψήφισμα - Κατηγορία" της ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε συγκέντρωση στο Βελιγράδι. Ταυτόχρονα, θα συνδιοργανώσουν με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου συνάντηση με θέμα: "Οικονομική Κρίση - Πόλεμος. Αιτίες και συνέπειες". Τέλος, αντιπροσωπεία του ΚΜΕ θα συμμετάσχει σε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού της Γιουγκοσλαβίας.

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αποφασιστικά στη μάχη

Στη μάχη των ευρωεκλογών μπαίνουν αποφασιστικά οι οργανώσεις της ΕΠ Δυτικής Πελοποννήσου και Νήσων. Καθημερινά κλιμάκια στελεχών περιοδεύουν σε εργασιακούς χώρους και χωριά της περιοχής, με στόχο να ενημερώσουν το λαό για τις θέσεις του ΚΚΕ και να καταδείξουν τη σημασία της αποφασιστικής ενίσχυσης του Κόμματος μέσα από τις ευρωεκλογές. Στην Αχαϊα στόχος της ΝΕ είναι μέσα στο Σαββατοκύριακο να επισκεφθούν κλιμάκια 100 χωριά της περιοχής και να μιλήσουν με τους κατοίκους. Παράλληλα αξιοποιείται και ο "Ριζοσπάστης" με τις κυριακάτικες εξορμήσεις. Στόχος της ΕΠ Δυτικής Πελοποννήσου και Νήσων είναι να διακινηθούν στην περιοχή 2.500 φύλλα "Κυριακάτικου Ριζοσπάστη". Παράλληλα προετοιμάζονται οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις μεγάλες πόλεις της περιοχής. Την ερχόμενη βδομάδα θα γίνουν οι παρακάτω συγκεντρώσεις:

Τρίτη 11 Μάη:

  • Στον Πύργο στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία με ομιλητή τον Σπύρο Στριφτάρη,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στην Κόρινθο στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία του Φλοίσβου με ομιλητή τον Γιώργο Μαυρίκο,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στη Ζάκυνθο στις 8.30 μ.μ.,με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πέμπτη 13 Μάη:

Στην Πάτρα στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου με ομιλητές τον Στρατή Κόρακα,βουλευτή και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και την δημοσιογράφο Λιάνα Κανέλλη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ