ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Μάη 1999
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΝΤΡΑΚΟΜ - ΒΙΑΝΕΞ
Μήνυμα αντίστασης να βγει μέσα από τις κάλπες

Περιοδεία και συζήτηση με τους εργαζόμενους πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή

"Η πρώτη ανάγκη είναι μέσα από τις ευρωεκλογές να βγει ισχυρό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο, για μια Ευρώπη της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών". Με τα λόγια αυτά ο Μπάμπης Αγγουράκης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, κάλεσε τους εργαζόμενους στην Ιντρακόμ να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, αντιστεκόμενοι με αυτό τον τρόπο στη μετατροπή της χώρας μας και των Βαλκανίων σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ.

Δύο χώρους δουλιάς στην εταιρία τηλεπικοινωνιών Ιντρακόμ, στην Παλλήνη, επισκέφτηκε χτες ο Μπ. Αγγουράκης, στα πλαίσια της περιοδείας, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Κόμματος, στην οποία συμμετείχε και ο Ν. Στεφανίδης,νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής. Οπως επισήμαναν μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το κλιμάκιο του ΚΚΕ, "έχετε έρθει και σε περιόδους μη προεκλογικές". "Εχουμε μία μόνιμη επαφή με τους εργαζόμενους όλων των χώρων και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπ. Αγγουράκης.

Οπως επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, η χρονική στιγμή που θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς στη γειτονική Γιουγκοσλαβία διεξάγεται ένας εγκληματικός ιμπεριαλιστικός πόλεμος. "Παρόλο που η Ελλάδα δε συμμετέχει με βομβαρδιστικά αεροπλάνα, ωστόσο έχει εμπλακεί πολύ σοβαρά στον πόλεμο, καθώς οι διευκολύνσεις, που έχει προσφέρει στο ΝΑΤΟ με τη μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο είναι πάρα πολλές", υπογράμμισε μιλώντας στους εργαζόμενους στην Ιντρακόμ, ο Μπ. Αγγουράκης.

"Η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή θα είναι πολύ πιο αντιδραστική στο μέλλον από ό,τι ήταν η παρουσία του στην Ελλάδα τη δεκαετία του '50 - συνέχισε - για το λόγο αυτό καλούμε όλους αυτούς, που αντιδρούν στον πόλεμο στα Βαλκάνια, στη "νέα τάξη πραγμάτων" να μας δώσουν τη δύναμη, ώστε μετά τις ευρωεκλογές να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων, για την ειρήνη".

Από την πλευρά του ο Ν. Στεφανίδης επισήμανε: "Ζητάμε να μας κρίνετε με βάση τα όσα έχουμε κάνει και πει για την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ΟΝΕ στο παρελθόν, όπου είχαμε τοποθετηθεί από την αρχή της δημιουργίας τους ενάντια, όταν οι άλλοι εκπρόσωποι των κομμάτων έλεγαν ότι θα "τρώμε με χρυσά κουτάλια". Τα "χρυσά κουτάλια" αποδείχτηκε ότι είναι μόνο για τους ιμπεριαλιστές και τους κεφαλαιοκράτες και όχι για το λαό και τους εργαζόμενους".

Στη συνέχεια τα μέλη του κλιμακίου του ΚΚΕ επισκέφθηκαν τη φαρμακοβιομηχανία "Βιανέξ" στην Παλλήνη, όπου συναντήθηκαν με τους ογδόντα εργαζόμενους σε αυτήν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μπ. Αγγουράκης κάλεσε τους εργαζόμενους να δουν τον πραγματικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών και να τιμωρήσουν τις δυνάμεις που συμμετέχουν στους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. "Οι βόμβες που πέφτουν εκεί δεν αφορούν μόνο τους Γιουγκοσλάβους, αφορούν όλους τους Ευρωπαίους, καθώς πλήττουν και τα δικαιώματά τους στην εργασία, στην ασφάλεια, στη ζωή", κατέληξε.

ΚΚΕ
Περιοδείες, συγκεντρώσεις παντού

Συνεχίζεται η Πολιτική Εξόρμηση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ σ' όλη τη χώρα, ενόψει των ευρωεκλογών, με εξορμήσεις, συσκέψεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις και ομιλίες στελεχών. Στα πλαίσια της Εξόρμησης:

  • Σήμερα Πέμπτη 13/5

- Ωρα 9 το πρωί, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς πραγματοποιεί περιοδεία στην ΠΥΡΚΑΛ,ενώ, το απόγευμα, ώρα 6 μ.μ. θα περιοδεύσει στο Θησείο.

- Περιοδεία στην ΠΡΟΕΛ στο Περιστέρι ώρα 10.45 π.μ. με τη Ζωή Σώκου. - Σύσκεψη συνταξιούχων διοργανώνει η ΚΟΒ Ταξιαρχών Κορυδαλλού στα γραφεία της (Ταξιαρχών 111), ώρα 7 το απόγευμα, με θέμα: "Ευρωπαϊκή Ενωση και πολιτική για τους συνταξιούχους".

Στη Θεσπρωτία

- Η ΝΕ Θεσπρωτίας διοργανώνει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή της στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα, ώρα 9 μ.μ., με ομιλητή τον γραμματέα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Κράτη Κυριαζή,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Στη Μαγνησία

Ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις για τις ευρωεκλογές πραγματοποιεί η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ σε συνοικίες και χώρους εργασίας του νομού:

Σήμερα Πέμπτη 13.5

- Στη συνοικία Καπάκλι Βόλου στις 8.30 μμ έξω από τα γραφεία της ΚΟΒ, θα μιλήσει ο Νίκος Γκατζής βουλευτής του ΚΚΕ.

- Στο Ριζόμυλο στις 8.30 μμ θα μιλήσει ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος του Γρ. Περιοχής Θεσσαλίας.

- Στα Κανάλια στις 8.30 μμ θα μιλήσει ο Αποστόλης Νάνος μέλος του ΝΓ Μαγνησίας.

Αύριο Παρασκευή 14.5

- Στην Αργαλαστή Πηλίου ώρα 8.30 μμ θα μιλήσει ο Ν. Γκατζής βουλευτής του ΚΚΕ.

- Στη συνοικία Χιλιαδού του Βόλου (Πάρκο) στις 8.30 μμ θα μιλήσει ο Τ. Τσιαπλές μέλος του Γρ. Περιοχής Θεσσαλίας.

- Στα χωριά Ανήλιο 8.15 μ.μ. και Μακρυράχη 9 μ.μ. θα μιλήσει ο Κώστας Νίκου,μέλος του ΝΓ Μαγνησίας.

Στη Φωκίδα

Στο Ν. Φωκίδας γίνονται περιοδείες συγκεντρώσεις και ομιλίες:

- Σήμερα Πέμπτη στο Σερνικάκι, στις 8 μ.μ., ομιλία με τον Κόζαρη Γιάννη, μέλος της ΝΕ. Ενώ περιοδεία θα πραγματοποιήσει στα χωριά Βουνιχώρα- Αγία Ευθυμία ο Θαν. Αγγελέτος, μέλος της ΝΕ.

Αύριο Παρασκευή,ώρα 8 μ.μ., θα γίνουν ομιλίες στα χωριά Γλυφάδα με ομιλητή τον Ν. Αγγελόπουλο,μέλος της ΕΠ Στερεάς και Αμυγδαλιά, με ομιλητή τον Θανάση Αγγελέτο,μέλος της ΝΕ Φωκίδας.

Στη Φθιώτιδα

Αύριο Παρασκευή 14 Μαϊου στη Λαμία,,σε κεντρική συγκέντρωση του Κόμματος στην πλατεία Πάρκου,θα μιλήσουν οι Γιάννης Θεωνάς,ευρωβουλευτής και Γιάννης Παττάκης,υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Προηγούμενα θα γίνουν περιοδείες: Στις 10 π.μ. στον ΟΤΕ, στις 11 π.μ. στο Νοσοκομείο της πόλης όπου στις 12 π.μ. θα γίνει συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Στις 2μ.μ. θα γίνει συνάντηση με τις διοικήσεις των συλλόγων των επαγγελματοβιοτεχνών. Τέλος στις 18.30 οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Κόμματος.

  • Αύριο Παρασκευή 14 Μάη

- Σε συγκέντρωση στο Αργος θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στην Τρίπολη, στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΝΕ Αρκαδίας, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ.

- Περιοδεία Ζ. Σώκου στη ΡΕΜΕΚ (Ελληνορώσους), ώρα 11 το πρωί.

Στη Χαλκίδα

- Σήμερα Πέμπτη γίνεται συγκέντρωση στο χωριό Καθενοί με ομιλητή το μέλος της ΝΕ Γ. Παντελή.

- Αύριο Παρασκευή 14 Μάη γίνεται συγκέντρωση στη Λάμψακο με ομιλητή το Γραμματέα της ΝΕ Εύβοιας Θ. Παππά και στη Στενή με ομιλητή τον Κ. Δελλή μέλος του ΝΓ.

Στην Κεφαλλονιά - Ιθάκη γίνονται:

- Σήμερα Πέμπτη: Περιοδεία στη Λακύθρα και Σαρλάτα του Διονύση Τζανάτου μέλους της ΝΕ. Περιοδεία στα Τρωιανάτα του Δημήτρη Μουτζουράτου μέλους της ΝΕ.

- Αύριο Παρασκευή και Σάββατο 15 Μάη: Περιοδεία του Γραμματέα Περιοχής Πελοποννήσου και Ιόνιων Νήσων Κώστα Μπάτσικα στην Ιθάκη.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Σήμερα συγκεντρώσεις σε Κατερίνη και Ορμύλια

Με δύο κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις σήμερα Πέμπτη στις 8.30 το βράδυ, σε Κατερίνη Πιερίας και Ορμύλια Χαλκιδικής,κλιμακώνει σταδιακά τη δράση της, ενόψει των ευρωεκλογών, η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στην Κατερίνη θα μιλήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και θα χαιρετίσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Παττάκης,αγροτικό στέλεχος του Κόμματος. Η συγκέντρωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία (Ελευθερίας) της Κατερίνης.

Στην Ορμύλια θα μιλήσει ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας.Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Ορμύλιας.

Παράλληλα συνεχίζονται καθημερινά οι περιοδείες, και οι εξορμήσεις των κομμουνιστών στα χωριά και στις γειτονιές, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι βαθύτερες αιτίες και οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε όλες τις χώρες της Βαλκανικής, από το βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που συνεχίζεται σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού. Οι κομμουνιστές δίνουν τη μάχη να αποκαλυφθεί η πολύπλευρη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο έγκλημα, η ένοχη στάση των κομμάτων που στηρίζουν τις επιλογές της ΕΕ και να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.

Με ανακοινώσεις τους τόσο η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ όσο και η ΝΕ Χαλκιδικής του Κόμματος, καλούν όλους τους πολίτες να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και να καταγγείλουν αυτούς που δολοφονούν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την κυβέρνηση. Τους ίδιους ακριβώς που σαρώνουν τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, που εντείνουν την εκμετάλλευση και την ανεργία, που ρίχνουν καθημερινά το βιοτικό επίπεδο και αυξάνουν τα υπερκέρδη του κεφαλαίου.

"Για μας είναι καθαρό πως από τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ, την ΟΝΕ και το ΝΑΤΟ, τίποτε καλό δεν πρόκειται να προκύψει. Γι' αυτό καλούμε το λαό να συμμετέχει μαζικά στην αποψινή συγκέντρωση του Κόμματος όπως μαζικά μήνες τώρα ενισχύσει το αντιπολεμικό κίνημα. Μέσα από τις ευρωεκλογές να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα και να ενισχύσει τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση. Να δώσει την ψήφο του στο ΚΚΕ", δηλώνει ο Γραμματέας της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ Σ. Σιδηρόπουλος.

Στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζοντας την προεκλογική της δραστηριότητα η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, οργανώνει συγκεντρώσεις και περιοδείες στις περιοχές Λαγκαδά και Σταυρού.

- Σήμερα 13 Μάη: περιοδείες θα πραγματοποιηθούν από τις 7 το απόγευμα σε Ασσηρο, Εξαμήλι, Κριθιά και Μαυρούδα, Λευκούδα, Ξηροπόταμο.

- Παρασκευή 14 Μάη: Συγκέντρωση στο Κολχικό, στις 8μμ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Σήμερα η κεντρική συγκέντρωση

Σήμερα Πέμπτη, 13 Μάη,η ΝΕ του ΚΚΕ, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, διοργανώνει ανοιχτή αντιπολεμική συγκέντρωση στα Λιοντάρια στις 8.30 μ. μ.,με ομιλητή τον Σπ. Χαλβατζή,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Το πρωί, αντιπροσωπεία της ΝΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, θα περιοδεύσει:

- Στη Μάνδρα του δήμου στη ΒΙΠΕΗ, ώρα 7 π.μ.

- Στο ΠΕΠΑΓΝΗ, ώρα 8.30 π.μ.

- Στο εργοτάξιο Παγκρητίου Σταδίου, ώρα 11.30 π.μ.

- Στις 12.30 το μεσημέρι, ο Σπ. Χαλβατζής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ (στα γραφεία της ΝΕ Ηρακλείου).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ