Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Σήμερα συγκεντρώσεις σε Κατερίνη και Ορμύλια

Με δύο κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις σήμερα Πέμπτη στις 8.30 το βράδυ, σε Κατερίνη Πιερίας και Ορμύλια Χαλκιδικής,κλιμακώνει σταδιακά τη δράση της, ενόψει των ευρωεκλογών, η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στην Κατερίνη θα μιλήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και θα χαιρετίσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Παττάκης,αγροτικό στέλεχος του Κόμματος. Η συγκέντρωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία (Ελευθερίας) της Κατερίνης.

Στην Ορμύλια θα μιλήσει ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας.Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Ορμύλιας.

Παράλληλα συνεχίζονται καθημερινά οι περιοδείες, και οι εξορμήσεις των κομμουνιστών στα χωριά και στις γειτονιές, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι βαθύτερες αιτίες και οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε όλες τις χώρες της Βαλκανικής, από το βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που συνεχίζεται σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού. Οι κομμουνιστές δίνουν τη μάχη να αποκαλυφθεί η πολύπλευρη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο έγκλημα, η ένοχη στάση των κομμάτων που στηρίζουν τις επιλογές της ΕΕ και να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.

Με ανακοινώσεις τους τόσο η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ όσο και η ΝΕ Χαλκιδικής του Κόμματος, καλούν όλους τους πολίτες να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και να καταγγείλουν αυτούς που δολοφονούν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την κυβέρνηση. Τους ίδιους ακριβώς που σαρώνουν τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, που εντείνουν την εκμετάλλευση και την ανεργία, που ρίχνουν καθημερινά το βιοτικό επίπεδο και αυξάνουν τα υπερκέρδη του κεφαλαίου.

"Για μας είναι καθαρό πως από τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ, την ΟΝΕ και το ΝΑΤΟ, τίποτε καλό δεν πρόκειται να προκύψει. Γι' αυτό καλούμε το λαό να συμμετέχει μαζικά στην αποψινή συγκέντρωση του Κόμματος όπως μαζικά μήνες τώρα ενισχύσει το αντιπολεμικό κίνημα. Μέσα από τις ευρωεκλογές να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα και να ενισχύσει τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση. Να δώσει την ψήφο του στο ΚΚΕ", δηλώνει ο Γραμματέας της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ Σ. Σιδηρόπουλος.

Στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζοντας την προεκλογική της δραστηριότητα η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, οργανώνει συγκεντρώσεις και περιοδείες στις περιοχές Λαγκαδά και Σταυρού.

- Σήμερα 13 Μάη: περιοδείες θα πραγματοποιηθούν από τις 7 το απόγευμα σε Ασσηρο, Εξαμήλι, Κριθιά και Μαυρούδα, Λευκούδα, Ξηροπόταμο.

- Παρασκευή 14 Μάη: Συγκέντρωση στο Κολχικό, στις 8μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ