Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
KYΠΡΟΣ
Πίσω από το ΝΑΤΟ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

Το Υπουργικό Συμβούλιο προκαλώντας ακόμα μια φορά τα αισθήματα του κυπριακού λαού και υπακούοντας σε αξίωση της γερμανικής προεδρίας και φυσικά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αποφάσισε χτες να ευθυγραμμιστεί με όλο το φάσμα των κυρώσεων που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ενωση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

Ανακοινώνοντας την απόφαση αυτή του Υπουργικού Συμβουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης είπε ότι η προσαρμογή σ' αυτές τις αποφάσεις "θα γίνει κατά το δυνατόν"! "Θα δούμε, πρόσθεσε, ποια θέματα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργικού Συμβουλίου και ποια χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση για τα οποία θα γνωματεύσει ο γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας". Ο εκπρόσωπος είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο δε συζήτησε χτες τα μέτρα, απλά, συνέχισε, πήρε την απόφαση να ευθυγραμμιστεί και πρόσθεσε ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος.

Την απαίτηση της γερμανικής προεδρίας για επιβολή αυξημένων κυρώσεων εναντίον της Γιουγκοσλαβίας επέδωκε προχτές στον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη η πρέσβειρα της Γερμανίας στη Λευκωσία Μαρί Γκαμπριέλ Βαν Μάλσεν. Η Γερμανίδα πρέσβειρα επιδίδοντας τη βάναυση και απαράδεκτη αξίωση φρόντισε να υπενθυμίσει στον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών υπό μορφή "τελεσιγράφου" ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για επιβολή αυξημένων κυρώσεων εναντίον της Γιουγκοσλαβίας αφορά και τις υποψήφιες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρες στις οποίες περιλαμβάνεται και η Κύπρος... Η κυπριακή κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει ταυτιστεί και με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών για πετρελαϊκό εμπάργκο σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας.

Σύμφωνα εξάλλου, με χτεσινά δημοσιεύματα, η Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, με το νέο πακέτο κυρώσεων που στοχεύει να γονατίσει οικονομικά το λαό της Σερβίας, προωθεί μεταξύ άλλων και τη διεύρυνση των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, περιλαμβανομένων των ανωτέρω αξιωματούχων του Βελιγραδίου και προσώπων που συνδέονται με τον Πρόεδρο Μιλόσεβιτς προσωπικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ